Soarele le-a zâmbit și de această dată inocenților, care s-au adunat în număr mare la Olimpiadă! Peste 300 de copii cu dizabilități din tot județul s-au bucurat de o zi frumoasă pe care au petrecut-o alături de voluntari la ediția a XIV-a a Olimpiadei Inocenților, eveniment care a avut loc în Parcul Municipal ”Regele Mihai I al României”.
Olimpiada Inocenților este un eveniment din categoria ”Special Olimpycs” care le oferă posibilitatea copiilor cu dizabilități să participe la concursuri adaptate pentru ei, la probe artistice și sportive. De asemenea, în această zi specială pentru ei, au parte de teatru de păpuși, oferit de Centrul de Educație Incluzivă ”Lacrima”, de picturi pe față și de alte multe surprize.
La fel ca și în anii trecuți, la Olimpiada Inocenților au fost bine primiți copiii cu dezabilități neuro-psiho-motorii, cu IQ sub 70, cu handicap mediu și grav. Cu toții au primit tricouri şi şepci personalizate, dar și diplome și medalii.
”Primăria rămâne aproape de Inocenți! S-a dat startul ediției a XIV-a a Olimpiadei Inocenților, manifestare dedicată copiilor speciali ai comunității bistrițene. Au fost pregătite probe sportive adaptate pentru copiii cu dizabilități, probe artistice – dans, cântece, poezii, pictură și desen, picturi pe față, totul cu sprijinul voluntarilor și cu mare atenție pentru toți participanții. Cu bani de la bugetul local, Primăria municipiului a susținut proiectul “Participă la mișcare – Olimpiada Inocenților”, fiind mereu alături de toți organizatorii unor acțiuni menite să dezvolte incluziunea socială și spiritul de întrajutorare”, a transmis primarul Ioan Turc.
Polițiștii de prevenire au fost alături de copiii prezenți la Olimpiada Inocenților. Interacțiunea acestora cu micii inocenți a vizat subiecte precum ”ce să fac dacă mă pierd/ rătăcesc?”, ”cui cer ajutor?”, ”cum țin legătura cu părinții” și nu în ultimul rând ”ce riscuri pot să apară atunci când plec de acasă”.
Olimpada Inocenților este un eveniment organizat de Fundaţia Inocenţi, înființată în 1998 de fotograful Michael Carroll care a venit în România în anii 90 şi a fotografiat copiii din orfelinate și pe cei aflaţi în secţiile de pediatrie și a simțit chiar de atunci nevoia să facă ceva pentru ei. Fundația deține centre la Bistrița, Cluj și București și are în grijă peste 1.500 de copii.
De apreciat că primaria se gandeste și la acești copii și pune bani pentru activități dedicate lor. Felicitări d-lui primar Turc pentru empatie!