Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Bistrița: Încă un caz de gripă confirmat

Încă un caz de gripă a fost confirmat la o pacientă internată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 ani, din localitatea Mititei, comuna Nimigea, care s-a prezentat inițial la Unitatea de Primiri Urgențe și a fost internată la Secția Antestezie-Terapie Intensivă, fiind diagnosticată la internare cu: stare septică, bronhopneumonie acută, infecție a tractului urinar, encefalopatie metabolică, lacunarism cerebral, demență mixtă, insuficiență renală cronică.

Întrucât medicii au ridicat suspiciunea de gripă, în data de 21 februarie, pacientei i-au fost recoltate probe biologice, care au fost transmise Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unitate care a confirmat în aceeași zi diagnosticul de Gripă tip A.

Pacienta a fost transferată astăzi la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Anul acesta s-au înregistrat trei decese pe fondul virusului gripal tip A și al bolilor asociate la pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: bărbat de 67 de ani (loc. Livezile), decedat la Secția ATI; femeie de 64 de ani (loc. Beclean), decedată la Secția ATI; bărbat de 62 de ani (loc. Bistrița), decedat la Secția ATI. Pacienții nu fuseseră vaccinați antigripal.

În Bistrița-Năsăud a mai fost un deces cauzat de gripă. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, care nu era internat în spital.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.