Actualitate

Ce spune Călin Popescu-Tăriceanu despre o eventuală colaborare între ALDE şi PNL

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit, la Bistriţa despre posibilitatea ca partidele de dreapta să se alieze, dată fiind apropierea anului electoral 2019. Preşedintele Senatului a fost întrebat dacă nu încearcă să negocieze cu formaţiunile de dreapta pentru ca, în viitor, să guverneze împreună.

„Insist să cred că activitatea unui partid se desfăşoară pe anumite coordonate ideologice care definesc partidul. Elementele ideologice definesc partidul, nu eticheta. Nu faptul că îmi spun partid de dreapta sau de stânga înseamnă că şi sunt. În România, astăzi, există partide politice care vor să-şi pună o etichetă de dreapta şi care nu au nicio legătură cu dreapta sau cu valorile liberale. Ca să puntem sta la masă şi să discutăm cu cineva trebuie să vedem care sunt lucrurile pe care le avem în comun. Împărtăşim aceleaşi valori când e vorba de partide liberale care îşi spun de dreapta? Această discuţie pentru noi începe de la elementul de bază: respectul pentru drepturile şi libertăţile individuale. Când un partid care se defineşte liberal – şi mă refer la PNL – care desconsideră drepturile şi libertăţile individuale văzând statul în dimensiunea lui represivă, pe noi ne dezamăgeşte. Nu e un partid liberal chiar dacă îşi spune aşa”, a spus Tăriceanu făcând aluzie la poziţionarea PNL faţă de tema referendumului pentru familie.

Preşedintele ALDE a continuat: „Dacă această atitudine e dirijată de situaţia liderului partidului care a fost nevoit să facă aceste concesii pentru a scăpa de la o condamnare, iarăşi e treaba lor. Dacă ei vor să se comporte ca un partid care este, mai degrabă, o proiecţie a modelului politic din Rusia de democraţie controlată în care, de facto, nu contează instituţiile democratice şi mă refer aici la Parlament, ci structurile statului paralel care conduc statul, iar e treaba lor. În Rusia, Parlamentul e de faţadă ca să spună că au democraţie. Acolo conduce FSB şi procuratura. Dacă ăsta e modelul pe care PNL de azi îl împărtăşeşte, nu avem ce să discutăm. Asta e simplu!”.

Etichete

2 comentarii

  • si PSD ce e ? ca de stanga sigur nu e

    e pe invers ca phomohaci

    a aparut un partid de stanga gen podemos din spania – Demos – Democrație și Solidaritate –

    spre sa fie macar 60 % de stanga

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS