Actualitate

Situația cazurilor + Incidența în Bistrița-Năsăud. Alte 3 decese

COVID-19 / Până miercuri, 2 decembrie, la nivel național au fost confirmate în total 484.550 de cazuri de Covid-19, 371.231 de pacienți fiind declarați vindecați. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării, 822 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 11.665 de persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

Au fost anunțate încă 3 decese în Bistrița-Năsăud în contextul pandemiei de Covid-19, bilanțul ajungând la 260.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 5.887, cu 45 mai multe ca ieri (5.842).

S-au efectuat 103 teste (din care 101 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private). Probe pozitive la retestare: 6.

Conform Instituției Prefectului, printre cei testați pozitiv la Covid-19 se numără: 3 polițiști, 2 angajați ai ISU, 6 cadre medicale (1 medic și 4 asistenți de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 1 asistent de la Serviciul de Ambulanță Județean), 1 angajat al unei primării din județ, 1 cadru didactic de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița.

Dintre cazurile confirmate, 5.268 de persoane au fost externate (4.794 până ieri), dintre care 4.453 externate vindecate și 815 la cerere, iar 260 au decedat.

810 persoane sunt în izolare, iar 1.000 în carantină.

Incidența înregistrată în județul Bistrița-Năsăud în ultimele 14 zile a coborât la 2,87. Municipiul Bistrița, aflat în carantină, are o incidență a cazurilor în scădere, de 5,19/1000 de locuitori (inclusiv focarele) respectiv 4,98 (fără focare). În orașul Beclean incidența este de 6,21 cu focare și 3,67 fără focare. Comuna Matei are o incidență de 21,13 cu focare, dar fără focare este 4,78. Incidență peste 6 mai are Ciceu Giurgești (6,22).

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3269025713226896

CITEȘTE ȘI:

Etichete

6 comentarii

 • Mai putine teste, mai putine cazuri..ca doar vin alegerile.Astia chiar ne cred prosti rau de tot! De ce nu testati la fel? In urma cu cateva zile erau aprox 300 teste pe jud.Bistrita si 100, 100 si ceva de cazuri pozitive.Acum faceti 100 teste si 45 pozitive…deci suntem tot cam asa, doar ca nu testam.La noi vad ca se testeaza in functie de interesele politice..rusinosssss.

  • Corect. Rata de pozitivare a testelor este aproape de 50%. Ca sa scapam de virus trebuie testat, testat si iar testat. Asa izolezi virusu. Nu dai falsa senzatie de siguranta. Din cauza nr mic de teste lumea o sa se relaxeze si iar ne trezim cu o mare carantina si astefel ne trezim ca am stat 14 zile inchisi degeaba.
   ,, dragi,, politicieni, din aceasta cauza oamenii nu mai au incredere si tot din aceasta cauza au aparut cu duiumu teoriile conspiratiei. Ori sunteti incapabili ori nu stiti comunica.

  • Am urmarit cu atentie (fara ingrijorare) Slovacia. Sincer, nu m-as grabi sa proclam succesul lor, daca analizez datele pe worldmeter din ultimele zile.
   Asta nu inseamna ca nu as incuraja chiar si tintit o rata de testare cat mai mare, fie ea si prim teste rapide antigen.

 • In loc sa va bucurati ca va simtiti bine ,comentati aiurea… Daca doriti, mergeti testati-va ! Cine va opreste? Exista indicatii clare medicale pentru cine trebuie sa se testeze… Sa mai spun o data? Un test negativ ,peste 2(doua) zile reluat, poate fi pozitiv ! De ce nu intelegeti? O luati ,doar politic! Haideti sa ne jucam de-a testele! Respectati indicatiile medicilor, fiti rationali, responsabili fata de cei din jur si totul va fi bine Vine si vaccinul in ianuarie, februarie si scapam si de boala asta! Englezii incep vaccinarea saptamana viitoare!! Sa fim optimisti! dr.MNPop

  • Nu prea cred ca se testeaza nimeni gratuit de oricate ori vrea in vreo tara. Ar trebui sa fie destul de clar dupa atatea luni ca testele de confirmare nu rezolva singure problema. Igiena personala si sociala te ajuta mai mult decat un test!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.