Social

Sorin Hognogi: Alooo! Chiar nu mai este nimeni care să gândească la vârful PNL?

Primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, care a susținut candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL și s-a poziționat în favoarea unei noi echipe, tinere, care să conducă PNL, critică, într-o postare pe Facebook, ceea ce se întâmplă la vârful partidului în aceste zile.

ALOOO!!! Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău etc. Ce facem, rămânem si de această dată la guvernare doar de dragul de a avea prim’ministru din partea PNL? Doar pentru a fi responsabili de tot ceea ce se întâmplă in această perioadă?

Fără Ministerul Finanțelor, fără Ministerul Transporturilor, fără Ministereul Dezvoltării, fără Fonduri Europene… nu era mai bine in opozitie atunci?

Rămânem la guvernare doar de dragul președintelui Iohannis? Și pentru a pierde capital electoral? Care oricum a scăzut drastic!

Chiar nu mai este nimeni care să gândească la varful PNL? Voi vă gândiți că în 2024 trebuie să facem campanie electorală? Ce le vom spune cetățenilor? Că am fost la guvernare dar responsabil e PSD si UDMR de tot ceea ce se întâmplă, că doar ei dețin ministerele care ar trebui să aducă dezvoltare și bunăstare românilor și României? Faceți bine si mai consultați-vă si cu noi, cei de la firul ierbii că noi ne întâlnim în fiecare zi cu cetățeanul simplu. Și nu cred că ați vrea să auziți ce mesaje spun să vă transmitem!”, a scris Sorin Hognogi.

Liberalii au decis, în şedinţa de vineri seară, să continue negocierile, având obiectivul de a obţine Ministerul Dezvoltării sau Ministerul Transporturilor, potrivit unor surse politice. De asemenea, liberalii au discutat şi despre cei care s-ar putea regăsi în viitorul Guvern.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. Cu toate acestea, voci din PNL susţin că obţinerea unuia dintre cele două ministere are nişte costuri, care includ cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul. 

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu.

Sursa foto: Facebook Sorin Hognogi

Etichete

16 comentarii

  • Dl. Hognogi: PNL din păcate a fost deturnat de foștii PDL-iști! Știți prea bine și dvs. acest aspect, inclusiv în județul BN peste tot au fost promovați doar PDL-iștii care în urmă cu 10-15 ani atacau PNL din pură convingere!
    Adevărații păpușari, cei care toarnă și răstoarnă tot, care fac toate jocurile indiferent de partid sunt Securiștii. Restul este poveste!

    • Toti fac comentarii dar cum romanul are memoria scurta ar mai vota inca o data pe sighiartau si pe rares care au promis eliminarea pemsiilor speciale in doar 30 de zile…. niste mincinosi care umbla dipa averi

    • Sa ies si sa manifest de nenumărate ori impotriva ciumei roșii si sa mi-o servească in asa fel gașca câștigătoare….??!!!
      Super!
      Le urez un 5 %, precum UDMR-ul

  • Din #echipacastigatoare toti gandesc. Doar i-ati votat!:))) Cand esti p… esti si fudul. Degeaba zbieri. Trebuia spus cand s fost cazul. Nu cumva tu te plimbau cu Rares Bogdan si Sighiartau prin Spania pe banii PNL?:))) ai vazut!

  • Domnul primar se promovează. După ce a votat aiurea cu Câțu, acum își dă seama ce tâmpenie a făcut. Mintea inițială n-a avut-o, mintea de pe urmă i-a venit prea târziu. Așa-i când nu ai școală, școala vieții nu-i suficientă în politică. Singurul liberal veritabil din BN e domnul senator Ovidiu Florean. Dânsul a luat o poziție fermă de la bun început. Așa-i când ai școală, caracter și bun simț. Academia Navală nu-i pentru oricine, l-a făcut senator. Respect, Ovidiu Florean!

    • doamne cata lauda la adresa senatorului Florean. Doamne!!!….aproape ca am putea crede ca isi scrie singur laude!!! el e singurul, el e cel mai, offf si astia de la conducere nu vad??? offff. superman 2!

  • Un vechi proverb românesc zice : ,,dă-mi doamne mintea românului cea de pe urmă”. Eu, sincer îmi doresc mintea cea de la-nceput, că pe urmă e tardiv. Ce mai sunați voi diaspora, să-și anunțe părinții, bunicii, cățeii și purceii, că nu mai veniți acasă, dacă nu merg să voteze Joianis, că plăcuță suedeză, că ciumă roșie, iar acum vă rugați de ciumați să vă scoată din rahat. Poate un pic ar trebui să luați poziția struțului. No numa zîc…

  • Priviti-l pe rares bogdan,cu litere mici evident,ca si caracterul lui,imaginea demagogiei si ipocriziei absolute.Utati-va la cei doi discipoli,cu cata admiratie il sorb din priviri.O imagine cat o mie de cuvinte.

  • Jalnic, daca unul de ăsta a ajuns sa faca si sa desfaca jocuri politice .In vremuri normale ăsta era cel mult sef peste șeptel si umbla cu cizme de gumă.

  • Ți-ai pierdut o batistuță
    Te bat alegatorii
    Batistuța e rujată
    Și te trec fiorii,
    Batista nu-i rujată
    Că sigur e câc..tă
    Miroase a câc..at
    De sas spurcat,spurcat
    V-a dat-o pe la gură
    Va zis că-i prăjitură
    Iar voi când a-ți gustat
    Câc..at, câc..at, câc..at.
    Păcat, păcat, păcat
    La mal v-ați înecat.

  • După ce face Orban Forța Liberală îi bate Florean în județ și pe cei de la PSD și pe peneliști. Cu PNL e foarte simplu pentru că s-au sinucis, deci ăștia dispar singuri. PNL ia drumul PNȚCD cu papagali și măscărici gen Florin Câțu, Rareș Bogdan, Emil Boc, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Florin Roman, Dan Vâlceanu, Pastorul Sighiartău Ionatan Robert, Pastorul Ben Oni Ardelean,etc.

    • -uite asa se nasc alte partide….alte sperante….alti hotzi si alti prosti care sa i voteze!
      -parca nu aveti experienta celor 30 de ani…
      TOTUL VA FI LA FEL… ei se fac ca ne vrea binele si noi credeam ca suntem destepti!

  • Motto:
    „Orbane, să ne ierţi, în septembrie-am fost beţi!”
    (https://www.ziardecluj.ro/cam-tarziu-prim-vicepresedintii-pnl-i-au-cerut-lui-citu-sa-plece-de-la-palatul-victoria-un-fel-de-orbane-sa-ne-ierti-septembrie-am-fost-beti)

    Decizia Biroului Politic Național al PNL de formare a unui nou guvern alături de PSD arată că liberalii n-au învățat nimic din „monstruoasa coalitie” numită Uniunea Social-Liberală (USL) înființată pe 5 februarie 2011, printr-un un Protocol semnat de liderii de atunci ai PSD, PNL și PC, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin. Conform protocolului Victor Ponta- Președintele PSD urma să fie premier după alegerile parlamentare din 2012, iar Crin Antonescu- președintele PNL , candidat la prezidențialele din 2014. Numai că după 2012 odată ce s-a văzut cu sacii în cărută, Victor Ponta s-a băgat ca porcul să candideze si la prezidentiale în 2014, încălcând protocolul semnat la înfiintarea USL. Astfel, alianta USL s-a prăbușit înainte de prezidențialele din 2014 care au adîncit neîncrederea între Victor Ponta și Crin Antonescu. Oricum Radu Moldovan nu întelege mare lucru din filozofia puterii politice într-un regim democratic. Noua alianță de guvernare ce se prefigurează între PNL cu PSD si UDMR este o anomalie. Si asta pentru că o astfel de alianță se apropie de conceptul unui guvern de uniune naţională care presupune că toate forţele politice parlamentare sunt la putere şi niciuna nu este în opoziţie. În această situaţie este anihilată democraţia pluripartită care se bazează pe faptul că puterea este temperată de opoziţie. Lipsa unei opoziţii parlamentare puternice creează premisele pentru abuzuri din partea puterii. Pe de altă parte, un guvern de uniune naţională nu înseamnă câtuşi de puţin că şi societatea se uneşte şi începe să tragă în aceeaşi direcţie. Dimpotrivă, că dacă toate forţele politice sunt la putere, opoziţia se mută în interiorul partidelor din arcul guvernamental. Fracţiunile interioare din partide, nemulţumite de distribuţia inechitabilă a puterii, vor genera conflicte interne care vor submina activitatea întregului guvern. Lucrul cel mai grav este că de eşecul guvernului de uniune naţională vor profita mişcările extremiste de orice fel.
    De data asta o asociere la guvernare intre PNL, PSD si UDMR, pune sub semnul întrebării realizarea setului de reforme de care tara are nevoie si care este prevăzut si asumat prin PNRR. Se stie că PSD este un adversar al Reformei statului si în special al reformelor din justiție, precum și al reformei administrative.
    Din acest punct de vedere, refacerea alianței de guvernare PNL – USR – UDMR, ar fi fost o solutie mai înteleaptă din partea PNL.
    CONCLUZIA, ca un arc peste timp este trasă de Mihai Eminescu si este mai actuală ca niciodată:
    „Toate aceste împrejurări, izolate una de alta, par a nu avea însemnătate; însă, luate la un loc, ele întăresc presupunerea că se pregătesc diferite expediente, îndreptate contra cabinetului şi, în adevăr, înţelegerea stabilită cu atîta greutate ar fi pusă în cestiune şi s-ar decide definitiv întrebarea dacă ţara mai e în stare ca, sub conducerea unor oameni încercaţi şi dezinteresaţi, să se dezvolte înainte, sau dacă, în locul erei nouă de reforme administrative, sociale şi financiare, o să revie timpul de neomenoasă exploatare şi de vînătoare de funcţiuni pe care l-am avut de curînd. Mult n-ar dura o asemenea reacţiune, dar în orice caz, în timpuri în care ţara are nevoie de o conducere serioasă pentru garantarea siguranţei sale, o asemenea reacţiune ar fi o nenorocire.”
    (Vezi: https://www.mihai-eminescu.ro/se-poate-pune-intrebarea-de-mihai-eminescu…)

  • Într-un an de zile PNL-ul tradițional a reușit să-și dea cu stângul în dreptul. Au avut „ghinion” și cu pandemia, gâlceava cu USR-ul, președinte nepopular aleas Florin Vasile Cîțu și colac peste pupăză alianța cu mult detestata „ciuma roșie”. Adios doctrină liberală iar electoratul este în derivă. Discipolii tovarășului Ioan Ilici I. răzvrătiți sub comanda lui Petrică Trandafir în FSN, ajunși PD apoi PDL, ulterior botezați liberali la apelul de seară, sub gargara cetățeanului „pensat și cu batistuță” trimit partidul pe raftul prăfuit al istoriei acolo unde-i așteaptă PNȚ-CD, PSM, ProRomânia, ALDE, PRM, Verzii, Ecologiștii, PMP și alți apendice sau proctus care nu au mai trecut pragul electoral la alegeri. Va renaște în 2024 cu minim 5% formațiunea condusă sub zdrăngănitul mandolinei cârmuită de longevivul L. O.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS