Actualitate

Studiu de piaţă pentru încă un punct termic, care va deveni centru multifuncţional de activităţi sociale

Primăria Bistriţa realizează un studiu de piaţă în vederea atribuirii contractului de elaborare a expertizei tehnice şi auditului energetic pentru obiectivul de investiţii ”Centru multifuncţional pentru activităţi sociale - Reabilitare şi modernizare imobil Aleea Trandafirilor”. Este al şaptelea punct termic ce va fi reabilitat.

Clădirea, pusă în funcţiune după anul 1970, a avut destinaţia de punct termic. În prezent, imobilul este dezafectat de partea de utilaje şi instalaţiile care produceau apă caldă menajeră şi energie termică.

Investiţiile propuse se referă la posibilitatea de a reabilita şi moderniza clădirea şi de a o recompartimenta astfel: sală de conferinţe, birouri, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi), oficiu, vestiare. Se va studia şi posibilitatea de extindere în plan vertical sau orizontal.

Municipalitatea a comandat în ultima vreme studii de piaţă în vederea elaborării expertizelor tehnice şi auditului energetic pentru realizarea unor obiective de investiţii în foste puncte termice: ”Incubator de afaceri – Reabilitare şi modernizare imobil strada Mesteacănului”, ”Bazin de înot didactic – Reabilitare şi modernizare imobil din strada Intrarea Cireşului” , ”Centru de zi pentru persoanele vârstnice – Reabilitare şi modernizare imobil din strada Octavian Goga”, ”Dispecerat operativ Poliţia Locală – Reabilitare imobil strada Gării nr. 30”, ”Centrul Ecologic Şcoala Verde – Reabilitare şi modernizare imobil strada Nicolae Bălcescu”, ”Centru de cercetare-inovare-dezvoltare pentru tehnologii noi – reabilitare şi modernizare imobil strada Rodnei”.

3 comentarii

  • „Centru multifuncţional de activităţi sociale”, iata inca o gaselnita de a tapa banul public. La ce mai trebuie sală de conferinţe, birouri, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi), oficiu, vestiare. Exact asta lipseste la Bistrita, in rest are de toate. Mai bine ar ceda primaria acele puncte termice catre biserici care ar putea sa amenajeze acolo cantine sociale pentru saraci.

    • Foarte corecta observatia si mai ales sugestia cu cantina sociala pentru saraci. Din pacate la noi fiecare face dupa cum il taie capul. Spre exemplu,in cladirea istorica in care ani de zile a functionat Muzeul Bistritean de langa Biserica de la Coroana a fost deschisa o cantina a saracilor. Lasand la o parte renovarea execrabila a cladirii, cu geamuri termopan din plastic, cladirea respectiva putea primi o destinatie mai adecvata. Se stie ca IPS Bartolomeu Anania a dorit ca la Bistrita sa functioneze un muzeu de arta religioasa.El a intervenit la vremea respectiva pe langa BNR sa cedeze cladirea de pe Odobescu 11, unde urma sa fie amenajat muzeul. Dar dupa reabilitarea cladirii ca muzeu, aceasta a fost repartizata bibliotecii judetene.Si astfel orasul a ramas fara muzeu de arta sacra, a carui prezenta ar fi contribuit la dezvoltarea turismului ecumenic. De aceea, cladirea de langa protopopiat, trebuia destinata mai curand muzeului de arta sacra, indeplinind astfel dorinta IPS Bartolomeu, iar cantina sociala putea fi mult mai bine amenajata in spatiul generos al unuia din punctele termice din apropiere.

    • Biserica nu a organizat de 20 de ani niciun demers de ajutorare a societatii fie saraci sau orfani. Nimic nu ma face sa cred ca din lipsa de spatiu… si nicii nu cred ca vor incepe de azi. Toti asteapta de la stat ceva gratis: casa, mancare sau bani. puneti mana si munciti comentatori de profesie! Lipitorilor!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.