Actualitate

CJ predă amplasamentul pentru construirea unui stadion în Unirea

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă în 17 decembrie un proiect de hotărâre prin care se predă către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiţii, pe bază de protocol, a amplasamentului pentru construirea unui stadion în complexul sportiv din Unirea, acolo unde se lucrează la ridicarea sălii polivalente și unde va fi realizată o bază sportivă Tip 1.

Cosntruirea stadionului a fost introdusă pe Lista sinteză a subprogramului ”Complexuri Sportive” aprobată prin Ordinul MDRAP din 09.10.2019. Studiul de fezabilitate a fost recepționat și avizat de curând de către Consiliul Tehnico-Economic din cadrul CJ.

Obiectivul de investiții cu o valoare estimată de 196,7 milioane lei prevede realizarea unei arene cu o capacitate de 12.388 locuri în tribune acoperite, inclusiv anexe sportive si tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare, locuri de parcare, alei, piste de biciclete, zone verzi.

Complex Sportiv în Unirea

În toamna anului trecut, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, pe 3 hectare (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu (cea care a construit stadionul Steaua și lucrează la stadionul Rapid) – Dico – Țigănaș.

Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.675 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri), iar pentru concerte 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren). Sala va respecta toate standardele europene și internaționale pentru competițiile de handbal, volei, baschet și tenis. Sunt prevăzute 475 locuri de parcare auto și 10 locuri pentru parcarea autocarelor.

Prima competiție sportivă în casă nouă, o gală a sportului bistrițean, este prognozată să aibă loc la finalul anului viitor.

Ce investiții mai sunt în plan în Wonderland: stadion cu 12.000 locuri pentru fotbal, la standarde UEFA (cuprins în ”Lista Sinteză” a MDRAP), bază sportivă ”Tip 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) cu bani de la Guvern prin CNI, pistă de alergare și teren de iarbă (din bugetul Consiliului Județean).

47 comentarii

 • Pe ce ne bazăm:

  Viitorul stadion de la Unirea va avea 12388 de locuri din care 12146 pentru spectatori plătitori, restul VIP pentru care plătesc fraierii. Ca să iasă treaba bună proiectantul a prevăzut 100 de manifestări pe an cu tribunele pline de spectatori plătitori care dau 20 de lei pe bilet încă din primul an. Fezabil, nu?

  În 2-3 ani până e gata stadionul, termină și megastarul Dragnea repetițiile și o să țină non-stop concerte pentru fanii din toată lumea acompaniat de Michael Jackson și Che Guevara. Cohortele de bugetari din toată țara s-au organizat deja să rupă porțile din trei în trei zile în toată perioada de 15 ani luată în analiză. O mină de aur pentru municipiu, județ și țară.

  Povestea asta a cumpărat-o și a avizat-o aparatul CJ și a fost aprobată în 2 Decembrie de consilierii județeni. Nu prea bate cu cele 100 de zile de schi dintr-un celebru scenariu SF dar probabil locurile pe stadion sunt prevăzute cu climă și încălzire în scaun.

 • Bistrița- Năsăud este foarte bogată chiar mai bogată ca Dubaiul și nu mai știm ce să facem cu atâția bani și atunci cretini sau gândit săi irosească pe inbecilitatea de fotbal.

  Avem și un alt cretin și la primărie astă și mai și vrea să cumpere fostul stadion falimetar de fotbal furând din bani mei cu care am plătit impozitele.

  Bistrița are de toate nu ne mai lipsește nimic doar stadioanele de fotbal ne lipsesc ;o).

 • Alcoolul si țigările dăunează grav sanatatii fizice , dar daca asta cere poporul…
  E drept ca fotbalul ii prostește pe unii , partea buna e ca cine fuge nu-i beteag fizic .
  Problema noastra naționala este sedentarismul tinerilor , lipsa sportului in scoli , lipsa miscarii in aer liber . In combinație cu alimentatia nesănătoasă, e principala cauza a bolilor actuale si viitoare.
  Eu zic ca , cu cat mai multe terenuri si sali de sport , cu atat vom mai putini bolnavi in spitale . Sportul in general , pe langa beneficiile fizice , formează caractere puternice , oameni de acțiune , lideri .
  Sistemul de educație românesc e total greșit ! Practic le fura copilaria tinerilor ! Un copil trebuie sa alerge ,sa rada, sa fie vioi , nu sa stea 15 ore cu capul in carte , încercând sa rezolve probleme care 80% nu-l vor ajuta niciodata in viata . Nu va fi nicio problema daca nu ajung toti avocați , IT -isti , contabili , profesori sau ingineri . Important e sa fie sănătoși , ca de lucru este pentru fiecare .

  • @ Leo,
   Răspuns pentru așa întrebare aiurea: Foaie verde bormașină plouă în beci !

 • @ Mensa sana….
  Da întradevă trebuie musai investit în săli de sport și terenuri de sport dar pentru sportul adevărat nu în escrocheria numită fotbal !

 • Amintiri din epoca de piatră: uni bistrițeni nu au reușit să avenseze pe scara evoluției speciei și au rămas tot la nivelul euglenei verzi și a bășici de fotbal.

 • Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.” Se pare că Radu Moldovan, pe care nu-l dă inteligenta afară din casă nu a invătat nimic din greselile primarului Cretu care a băgat o cărută de bani in pârtia de schi COCOS, desi l-a criticat pentru această investitie păguboasă si inutilă (Vezi: https://timponline.ro/radu-moldovan-sa-ne-asumam-greselile-partia-nu-este-un-proiect-de-succes-nu-a-fost-cea-mai-inteleapta-decizie/)Cu toate astea, chelnerul Răducu continuă si el să facă investitii la fel de inutile la poalele dealului COCOS din Unirea.Un exemplu de prostie este decizia de a construi încă o sală polivalentă la Unirea în conditiile în care Bistrita mai are una chiar in oras . In schimb Bistrita nu dispune de o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Chiar si asa, din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.Pe de altă parte, s-a dovedit că tot a lui Răducu este si ideea idioată a mutării stadionului „Jean Pădureanu” din parcul orasului pe păsunea din Unirea, desi la un moment dat, ca un laș el l-a scos în fată pe Cristian Niculale să facă anuntul si evident acesta a încasat reactiile de dezaprobare din partea bistritenilor scandalizati de această imbecilitate : (Vezi:https://timponline.ro/ce-sanse-sunt-sa-apara-blocuri-in-locul-stadionului-jean-padurean/)
  Nici macar Ovidiu Cretu cu ideile lui nastrusnice nu s-a gândit la mutarea stadionului in Unirea. Dimpotriva, Cretu avea in vedere pentru sporturi de vara amenajarea unor terenuri de tenis, baschet, teren de golf, hipodrom, pistă de karting, etc.
  Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea care să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care să fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, realizat de primarul Emil Boc, cu fonduri guvernamentale prin CNI tocmai in perioada guvernării PSD. Ca dovadă că dacă ai argumente se poate.

 • Nu avem locuri in spitale,ne trimitem bolnavii in alte judete.Nu avem gradinite si crese care sa poata primi copilasii.Nu am rezolvat marea problema a introducerii apei si canalizarea.Jumatate scolile din judet funtioneaza cu wc in curte,iar conducerile noastre mor de grija fotbalului,a wanderlandului in care ne.a amanetat pt multi ani vechea conducere.Cand aveti de gand sa va treziti la realitate,dlor? si sa va uitati in jur la ceea ce ar fi mai de folos pt omul de rand pe votul caruia v-ati urcat pe scaune caldute!

 • De un Aeroport, de o centură adevărată prin afara orașului și de o Autostradă are nevoie Bistrița și nu de stadioane de fotbal făcute degeaba !!!!!!!!!!!!!!

 • Nu despre surogatul de fotbal “de performanța “ clocit de politicieni corupți si “investitori” penali , vorbeam. Lucrurile nu vor ramane tot timpul asa , se vor schimba , copiii trebuie sa faca mișcare !
  Cand aveam 9-10 ani si România matura pe jos la handbal , cu marile puteri ale lumii , toti ne visam un Gatu , Birtalan , Munteanu, Drăgăniță , Gruia … , pe străzi se juca handbal , fetele voiau sa fie Nadia , se chinuiau părinții seara sa ne bage in casa . Erau campionate pe școala , pe oras , pe județ si naționale , apoi hulita si propagandista “Daciada”. Sigur ca n-am ajuns toti campioni dar datorită sportului , dupa mai bine jumătate de secol , n-am fost niciodata bolnav ! Statul trebuie sa investească in baze sportive , in sportul de masa . Bistrita nu are nevoie de echipe de mercenari ,pentru orgoliile de Cupe Europene ale unor vremelnici politicieni . Bistrita are nevoie de sport pentru copii ei ! Aceasta este direcția corecta si pentru asta trebuie sa investim, indiferent de culoarea politica a celor aleși sa ne conducă .
  Cand vom intelege ca educația alături de sănătatea fizica si mintala a tinerilor sunt cele mai importante lucruri pentru o națiune , atunci România va putea spera la un viitor mai bun . Altfel murim încet in fiecare zi .

  • @ cucu și pupăza,
   În lumea modernă actuală fără un AEROPORT nu te mai poți dezvolta ești sortit pieirii atât ca oraș cât și ca județ.

 • Economia județului este susținută în totalitate de oamenii care lucrează în străinătate, aceștia vin cu bani și investesc acasă își fac case sau cumpără apartamente, când se întorc definitiv acasă își deschid afaceri etc…. . Numai cu salarile de căcat care se dau în Bistrița – Năsăud nu ai cum să ai o economie prosperă.
  Așa că dacă vreți să mai vină cu bani acasă pentru ca-să nu muriți de foame idioților incompetenți atunci trebuie să faceți un aeroport.

 • Pentru Radu Moldovan și Ioan Turc (dacă au urechi să audă și ochi să vadă ) dacă vreți ca cei din diaspora să vă voteze atunci construiți un Aeroport Internațional în județul Bistrița – Năsăud.
  Dacă nu construiții aeroportul cei din diaspora vor vota cu AUR.

  • Si crezi ca AUR va face aeroport ? In mod cert , nu ! In schimb tu votând AUR o sa-i nenorocești pe cei lăsați acasa .
   Soluția e un drum rapid spre Cluj . Nici Germania nu are aeroporturi in toate satele !

  • @ AURele ! ( care nu se obosește să gândească nici măcar un nickname pentru postare nu a reușit să-și găsească)

   Faceți Aeroportul și ați rezolvat problema cu AUR, dacă nu faceți vă rămâne doar să vă plângeți de milă și să constați cu surprindere de fiecare dată că nu vă votează nimeni !

  • Gânditorule !
   N-a gândit tot neamul tau intr-un secol , cat am gândit eu cand eram la grădinița !
   Vrei aeroport doar ca sa nu votezi AUR ? Iti facem , tata , ca doar nu ne doare gura !
   Pe votul guguștiucilor ca tine s-au ridicat vadim , diaconescu si nou sositii sosoaca &băieții din galeriile de la “apreciatul” de voi mai sus , fotbal !
   Tu cand visezi aeroport , te gândești doar cum sa zbori mai repede cu porcul si găluștele , din Parva la Almeria !
   Gândește mai profund ,prietene !

  • @…..
   Corect la asta mă gândesc cum să ajung din Spania acasă mai repede și pentru asta o să votez și o să mă zbat fie că ție îți place asta sau nu și ca și mine sunt foarte mulți Bistrițenii.

   Mă doare fix în cur de toate doctrinele politice și alte abureli , noi vrem să putem să ajungem acasă la familile noastre cât mai repede restul este gargară pe care nu îi interesează pe nimeni.

  • Ma copii !
   De unde o scoateți pe asta cu aeroportul ? V-a promis AUR aeroport in schimbul votului ? Voi cand nu dormiți , ganditi ?
   Este aeroport la Cluj si la Suceava , cate companii aeriene credeți ca sunt dispuse sa opereze de pe virtualul Aeroport Bistrita ? Va intreb pentru ca se poate construi aeroport si pe Gersa , doar ca mai trebuie sa vina si o companie aeriana , căreia sa-i fie rentabil sa efectueze zboruri de acolo . Altfel vor paste oile pe aeroportul vostru !
   Actualmente se poarta o lupta crâncenă intre Oradea si Debretin , pentru atragerea zborurilor spre propriile aeroporturi . Rețineți , vorbim de orașe mari nu de Bistrita !
   Cine mama dracului credeți voi ca vine sa zboare pentru catva ciumeți din BN , care vor sa le aterizeze avionul langa bojdeuca părintească ?
   Votati ce vreti din partea mea , votati-i si pe aia care va promit drone ce va lasă cârnatii drept in gura , e dreptul vostru !
   Dar nu va bateți joc de viitorul copiilor vostrii !

  • @AURele !
   Se vede de la poștă că ești POLITICIAN și nu îți pasă de ce vor oamenii: Oameni vor un Aeroport, o Centură și o Autostradă, eu nu am văzut pe nimeni să vrea drum expres.

   Eu când mă duc în piață să cumpăr Brânza nu o să cumpăr de la tine gogonele murate fiindcă tu numai gogonele murate ști să faci mă voi duce la altul care știe să facă brânză.

   În concluzie dacă tu nu ști să faci un Aeroport, o Centură prin afara Bistriței și o Autostradă mă voi duce să votez cu altu care știe să le facă, drumul expres nu mă interesează deloc.

  • Noi îi vom susține și vota pe cei ce vor face Aeroportul Bistrița-Năsăud.
   Este cât se poate de simplu.

  • Cand mergi la vot , nu e ca la piata !
   Iti dai votul fara sa ai habar ce vei primi in schimb ! Posibil sa-ți promită politicianul brânza buna iar la final sa tragi concluzia ca tot mai bune erau gogonele mele !
   E parerea unui om care a muncit toata viata , a fost emigrant ca si voi si n-a facut niciodata politica .

  • Cat impozit in platit dumneata in România , ca sa ai pretenții sa-ți faca tara asta aeroport langa stâna lui tat-to ?

  • Am o casă în județ, am autovehicule acasă și o parte din familie activează și consumă bani acasă iar cealaltă parte a familiei este cum mine în Spania așa că plătes mai multe taxe ca tine. Plătesc taxe și acasă și în Spania așa că am tot drepul la respect și la condiții bune de a ajunge cât mai repede acasă la mine la fanilie.
   Și ca mine sunt foarte mulți locuitori ai județului acesta.

  • @…..
   De unde ști tu că tata a fost cioban ?
   Da a fost cioban și a muncit cinstit ca și mine toată viața lui pentru a avea noi ce să mâncăm și a ne trimite la școală și facultate, spre deosebire de politicenii pe care tu îi vrei săi cureți de tină care toată viața lor numai au furat.

 • Ce aeroport va mai trebuie?Nu s-a facut destula valfa pe tema heliportului de pe Spital?Puteti zbura si de acolo.Sa se termine stadionul,wanderlandul si alte jucarii…sa se asfalteze strazile,sa se bage apa in casele oamenilor,iar cand se vor hotari bistritenii sa vina acasa vor face ei aeroport si ne vor invata si cum ar trebui sa functioneze lucrurile intr-o tara normala.Multi dintre noi nu vom prinde acele zile,pt ca am irosit ani si acum cersim clipe…

  • Ce legătură are aeropodtul cu heliportul tu habar care sunt diferențele dintre el, tu poți rămâne liniștit la ștrafuri cu borhot ?

  • @ Paul,
   Ești plecat cu pluta pe Bistrița cu idioțenile de stadioane de fotbal în care să îngropi banii îți trebuie, județul are nevoie de un aeroport, o autostradă și centurii prin afara intravilanul orașelor Bistrița și Beclean, de un nou spital de urgență undeva pe podișul de pe Dealul Cetății, de piste de biciclete, de noi liceie și grădinițe în noile cartiere ale orașului de o UNIVERSITATE ADEVĂRATĂ nu de extensi la un picior de lemn și alte abureli. Nu mai trebuie stadioane nefolositoare de fotbal.

 • Numai un retardat se poate opune ca spitalul să aibă heliport. O să-l vreau să-l văd că dacă are o nevoie de o interveție medicală și elicopterul nu mai vine.

  • Politiceni din oraș și din județ ar trebui să iasă din paradigma aceasta păguboasă cu stadioane de fotbal și alte investiți înapoiate de acest gen dacă vor să aibă un viitor.

 • Investiți în vitorul nostru construiți ce are nevoie Bistrița nu betoane nefolositoare ca stadioanele de fotbal care sunt bune numai pentru avea unde să se balege vacile.

 • Aveti dreptate, un echilibru trebuie sa existe intre activitatile cotidiene, pentru a avea o viata sanatoasa. Dar in acest articol se prezinta un stadion de care se vor folosi doar 25 de persoane(11 din fiecare echipa, plus 2 arbitri si 1 copil de mingi). Intrebarea mea este, oare de ce continua CJ cu proiectul acesta, pentru ca nu isi scoate investitia privind costul proiectului plus mentenanta lui? Nu vor sa invete lectia pârtiei Cocoș.

 • Răducu vrea să promoveze turismul ca temă principală de dezvoltare a județului :o) .
  Cine să vină la noi fără un Aeroport, Centură prin afara orașului și Autostradă ?!!!!!!!!

  • @ Sebi,
   Dacă bine îmi aduc aminte Ioan Turc este președintele filialei PNL din județul Bistrița – Năsăud, tu vrei să spui că el în realitate este doar un om de paie și alcineva conduce organizația județeană Bistrița – Năsăud și nu el ?
   Ca președinte al organizației județeană PNL Bistrița – Năsăud Ioan Turc trebuie să facă toate demersurile pe lângă premierul României și Ministerul Transporturilor pentru construirea unui Aeroport Internațional în județul Bistrița- Năsăud și nu în orașul Bistrița ci pe teritoriul administrativ al comunelor învecinate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.