Actualitate Recomandări

”Strawberry Moon”: Vara a început cu ochii în stele

(FOTO) Un nou eveniment Star Party, ”Strawberry Moon”, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Dealul Budacului. Iniţiată și concepută de către astronomul amator Gavrilă Urs, prima ediție din acest an s-a bucurat de organizarea Asociației Comunitarium și este implementată de către echipa de tineri POV21.

 

„Scopul acestui eveniment, popularizarea cerului și a astronomiei în rândul copiilor, tinerilor și a adulților dornici de a ridica privirea sus și a înțelege ce se află dincolo de nori. Așa cum ne-am obișnuit încă de anii trecuți, am pus la dispoziția publicului mai multe telescoape performante pentru a privi mai în detaliu atât singurul nostru satelit natural, aflat în faza de Lună plină, cât și planeta Jupiter, deja într-o poziție excelentă de observare pe cer. Vedeta serii, planeta Saturn, care în această perioadă se va află în faza sa de opoziție faţă de noi, adică în cea mai favorabilă perioadă pentru observații astronomice. Vara asta a început cu ochii în stele! Împreună cu atâția bistriţeni minunați am făcut o seară memorabilă!”, a menționat Gavrilă Urs.

Momentele de observații astro și de explicații din partea organizatorilor au fost completate și cu o suită artistică demnă de serile de folk. Astfel, publicul așezat pe pături, sub clar de lună, s-a putut delecta cu recitaluri de poezie cu specific ceresc și nocturn, în timp ce o serie de tineri talentați au încântat audienţa cu muzică live la chitară, clape, clarinet și saxofon. Între timp, pe un ecran de 4 metri au fost proiectate diferite montaje și clipuri video cu motivele serii. În paralel, jocuri de lasere și lumini stroboscopice.

 

Copiii au putu exersa picturi și desene cu motive celeste, sub îndrumarea celor de la Scenica, tineri de la licee și facultăţi de artă din Transilvania i-au pictat pe doritorii din public cu vopsele fosforescente. Participanții s-au putut delecta la lumina unui foc de tabără și distra în cadrul unui afterparty în aer liber cu muzică live și ritmuri de dans.

AICI MAI MULTE IMAGINI

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.