Social

Splendoare în Pădurea din Șesul Orheiului. Au înflorit brândușele (FOTO)

Pădurea din Şesul Orheiului, unde înflorește laleaua pestriţă sau floarea de şah, este zilele acestea colorată în mov. Au apărut primele brândușe pe care le-a admirat și fotografiat deja Albert Gavrilă.

https://www.facebook.com/albert.gavrila/posts/3797200643696148

„Pădurea din Şes” este situată pe Şesul Orheiul Bistriţei, la cca. 9 km sud-est de oraşul Bistriţa fiind o pădure rară, cu un sol negru, slab podzolit, îmbibat cu apă până la sfârşitul lunii mai.

Dacă vreți să călcați pe urmele lui Albert Gavrilă, țineți cont că astăzi, spre deosebire de vineri, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va avea înnorari accentuate şi în general persistente în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea şi în restul teritoriului. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Temperaturile maxime vor fi între 4 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade.

De 1 martie, revin ninsorile, potrivit ANM.

4 comentarii

  • Va poftesc la poze la mine in gradina. Au explodat Ghioceii si Viorelele in patru nuante. Roz, albastru, violet si doua tufe unice albe. Lalelele sunt iesite si ele , narcisele si zambilele. Primulele sunt in apogeu acolo unde soarele a batut direct pe ele . Au inmugurit si bujorii. Este o mare bucurie ca in fiecare primavara sa vad sute de capusoare verzi cu o putere fantastica care imping pana si dalele din carare. La suprafata au aparut si Lacramioarele . Toate au o vitalitate incredibila si lupta la viata si la trezire este uluitoare pt. cel care urmareste trezirea la viata in lumea plantelor.

    • Mii de mulțumiri pentru că ne-ați adus primăvară în suflet! Colaborare excelentă Timponline și Gabi Albert Nu știu cum faceți, esențial e că aduceți multă bucurie în sufletele unora, bătrâni și neputincioși (ca mine, care vă urmăresc dintr-un scaun cu rotile) sau tineri, dar prea comozi să ia la pas potecile …. Vă îmbrățișez și vă doresc o primăvară așa cum v-o doriți! Cu respect, Horia Andrașcu

  • Domnul ALBERT GAVRILA este omul care ne limpezeste ochii. Lui i se datoreaza foarte multe povesti si imagini frumoase. Viata lunga stimate bistritene !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS