Politică

Stelian Dolha: Cu bufonii nu se mai negociază. Stăm pe o bombă, ticăie şi nu aude nimeni

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a vorbit despre ”o realitate tristă”, adăugând că ”ne condamnăm mai mult cu cât întârziem mai mult”: ”Să strigăm, poate ne ascultă cineva”. El a declarat că Victor Ponta este cel mai penibil premier pe care l-a avut România din 1989 până în prezent.

”Spectacolul demagogiei din România n-ar fi complet dacă premierul nu ar oferi zilnic nişte porţii consistente. A invitat liderii PNL la un acord pe cinci teme naţionale. Personajul acesta face tumbe, are tot felul de atitudini ciudate în ultima vreme şi inventează tot felul de poveşti şmechereşti pentru a poza într-un om bineviotor pentru naţie şi pentru a muta discuţia. Ştim însă că în 16 noiembrie 2014 un val uriaş l-a măturat şi l-a trimis în altă parte. E un personaj care ar trebui trecut ăn cărţile de istorie drept cel mai penibil premier pe care l-am avut din 1989 încoace. Un personaj pe care dacă îl dai afară pe uşa din faţă îţi intră pe geamul lăsat întredeschis la subsol. Ce să negocieze el cu PNL? Nici PSD nu îl mai ascultă, se scindează, problemă. Să ne spună: vă dau autostradă dacă îmi daţi ceva pe la Codul Electoral? Ce, iar trocuri politice? Trebuie să înţeleagă un lucru: cu bufonii în România nu se mai negociază. Are o singură menire, soartă: de a-şi da demisia”, a afirmat Stelian Dolha într-o conferinţă de presă.

El a declarat că ”România are o mare problemă demografică, azi România stă pe o bombă demografică, o bombă care ticăie de ceva vreme”: ”Din păcate, nu aude nimeni, guvernanţii nu vor să audă de aşa ceva. Datele statistice ne arată că pentru prima dată, în 2013, am coborât sub 20 de milioane de locuitori, cifră pe care o mai întâlnim prin 1969, dar atunci populaţia activă era alta şi speranţele erau altele privind creşterea natalităţii. Aceleaşi studii ne spun că în 2040 rămânem 16 milioane de locuitori şi cu decalaj între vârstnici şi tineri foarte mare. Cine ne mai plăteşte pensiile? E o întrebare pe care trebuie să ne-o punem. În 2090 rămânem 7 milioane de locuitori. Cu alte cuvinte, riscăm să dispărem ca naţie. Atidudinea guvernanţilor care e? Ludovic al XV-lea, după noi potopul. În calitate de parlamentari avem şi noi rolul nostru şi în primul rând trebuie să strigăm, poate ne ascultă cineva. Trebuie să conştientizăm Guvernul. Modul poate fi cel franţuzesc pe care l-a invocat şi Klaus Iohannis în ”România lucrului bine făcut”, subvenţii, pachete pentru nou-născuţi şi nu numai. Orice model aplicat va avea efect doar peste zece ani, cu cât întârziem mai mult, cu atât ne condamnăm mai mult. Asta e realitatea tristă”.

Dolha a declarat că rolul unui parlamentar este ”să tragă un semnal de alarmă, mai mult nu poate să facă”, măsurile propriu-zise urmând să fie aplicate de executiv. ”Totul e să începem de undeva. Guvernanţii nu au nicio reacţie, asta mă îngrijorează. 7 milioane de locuitori înseamnă sfârşitul naţiei, credeţi că trebuie să închidem România în 2090 că aşa vor cei care azi ne conduc? Avem o problemă mare, e o bombă pe care stăm acum fără ca să ne pese. Nu se face nimic pentru a spori natalitatea. Gândiţi-vă numai ce alocaţii sunt pentru copii, 42 de lei, aşa niciodată nu vom putea avea o Românie tânără. Nu numai că ne întrebăm cine o să ne plătească pensiile, dar cine va mai munci când nu va mai fi forţă de muncă?”, a comentat el.

12 comentarii

 • Hai, mai Dolheete, ca nu ai inventat tu gaura din covrig..
  Problema demografica exista in toate tarile dezvoltate, Germania si-a deschis granitele si a importat forta de munca masiv din 1990 incoace (cateva milioane numai de turci), si asta ca sa aiba cine sa produca plusvaloare si sa le plateasca pensiile la nemti..
  Probabil ca si noi o sa primim pana prin 2025 cateva milioane de chinezi, pakistanezi, angolezi, etc… Asta daca nu cumva o sa se apuce de munca tziganii, ca astia-s singurii care se inmultesc, dar degeaba, aia iau numai ajutor social, nu platesc la stat CAS si Somaj…

 • Rolul unui parlamentar este sa ramana fidel celor care l-au votat si nu intereselor de partid!!!! Asta ca sa ne lamurim cum sta treaba cu demagogia si penibilitatea de care vorbeste domnul Dolha. Cat despre activitatea de parlamentar, cam la asta se rezuma: a strigat de 2 ani si va striga pana in 2016. Dar cu cei care l-au votat, cum ramane?

 • Oameni te.au votat pentru a parteneriatul cu PSD. alfel fara ajutorul primarilor erai prin Branistea probabil si vindeai incontinuare pufuleti cu 50 de bani profit.
  Si acum vi tu sa ne povestesti despre bombe cu ceas. Te.as putea asemana cu una care o sa expolodeze in 2016 cand o sa fi ,,papat ,,de tata Olteanu ;)))

 • trebuie sa facem copii….asta zice domnul deputat….cel putin 3 in fiecare familie….unul pentru tata…..altul pentru mama….al treilea pentru patrie,pentru partid…..neoprotestantii il asculta intocmai….fac mai mult de 3…..fac 8-9 in medie….asadar inmultiti-va si stapaniti Romania….go Planet…….

 • chestia cu ticaitul….imi aduce aminte de o zicere…pe perete sta pendula….bing…bang….sfarsitul il stiti voi mai bine………..

 • ,,Să muşti mâna care te-a hrănit şi te-a făcut om (PSD-ul în cazul ăsta) nu e ceva neobişnuit pentru politicieni, dar parcă Stelian Dolha se dorea un altfel de politician, mai corect, cu moralitate. Într-adevăr, parcă.” zicea un ziarist fde pe la noi si mare dreptate avea

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS