Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Bistrița renunță la revoluționara lenjerie de unică folosință

Spitalul Județean de Urgență Bistrița se vede obligat să renunțe la revoluționara lenjerie de unică folosință și revină la cea clasică. Se întâmplă acest lucru urmarea reclamațiilor pe care conducerea spitalului le-a primit de la pacienți.

”Investim anul acesta în spălătorie. Am văzut că unii pacienți preferă lenjeria de bumbac în loc la cea de unică utilzare, deci preferă confortul hotelier în defavoarea siguranței medicale. Și atunci noi nu facem altceva decât să le facem pe plac pacienților. Le vom oferi lenjerie, din nou, de bumbac. Am demarat o procedură de achiziție și vom cumpăra anul acesta peste 3000 de seturi de lenjerie, cu tot ce înseamnă pilote, perne. S-au trecut pe lista de investiții mașini de spălat cu barieră biologică pentru spălătorie. Deci mergem în continuare cu modernizarea”, a spus managerul unității medicale, Gabriel Lazany pentru Timp Online.

Potrivit acestuia, lenjeria de unică folosință se va utiliza doar pentru internările de zi: ”La cererea pacienților, trecem la lenjeria de bumbac întrucât aceasta este mult mai confortabilă. Pacienții spun că le este foarte cald în cea de unică folosință. E plăcută la atingere, dar mai ales în perioada verii, asta reclamă pacienții, se supraîncălzesc”.

Întrucât lenjeria de unică folosință se distruge, practic nu va mai fi cumpărată alta, trecerea la cea de bumbac urmând să se facă natural.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a anunțat în ianuarie 2018 că va introduce treptat lenjeria de unică folosinţă, fiind primul din România care recurge la această măsură. ”Pe probele făcute, toţi pacienţii au fost mulţumiţi. Reţinerile care au fost? De obicei, materialele acestea sintetice provoacă disconfort, te înfierbânţi, transpiri. Aceste materiale însă sunt speciale şi nu provoacă disconfort pacienţilor. Niciunul dintre pacienţi nu a reclamat aceste lucruri. Probele au fost făcute în secţia de terapie intensivă unde bolnavii stau mult şi în secţia de ORL”, a spus atunci Gabriel Lazany.

Tot anul acesta, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va îmbunătăți hrana pe care o vor primi pacienții.

6 comentarii

    • Și de unde cumpără lenjeria de bumbac de la ceva firme fantomă sau cumpără direct de la turci de cea mai bună calitate

    • Țăranii cocliți ca tine Balane normal ca nu au cum sa inteleaga astfel de lucruri! Cand vine vorba de lenjeria de unica folosinta discutam inainte de toate despre igiena subiect la care tu cam ai carente (cam pute dupa tine ca sa nu-ti mai spun ca s-a inventat periuta si pasta de dinti!)

  • rabinule te-ai trezit din betie ?…locul tau este pe Somesului ! La tratament psihiatric !…acolo poti sa te caci in pampersi !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.