Actualitate Recomandări

Spitalul de recuperare, oncologie și îngrijiri paliative Sanovil începe să interneze primii pacienți

Începând de luni, 16 august, Sanovil internează primele cazuri în noul spital.

”În procesul de contractare a serviciilor medicale – internări continue, pentru a respecta aberanta OUG prin care se interzice spitalelor private să contracteze mai multe paturi pentru internări continue în așa fel încât pacienții să își poată folosi asigurarea de sănătate acolo unde își găsesc confortul și alinarea, Sanovil a renunțat la 12 paturi din contractul vechi al Clinicii Sanovil și le-a transferat către secția de îngrijiri paliative din noul spital pentru ca măcar o parte din pacienții gravi să beneficieze de aportul financiar adus de asigurările lor de sănătate.

Astfel, deși Sanovil pune la dispoziția pacienților 50 de paturi cu un confort deosebit pentru recuperare medicală,  oncologie și îngrijiri paliative, numai 12 paturi vor putea fi folosite de pacienți în contract cu CAS (cu suportarea de către pacient a valorii coplății), 10 la îngrijiri paliative și 2 la oncologie, iar în celelalte 38 de paturi se vor putea face internări doar cu plata integrală de către pacient a tuturor serviciilor oferite. Recuperarea medicală din Spitalul Sanovil  nu beneficiază de niciun pat contractat cu CAS, toate paturile la care bolnavii județului nostru au acces cu asigurările lor de sănătate se află într-un spital construit în timpul Imperiului Austro-Ungar care se află pe Bulevardul Independenței.

Cu toate acestea, administrația grupului Sanovil începe muncă în acest spital cu speranța că timpul va lumina mințile decidenților acestor vremuri, care vor ajunge pînă la urmă să înțeleagă că pacientul și nevoile lui sunt deasupra  împărțirii sistemului de sănătate în prestatori de stat și prestatori privați, că pacienții sunt deasupra maselor de angajați nenumărați și manipulabili, că pacientul care a plătit o viață asigurări de sănătate trebuie să dispună de acești bani atunci când a ajuns la nevoie, trebuie să aibă posibilitatea să se trateze cu banii adunați de el, mulți, puțini, acolo unde  dorește și simte el că are cele mai bune condiții de recuperare, de îndurare, de trecere.

În secția de paliație care se deschide luni 16 august se pot internă pacienți în stare gravă cu următoarele tipuri de afecțiuni:

BENEFICIARII SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE

Beneficiari ai îngrijirilor paliative sunt: pacienții de toate vârstele, adulți sau copii cu boli cronice progresive, cu suferință generată de simptome necontrolate și/sau probleme psiho-emoționale și/sau sociale și/sau spirituale și/sau grad ridicat de dependență, precum și familiile acestora, pe toată perioada de îngrijire, inclusiv în perioada de doliu.

Pacienții adulți care pot beneficia de îngrijiri paliative specializate se încadrează de regulă în una din categoriile de mai jos:

1Pacienți cu boli oncologice,

2. Pacienți cu boli cardiovasculare grave

3. Pacienții cu scleroză lateral amiotrofică, dacă prezintă progresie rapidă a bolii în ultimele 12 luni

4. Pacienții cu demență în ultimul stadiu

5. Pacienții cu scleroză multiplă, dacă prezintă handicap nutrițional critic

6. Pacienții cu Boală Parkinson, dacă prezintă handicap nutrițional critic

7. Pacienții cu boli pulmonare grave

8. Pacienții cu accident vascular cerebral și comă

Pentru programarea internării în secția de îngrijiri paliative, medicii de familie, medicii specialiști sau aparținătorii pacienților sunt rugați să sune la telefon 0731 352 503, unde vor fi informați despre pașii care trebuie  urmați în vederea realizării internării.

Coplata pentru o zi de spitalizare continuă în secția de îngrijiri palliative este de 395 lei, iar prețul pentru o zi de spitalizare pentru pacienții neasigurați sau care nu pot beneficia de asigurarea lor de sănătate este de 540 de lei pe zi, prețuri semnificativ mai mici decît în spitalele de profil și de același nivel din zonă.

Pentru secția  de recuperare medicală, secție din care CAS nu a contractat niciun pat de la Sanovil, pacienții care se vor interna sunt nevoiți să suporte integral costurile internării, însă administrația spitalului nostru a stabilit prețul pe zi de spitalizare la o valoare de 400 de lei, preț în care sunt incluse, pe lângă toate serviciile de hotelizare la nivel de 5 stele, tratamente medicamentoase de bază recomandate de medicii noștri specialiști, acces zilnic la salina spitalului precum și patru proceduri de fiziokinetoterapie în fiecare zi asistate de fiziokinetoterapeuți în baza de recuperare a spitalului.

Pacienții internați în secția de recuperare care au asigurare de sănătate și bilet de trimitere de la medicul de familie pot beneficia de o reducere de 42 de lei pe zi, care reprezintă valoarea pe care o plătește CAS pentru cele 4 proceduri zilnice de care beneficiază pacientul pe parcursul internării, însă în limitele fondurilor repartizate de CAS în fiecare lună.

Pentru programarea internării în secția de recuperare, medicii de familie, medicii specialiști, pacienții sau aparținătorii pacienților sunt rugați să sune la telefon 0755 032 116 sau 0263 701 231, unde vor fi informați despre pașii care trebuie  urmați în vederea realizării internării”.

Dr. Gavrilaș Mureșan

5 comentarii

  • Nu am inteles… Coplata e 394 iar daca nu prinzi prin CAS e 540? In bolile grave mentionate, unde spitalizarea dureaza luni de zile… Cine isi permite sumele astea? Pt cine a facut spitalul? Pt parintii celor cu pensii speciale??? Ce om bolnav poate plati sumele astea? Aia care au copii ce castiga 3000 euro pe luna??

  • Oricat ar fi, dezamagitor ca tot ce urmaresc e banul. Si la policlinica Sanovil te repezesc ca vine urmatorul “client”.
    Asteptam o alta altitudine domnule dr

    • Asa este, din pacate. Programare facuta cu cateva zile inainte si la ora respectiva nimic, nu eram /era copilul pe listă – eroare de sistem teoretic, mereu nu functioneaza sistemul pentru bonul fiscal, grabă mare, te simti scos afara aproape la consultatie.

  • Sunt om batran si stiu nu e usor de ingrijit un batran , costa. Vrei sa te ajute cineva, platesti n-ai ce face. Medicamente tratamente orice costa. Ca nici la Kaufland nu ne dau mancarea gratis. E bine sa ai la o adica unde sa mergi, pentru cei foarte bolnavi care au un ban deoparte sau familia poate sa si permita, e ceva minunat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.