Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Bistrița dă 6,6 mil. lei pe teste rapide pentru Covid-19

Spitalul Județean de Urgență Bistrița intenționează să cumpere cu 6,6 milioane de lei teste antigen pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, firmele interesate fiind invitate să depună oferte până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor.

Agenția Națională a Medicamentului informează că testul antigen este cel mai nou tip de testare şi, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest test detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaşte.

Testul antigen poate indica infecţia în faza acută a bolii.

Acest lucru este valabil şi pentru persoanele fără simptome, dacă infecţia este activă. Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.

Potrivit sursei citate, în spaţiul public ar fi apărut recomandări pentru utilizarea inviduală a acestor teste.

”Menţionăm că aceste proceduri trebuie făcute doar de persoanele care au experienţă în domeniul medical. Atragem atenția că aceste teste nu sunt de autotestare. Testele rapide pentru autotestare au un alt regim de introducere pe piață, cu implicarea unui organism notificat care evaluează conformitatea acestor produse”, scrie Agenția Națională a Medicamentului.

Testele nu pot fi cumpărate din farmacii, dar se găsesc pe internet, un set cu 5 bucăți costând 316 lei.

3 comentarii

  • In nestiinta mea , eu credeam ca aceste teste le cumpara tara , nu cumpara orice entitate , fie ea chiar spital.Am vazut ca in Slovacia s-a testat in doua weekend-uri aproape toata populatia testele fiind achizitionate de statul slovac.Actiuni asemanatoare se fac in Austria si in Cehia , tari aproape de Romanica.La noi , e ca la noi.Originalitate , ce mai!

    • Din pacate, Slovacia s-a intors la o medie de 2000 de cazuri, cu varf de 3000, exact ca inainte de testari. Pana la urma, nu vad alta solutie pentru a iesi din epidemie decat vaccinarea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS