Politică

Cine va fi afectat de plafonarea cash-ului. Măsura va avea consecințe pe termen lung

”Prin plafonarea cash-ului la persoane fizice și juridice, este pentru prima dată când Marcel Ciolacu își lovește și propriul electorat”, declară vicepreședintele PNL, deputatul Robert Sighiartău, care xplică cine sunt cei mai afectați de această măsură.

Ciolacu ghinion lovește din nou…

Am aflat aseară cu toții că Marcel Ciolacu este supărat că restul poporului, în afară de el, nu aplaudă măsura de limitare a cash-ului. Adică el ne spune tuturor că trebuie să facem ce zice el pentru că e bine deoarece el are experiență și știe.

Afirm cu tărie că ne aflăm într-o premieră absolută din cariera politică a dlui. Ciolacu.

Prin plafonarea cash-ului la persoane fizice și juridice este pentru prima dată când Marcel Ciolacu își lovește și propriul electorat.

Ce nu poate să înțeleagă este că această măsură pe care ne-a bagat-o pe gât și nouă, liberalilor, va avea consecințe pe termen lung exact inverse decât cele cu care se laudă el.

De aceea, ca să înțeleagă dl Ciolacu despre ce vorbesc, îi sugerez:

 • Să îi explice țăranului român care are între 5 și 50 de vaci, oi sau capre, că nu mai poate să încaseze banii cash de la achizitorul care îi colecta laptele pentru a-l duce la procesare. Ca urmare, trebuie să îl bea el pe tot sau să meargă în primul oraș aflat la 50 de km ca să deschidă cont la bancă. După care musai să îl convingă să voteze cu PSD.
 • Să îl anunțe dl. Ciolacu și pe agricultorul român care are o livadă de fructe sau pe cei care au grădini de legume, că nu mai pot să le vândă așa cum venea achizitorul să le ia, pentru că procesatorul respectiv nu mai poate să le cumpere pentru că depășește plafonul de casă și, în final, să nu uite să îl roage și pe acesta să voteze PSD la anul.
 • Să pună dl. Ciolacu afișe în toate orașele mici și mijlocii din România, în care se organizează târguri și oboare pentru ca oamenii să nu mai cumpere animale dacă nu au conturi bancare. Pe oamenii aceștia să nu îi mai roage să voteze cu PSD la anul pentru că oricum nu vor mai vota.

Exemple de genul acesta pot continua până când toți românii, inclusiv votanții PSD, își vor pune următoarea întrebare: De ce să îl credem pe pesedistul Marcel Ciolacu că va respecta această lege dacă predecesorul său, Mihai Tudose, nu a făcut-o?

Îl rog pe dl. Ciolacu să renunțe la ideea de a trimite ANAF-ul să confiște pușculițele tuturor copiilor din România.

Va urma…”, a scris Robert Sighiartău, pe Facebook.

10 comentarii

 • Are dreptate Robert. Nici nu își imaginează părinții și bunicii noștri ce se va întâmpla cu economiile lor de o viață. Pur și simplu le iau banii cu japca și îi bagă în băncile lor de unde le vor lua comisioane. Chiar nu sunt conștienți românii de capcana ce li se pregătește?

  42
  12
 • Na lasa ca apare altul si se face o alta reforma si totul revine la cum o fost… sau cu plafon mai mare..Putintica rabdare……

  16
  8
 • Intrebare:

  De ce grupul parlamentar din care face parte dumnealui nu a atacat, inainte de promulgare, la CCR legea, intrucat se incalca Constitutia prin limitarea dreptului de proprietate privata.
  Ex: salariul incasat devine proprietatea mea, iar statul nu poate sa imi dicteze modul in care imi folosesc proprietatea. Cu alte cuvinte daca eu vreau sa platesc cash un cal cu 10000 lei, statul nu are dreptul sa intervina intre doi privati sa reglementeze modalitatea de plata pretului, prin limitarea tranzactiei.
  Deocamdata in Constitutia Romaniei este trecuta prezumtia de nevinovatie si legalitatea averii. Guvernul ne suspecteaza pe toti de evaziune fiscala si ne reglementeaza abuziv.
  Sau este vorba despre trecerea la banii digitali si control absolut???

  37
  4
  • pentru ca totul este o cacealma! pentru ca ei de fapt au votat…fiindca este normal sa fie asa daca vrem ca in occident. Fiindca nu ia nimeni banii nimanui si puteti avea acasa cati ban vreti, doar ca vor fi controlate platile. Se va sti de unde provin banii si daca au fost impozitati. Nu ia nimeni banii nimanui!!! dezinformare de tip campanie politica in timp ce voteaza aceste legi! acuma poate le va fi mai greu unora sa ruleze cash prin transporturi fara sa ii fiscalizeze! e greu sa dai seama ptr fiecare banut….obisnuiti fiind sa facem cum vrem…. de aceea este atata manipulare!!!!! Unde ati vazut voi ca scrie ca nu mai aveti voie sa aveti bani cash in casa??????? unde??? negru pe alb?! Se tem doar aia de faceau si pana acuma evaziune ! si se agita ca pepsi

   6
   8
 • Guvernele peneleu-usr ale lui Sică mandolină si Câtzu v-au crescut preturile sarakilor ,ati inceput sa deveniti saraki,guvernele psd -pnl au desavarsit opera.Asa ca ati ramas fara cash…de aia nu-i nimeni in stradă.Stati sa vedeti cand o sa platiti si la gaz si la curent si la impozite pe cladiri tot cu cardul ….adica vor fi fiecare peste 1000.

  5
  4
 • Așa a făcut mare gălăgie și corul bocitoarelor din HORECA când s-a scos fumatul din cârciumi… chipurile, vor falimenta, lipsa fumătorilor la cafea și șnaps. Viitorul este cardul digital, fila de cec, telefonul sau POS. Cheșul pentru mici cumpărături, cutia milei… Încetul, cu încetul, ne vom adapta și totul va fi bine. Oamenii corecți care nu trăiesc și din evaziune fiscală nu au ce pierde.

  6
  8
 • Nu va fi niciun buboi atâta timp când noi ne alegem conducătorii după chipul și asemănarea noastră. Nu vedeți că nu se taie pensiile speciale, se amână recalcularea pensiilor, parlamentarii 300, burghezia bugetară, siguranță în trafic spre zero, droguri într-o veselie… „porcul tace în cucuruz”. La noi funcționează sloganul, „Dă tu, că eu fug”!

 • Oricum pentru boxeur o iesit lumea in strada dar pentru uite un exemplu bun ca asta CANCI= nada, nimeni
  uite de aia spun ca poporul asta merita foxat, ca ei atata stiu sa suporte toate magariile retarzilor de la guvernare
  s-a umplut facebookul de boxeur si de faptele concubinei de vitejjie ca sigur vina o are el prima data pt ca fomeia o spus NU si stim ca daca o femeie spune nu e NU…….cand so facut cacatul de partie nimeni MUCLES, numai dupa cand so vazut ce tampenie au realizat, acuma la asa ineptie nu iesim iar Roby ca are sau nu dreptate se urca in sondaje pe nepopularitatea altora cand efra cartu partu era cam TACUT!

  10
  2
 • Sa se verifice averile mari…..mari……daca au fost impozitate si de unde provin. Vom vedea la anul cat va fi confiscat din averi. Sau vom vedea ca orbul Braila.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.