Politică

Comasați comunele, tăiați pensiile speciale, lăsați bunicii și părinții în pace!

Primarul PNL al comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, a lansat atacuri virulente la adresa Guvernului României cerând să renunțe la noile plafoane de plată și încasare în numerar, mai precis la ordonața ”anti-cash”. Primarul a chemat lumea la protest în stradă.

”Când văd că cineva atentează la libertatea cetățeanului român nu pot să nu intervin. Ce urmează să se întâmple în România pe mine mă neliniștește foarte tare. Guvernul României și-a asumat unele măsuri crezând că va acoperi gaura bugetară, unele au intrat de la 1 noiembrie, altele din 11 noiembrie, însă primul lucru pe care ar trebui să-l facă politicianul român ca să acopere gaura bugetară – o spun din poziția de primar – să comaseze comunele României. Este imposibil să nu intre România în faliment cât timp există comune cu venituri de 30.000 de lei, de 300.000 de lei sau de 500.000 de lei. Este imposibil să funcționeze o administrație locală cu astfel de venituri. Spermezeu e una din comunele mici ale României cu 3500 de locuitori. Veniturile comunei sunt mici, nu ne permitem orice. Am fost obligați pe orice măsură să obținem fonduri europene. Primul lucru care trebuie făcut pentru astuparea găurii bugetare din România este comasarea comunelor, iar al doilea este anularea pensiilor speciale nesimțite. Văd că nimeni nu are curajul să se ocupe de ele. Este anormal să atentezi la pensia de 1200 de lei a bunicului, când parlamentarul în România încasează un venit net lunar de 6000-7000 de euro, în mână. E normal să trimiți bunicul și bunica de 70 -80 de ani să meargă să deschidă conturi la bănci ca să-și poată cumpăra din economiile lor de o viață materiale de construcții dintr-un depozit în valoare de 8000 de lei”, a spus Sorin Hognogi.

Primarul, aflat în fruntea unei comune unde locuitorii au în cea mai mare parte peste 50 de ani și sunt agricultori, a subliniat că, în opinia sa, e ”inuman” ca un fermier care vrea să-și cumpere din târg o vacă sau un cal să fie obligat să-și depună banii într-un cont și să plătească cu cardul.

”Noi nu am putut implementa aici, la Spermezeu, sistemul de plată online a taxelor fiindcă aici trăiesc oamenii simpli, care toată viața au strâns bani în batistă, i-au pus în pușculiță, au desfăcut-o la nevoie și s-au dus la magazin să-și cumpere ce au nevoie. Cetățeanul pe care vreți să-l batjocoriți are o pensie de 1200 de lei și nu una nesimțită de mii de euro. Vreți acum să înjugați tot omul amărât, să-l puneți să mai plătească și la bancă ceva pentru că are un card. E inuman ca omul de rând să rămână în continuare bătaia de joc a dumneavoastră, dragi bravi ai țării”, a spus Sorin Hognogi.

Primarul din Spermezeu a mărturisit că nu crede o iotă din ce spun guvernanții că aceste măsuri ar fi pentru combaterea evaziunii fiscale.

”Să înțeleg că evaziunea fiscală se face fără a avea instituțiile statului știre de lucrul acesta? Credeți că în România cineva ar putea frauda statul fără ca instituțiile abilitate să știe? Cineva poate prejudicia statul, să fenteze Ministerul Finanțelor în această perioadă în care suntem mai controlați ca niciodată? Eu cred că nimic nu se întâmplă fără știrea instituțiile abilitate care știu ce se întâmplă, dar iau măsuri doar atunci când cred ele ar fi bine ca să dea bine în ochii cetățeanului. Vreți să înjugați omul simplu care mai are și el câțiva bănuți adunați o viață întreagă, care din pensia lui amărâtă nu a mâncat de multe ori, nu și-a permis să-și cumpere o haină de Paști și de Crăciun ca să-și pună deoparte niște bani că cine știe, poate se îmbolnăvește, și acum îmi spuneți că, dacă merge să cumpere o vacă cu 5500 de lei, banii trebuie să-i depună la bancă? Să plătească un comision?”, a mai spus primarul din Spermezeu.

Nu credeți că este o nesimțire crâncenă ce faceți? Domnule Ciolacu, nu aveți părinți, bunici, unchi și mătuși care să vă transmită că ce vreți să faceți e inuman? Unde vreți să ajungem? Dacă ați văzut că orice faceți, acești oameni nu au fost în stare să se unească și să iasă în stradă, chiar vreți să vă bateți joc de ei?

Sorin Hognogi – primar Spermezeu

Primarul a cerut celor ce îl urmăresc să strângă rândurile și să arate că ”nu doar partidele politice au reușit să strângă lumea pentru un miting”, iar parlamentarilor județului să acționeze rapid ca să nu își împovăreze bunicii.

”Faceți ceva și nu împovărați bunicii și părinții. Este strigător la cer. De două zile nădăjduiesc că nu se va pune în aplicare, dar eu cred că, dacă policienii nu iau atitudine, e nevoie urgentă să ia atitudine cetățeanul român pentru că de data aceasta doriți să atentați la economiile de o viață ale omului simplu”, a mai spus Sorin Hognogi.

Etichete

18 comentarii

 • „Dragi bravi ai țării” sunt FSN-iștii din totdeauna care s-au convertit în Social Democrați la fel se întâmplă și cu Liberalii care veniți din Partidul lui Roman Petre și între toți ați îndreptat România spre Est…de acolo ies numai bube la tot pasul și la tot colțul.
  Mămăliga noastră!!!

  27
  17
  • @Vic
   Lasă-mă să fac nebuniile mele acuma cât nu sunt acasă fiindcă o dată ajuns altceva nu fac decât…da , am înțeles doamna Puskás…desigur d-na Puskás,l… categoric d-na Puskás…
   Aicea e unde mă mișc liber!
   🙂

   5
   7
  • Cinste ție, domnule primar !
   Nu știu câți mai sunt ca dv., cu penisuri in sange ( (că sânge în penis toți au), și nu ai frică de repercusiuni .
   Toți așteaptă nu știu ce miracol…..dar adevărul este că nimic nu merge bine.
   Acum chestia cu banii lichizi, se practică cam in toate țările comunitare și are și partea bună în evaziunea fiscală….dar cu celelalte matraparzacuri este o problemă națională.
   Pensiile speciale, salariile nesimțite și personalul care se calcă pe picioare, plăti din sistemul de stat astea trebuie stârpite . Dilema este CUM ?
   Cine sau care poate face o construcție care să fie sustenabila in tara noastră, care de peste 30 de ani a fost furată, vândută, înșelată și mințită?!?
   Pe cine să alegem, dacă de 30 de ani la cârma țării este aceași Marie …..și la următoarele alegeri este tot ia ,
   MĂRIA.???? Păi la ce mai votez dacă-i tot ia și nu are concurenta mai buna.???
   Comasarea comunelor ,dar și o nouă organizare teritorială este necesară precum apa.Dar cine dintre cei urcați în pom își taie creanga de sub picioare? Se pierd atâtea locuri calde de „munca”
   Și dacă tot veni vorba….fiind atât de digitalizați… pentru ce atâtea posturi în sistemul public?
   Nimeni nu mai vrea sa muncească și fizic ,doar afaceri , hoție , înșelăciune,pile și cunoștințe, corupție pina la cel mai înalt nivel. Pestele de la cap se impute.
   Să de-a forță divină minunea așteptată, și să fie și la noi mai bine , să fim vrednici că suntem români, dar nu cred și păcat de copiii și nepoții noștri.

   20
   3
  • @Dohoo
   Nu e totul pierdut, nu e chiar așa….că vreau ei să ni le prezinte așa…acolo e frica enormă care o au de a nu fi îndepărtați fiindcă altceva nu știu face în viață, doar asta.
   Friciile lor sunt mult mai mari, nici nu ni le imaginăm noi.

   6
   2
 • Interlopul Marcel de la Buzau isi bate joc de noi pentru ca ne crede prea prosti sa reactionam. Gunoiul aduna bani sa-si poata plati tocmai salariile marite ale bugetarilor si pensiile speciale ale securisto-comunistoizilor care din covrigar l-au facut primministru. Oameni de nimic, pleava societatii a ajuns sa praduiasca o tara din care, oricat te-ai uita, nu se vad decat lingaii si slugile!

  19
 • Băncile deja au dublat comisioanele la tranzacții de la 1 noiembrie. Că să beneficieze de măsură..
  Acum câte bănci au capital majoritar românesc ? Deci să spunem câți dintre actionarii români vor beneficia de comisioanele mărite..de profiturile mărite..
  Când eram prin țară se zvonea că doar CEC mai era românesc.
  Ciolacu și gașca.. guvernează pentru străini.
  Social democrații demonstrează ceea ce știu face de ani de zile.
  A băga mâna în buzunarele altora
  Nu că PNL ar fi mai de treabă.
  Lucră în tandem perfect.
  Și pentru buzunarul personal.
  Restul e circ ieftin.
  PS Să vedem care partid are coloana vertebrală să atace măsura pe motiv de neconstituționalitate.
  PS 1 leu cash vs 1 leu diminuat de comisionul prin bancă nu au valoare egală E una când cineva aderă de bună voie la un contract cu o bancă și alta când e obligat de Stat..nu mai e libertate de alegere..

  28
  2
 • De ani de zile se vorbeste ce comasarea com sub 5000 dar nu se face nimic, din cauza ca partidele nu vreau sa piarda primari ci din contra ar face si satele com sa inmulteasca primari care sant fundatia alegerilor electorale, uitativa ca sa ajuns ca dnl primar Sorin sa ceara comasarea, bravo dnle primar ar trebui ca si alti colegi deai dv sa ceara acelasi lucru dar multi sperie localnici ; ‘fiti de acord ca o satrebuiasca sa mereti la Nasaud cu ori ce cerere.

  13
  11
 • A început revolta penticostală în PNL: Hognogi în Spermezeu, Sighiartău în București. Sunt ipocriți amândoi, cu atât mai mult cu cât partidul lor e la putere. Dacă s-ar comasa comunele, primar în Spermezeu, Târlișua și Căianu Mic ar fi Paul Știr .Despre ce vorbim? Puterea PSD PNL nu vrea să abroge pensiile speciale și nici să facă reforma administrației publice. În România sunt 1.300.000 de bugetari. Jumătate dintre ei sunt plătiți degeaba. Guvernul a redus pe hârtie 200.000 de posturi neocupate în timp ce înființează noi agenții și fac angajări. Electoratul va sancționa aceste atitudini duplicitare anul viitor, când AUR va obține rezultate incredibile. Atâta s-o putut: PNL PSD= Falimentul României .

  14
  7
  • Domnule Florean in afara de a purta cascheta ce ai facut ? ,dumneata esti unul dintre cei 1.300.000 .In afară de a jigni ce ai făcut până acum ?Mi-ar fi rușine să comentez in locul dumitale . Primarul are dreptate de data aceasta ,Nu știu despre ce revoltă vorbiți cred că dumneavoastră sunteți trădătorul intrat in parlament pe umerii lui Robert.

   19
   7
 • Felicitari SORIN HOGNOGI primarul Spermezeului pentru atitudinea luata.
  Putini alesi am vazut sa intervina in acest fel.

  17
  38
  • Pentru Sorin Hognogi și nu numai dacă vi se comaseze comunele este foarte simplu înțelegețivă cu comunele învecinate să vă uniți după care faceți referendum și sa rezolvat treaba. Sorine dacă ești bărbat nu numai un politician gurist ca primarul de la Bistrița fă tu primul treaba asta dă un exemplu.

   40
  • Tu ai impresia că majoritatea oamenilor vor vota ca-să le fie desfințată comuna ?! ha, ha

   19
   1
 • Desigur ca un REFERENDUM rezolva problema doar sentimental dar sa nu uitati ca si in acest caz dracu isi baga coada si stim unde locuieste dracul si dracusorii lui.
  Asa ca REFERENDUMUL cu siguranta va fi un esec si in aceste situatii se da cu barosul direct de la Guvern si Parlament cu schimbarea Constitutiei cu tot.
  Referendumul la romani nu tine aproape in nici o situatie.
  Amintiti-va ca romanii au votat sa avem doar 300 de burduhosi in Parlament dar nu s-a tinut cont nici pana in ziua de astazi.

  11
  6
  • Bălănel tu cumva locuieşti la țară pentru a avea calitatea de a te exprima de ce au nevoie locuitorii de la țară ?! Nu este de ajuns că ai nenorocit oraşul Bistrița cu prostiile tale acum vrei să-i nenoroceşti şi pe cei de la țară ?!

   19
   3
 • Contribuabilule, dezinformezi în anonimat, viteazule. Ovidiu Florean a luat mult mai multe voturi la Senat decât Sigartău la Camera Deputaților, deci ce spui tu e anulat. De asemenea Direcția de Pază unde a fost director general Ovidiu Florean a fost autofinanțată, deci Ovidiu Florean nu a fost bugetar niciodată. QED. Mai încearcă😉!

  8
  6
 • Ce prost crescut si analfabet functional esti cetatene !
  Cum poate oare un pensionar CIVIC sa distruga ditamai municipiul fara sa fi fost angajat nici 5 minute la stat in administratie ?
  Dupa capul tau o propunere o idee adusa ,implicarea poate duce la distrugerea unui oras ?

  5
  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS