Social

În ce stadiu sunt demersurile pentru construcţia unei centuri ocolitoare a Becleanului

Oraşul Beclean devine tot mai greu de traversat, centura ocolitoare a acestuia fiind o prioritate a administraţiei locale. Dintr-un comunicat transmis de Primăria Beclean reiese că se fac paşi în sensul urgentării lucrărilor care să scape oraşul de traficul de tranzit. Îl redăm în continuare:

„Oraș în plină dezvoltare şi cu un aflux turistic tot mai mare, Becleanul se confruntă în ultimul timp cu o circulație tot mai intensă și mai sufocantă, generatoare de aglomerație și trafic îngreunat ca urmare a amplasării sale pe un drumul național – european.

Din acest motiv, de câțiva ani, autoritățile locale beclenare fac demersuri insistente pentru construirea unui traseu rutier ocolitor al oraşului, necesitatea acestei investiţii prioritare fiind abordat în toate discuţiile oficiale cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor, inclusiv cu ministrul de resort.

Demersurile întreprinse de către Primărie au adus subiectul pe agenda de lucru a Guvernului, astfel că şoseaua de centură a oraşului Beclean a fost cuprinsă în Master Planul național de transport. Deoarece acest proiect este unul de maximă prioritate pentru administraţia publică locală, chiar recent conducerea Primăriei Beclean a solicitat printr-o adresă către Ministerul Transporturilor urgentarea construirii centurii ocolitoare a oraşului.

Răspunsul Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a sosit cu promptitudine, acesta anunţând autorităţile locale beclenare despre iniţierea activităţilor privind promovarea investiţiilor prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă, în acord cu prevederile bugetare anuale destinate infrastructurii de transport din strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României.

Astfel, spre mulţumirea administraţiei publice locale din Beclean, ministrul se arată consecvent faţă de angajamentul luat în urmă cu ceva timp, într-o vizită efectuată în oraş, când, ca urmare a prezentării situaţiei traficului rutier aglomerat din localitate, a promis susţinerea sa pentru proiectul unei şosele de centură a Becleanului”, transmite Caius Diugan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean.

9 comentarii

  • Mai urmeaza proiectarea, studiul de fezabilitate, studiul de impact asupra mediului, studiul geotermal, licitatia, contestarea castigatorului, reluarea licitatiei, desemnarea constructorului, exproprierile, intrarea in insolventa a constructorului, intre timp valabilitatea tuturor studiilor si autorizatiilor expira, si se ia totul de la inceput. Adica centura va fi gata… niciodata.

  • Cu putina bunavointa si cu ajutorul PSD, pana mai e la putere, orasul Beclean poate avea o varianta ocolitoare destul de repede. Centura orasului Beclean este prevazuta in Masterplanul de transport cu o lungime de 6 km si cu o valoare de 16,2 milioane euro. Este adevarat ca varianta ocolitoare a Becleanului la fel ca şi Centura Bistriţei sunt prinse în proiectul de realizare a drumului expres Turda – Dej –Satu-Mare –Halmeu, care de la Dej are o derivatie de 60 km spre Bistrita, in care se include si Centura Beclean. De altfel valoarea de 16,2 mil.euro desi pare mare, ea se explica prin faptul ca e vorba de 6 km de drum expres pe 4 benzi ce regim de viteza sporit. Asadar, cunoscandu-se traseul drumului expres, pot fi demarate proceduri astfel ca tronsonul care include centura Becleanului sa fie executat in regim de urgenta. Trebuie doar sa vrea si Grivei (Dragnea).

    • La calendele grecești. Nu-s in stare sa faca un rahat de trotuar de 1m pe tarpiului catre leoni, nu-s in stare sa prelungeasca strada colibitei pana in ioan slavici (100m), nu-s in stare sa asfalteze odata niste strazi si tu vrei centură nou-nouța? dar unde te crezi, in Germania?

  • Nici in Beclean nu o sa se faca centura pt ca prin aglomeratia creata,administratia crede ca se face reclama localitatii,este cunoscuta de mai multi si in acest fel sunt atrasi turisti la scaldatoarea bivolilor de la Figa si prospera neamurile si lipitorii de afise

  • Apropo de lurarile importante in Beclean va invitam sa admirati cum se poate fura din domeniul public. Strazile Sieului si G. Silasi sunt pline de exemple.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.