Actualitate Recomandări

Sistemul de supraveghere video e sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Se pregătește ”Big Brother”

????????????????????????????????????

”Avem un proiect pentru creșterea siguranței în oraș și care se referă la montarea a circa 200 de camere de luat vederi, practic peste tot în oraș, camere inteligente care citesc spre exemplu numărul mașinii, pe componenta de combatere a infracționalității. Sistemul video pe care îl avem acum e sublim, dar lipsește cu desăvârșire, adică este nefuncțional. Primăria va depune un proiect cu finanțare europeană în vederea creșterii siguranței în oraș. Va mai dura puțin”, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc.

În conferința de presă în care a făcut bilanțul unui an de mandat, primarul Ioan Turc a vorbit și despre:

Creșe

”Vom construi o creșă în cartierul Subcetate, suntem în faza de obținere a vizelor. Guvernul finanțează această creșă, iar Primăria Bistrița își asumă investiții corelative – partea de utilități, sistematizare pe verticală. Până la finalul anului vom identifica soluții pentru a înființa încă 2-3 grupe de creșă, știu că mai există aproximativ 80 de solicitări pentru locuri în creșă. Încercăm să le onorăm pe toate”.

Cinema 23 August

”Am adus în patrimoniul primăriei fostul cinematograf Omnia/23 August. Vom depune un proiect pe bani europeni pentru ca această clădire să fie reabilitată și acolo să avem funcțiuni specifice. Am avut discuții aplicate cu Radu Afrim și Adrian Titieni, practic vom da drumul unui proiect de teatru, dar altceva decât ceea ce s-a făcut până acum. Eu cred că numele lui Radu Afrim și Adrian Titieni sunt în sine o garanție”.

Spații verzi

”În ceea ce privește componenta de spații verzi, încercăm să venim cu soluții mai frumoase, mai agreabile. Am încheiat un contract pentru cosit pe patru ani de zile, deci nu ne vom mai întâlni cu problemele din acest an. Îmi cer scuze în numele administrației pe care o conduc pentru disconfortul creat bistrițenilor prin iarba care a crescut ca în junglă, dar am rămas atunci fără contract. Avem proiecte de regenerare urbană, cea mai mare parte din oraș va face obiectul unor proiecte care înseamnă creșterea spațiilor verzi, mobilier urban, implementarea unor elemente care țin de conceptul de smart city. Vom amenaja perdele verzi limitrofe DN 17 în Unirea și Viișoara. Vom avea un coridor ecologic pe Valea Căstăilor, suntem în faza de expertiză tehnică”.

3 comentarii

  • Eu zic să pună camere și la wc, că acum așa e tendința să te filmezi non-stop și când mergi la baie. Astea sunt apucături și obiceiuri securiste pentru controlul populației sub pretextul că ne apără de nu știu ce. Nu au rezolvat încă iluminatul public și le trebuie camere, probabil din alea cu infraroșu să vadă în beznă.

  • Cei care vor monta camerele video foarte smart (bineinteles , la preturi „fara concurenta”) vor fi dintre firmele de casa ale PNL. Astept alte opinii…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS