Sport

Sub pământ ACF! O întreagă echipă a plecat de la Gloria

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Nicolae Manea, a spus că echipa e la pământ: majoritatea titularilor de anul trecut au părăsit lotul, nu sunt bani pentru a aduce jucători care să facă faţă în Liga I, iar retrogradarea nu se poate evita cu fotbalişti de la Dumitra sau Prundu Bârgăului. ”Nu sunt laş, rămân, dar nu vreau să mă compromit, să luăm 7-8 goluri pe meci”, a adăugat el.

Gloria Bistriţa şi-a reluat joi pregătirile în vederea meciurilor din returul ediţiei 2012/2013 a Ligii I, la Stadionul Municipal.

”Veşti prea bune nu am. Ce am la ora actuală la dispoziţie din lotul de până acum: Dolha deocamdată, Oghinciuc, Bota, Ionescu, Trestenicu, Feher, Enescu, Traşcă, Daniel Stan, Țârcă, Peica, Curtuiuş care vrea să plece, Jarda. Au mai venit, dar să vedem dacă vor rămâne, Oltean şi Vasile Pop de la Maramureş, Sighiartău de la Livezile, Raul Avram de la Bihor, Răzvan Marc şi Leonida Rus de la Prundu Bârgăului, Marius Ştefoi de la Vaslui, Cilean de la Dumitra. Nu s-au mai prezentat Reano, Cafasso, Markisio, Braganca, Bratu, Peteleu, Anton, Tudose, Predescu, Zahiri, Romario, Laio, Ayza. Unii au plecat, la alţii le-am reziliat contractele. Kanon e singurul străin care se va întoarce. Vom discuta cu cei care au rămas să accepte condiţiile clubului, contractele pe care le au n-o să mai fie valabile, s-a intrat şi în insolvenţă. Nu poţi să mai dai contracte neconforme cu locul pe care îl ocupăm. Vor primi un salariu normal, dacă ne salvăm îşi vor primi restul de bani. Ne trebuie jocuri, sper să se rezolve un turneu în Antalya”, a spus Nicolae Manea într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu cunoaşte noii jucători. ”Nu cunosc jucătorii noi care au venit. Cei din conducere m-au anunţat că vin jucători de la eşaloanele inferioare, să-i văd. Nu ştiu dacă rămân. Poate unul chiar e bun, dar eu decid. Au mai fost cu mine în Antalya jucători din ăştia şi am cheltuit banii degeaba. Au zis că trebuie să mergem pe localnici, dar ce vrem să facem cu ei? Ăştia care au mai rămas ne dau speranţa că ne putem salva? Niciodată! Dacă am făcut 12 puncte cu titularii care au dispărut, la ce să ne mai aşteptăm? Nu vreau să mă compromit, să luăm 7-8 goluri pe meci. Poate vom reuşi să ne facem un lot cât de cât, să ţinem pasul, să fie un plan de redresare pe trei ani. Cu lotul ăsta ne ducem în Liga a III-a. Eu nu vreau să mă fac de râs, poate lor le convine cu jucătorii ăştia, dar anul ăsta scăpăm de Liga I, anul viitor scăpăm de Liga a II-a”.

Manea a subliniat că va rămâne până în vară, când i se termină contractul, deşi echipa e la pământ. ”Ca să scapi de retrogradare îţi trebuie echipă, cu ce am la dispoziţie putem să scăpăm şi de Liga a II-a. A plecat aproape o echipă întreagă de titulari. Eu mai am contract până în vară, trebuie să îl onorez, dacă ei doresc să încheiem colaborarea sunt de acord, nu mă opun. M-am implicat aici mai mult decât trebuia, am nişte datorii faţă de oraş, faţă de nişte oameni. Nu mă sperie să muncesc, dar depinde ce antrenezi. Eu voiam să scăpăm de retrogradare, şi acum menţin asta, dar dacă avem lotul ăsta cade acest obiectiv. Când aduci un jucător trebuie să oferi ceva, noi nu ştiu dacă putem să oferim ceva. Ce avem noi acum… Bârgău, Dumitra, asta spune totul. Nu putem scăpa cu aceşti jucători. Acea retrogradare după licenţiere a însemnat începutul sfârşitului, au plecat jucători, au fugit sponsorii”, a spus el.

Antrenorul Gloriei a declarat că nu îi este ruşine cu ce a realizat la Bistriţa şi că a suportat şi momente umilitoare: ”Fiu-meu (n.r. – impresarul Florin Manea), pe lângă că a dat bani aici, şi nu puţini, a adus jucători gratis, n-a încasat de la club un leu. A făcut-o ca să mă ajute pe mine, banii pe care i-a dat, tot ca să mă ajute. Fiii mei au făcut multe lucruri bune pentru club, pe care trebuia să le facă altcineva, nu ei. Şi eu am de recuperat destul, am adus bani de la prieteni ca să ţinem echipa. Nu mi-e ruşine de ce am realizat, cu cine şi în ce condiţii. Ne-am chinuit în tur. Cei de la club au spus că vor în Liga I, că lucrurile se vor îndrepta. Am intrat, nu s-a îndreptat nimic. Eu am fost mai mult decât antrenor. M-am dus personal să mă rog pe la oameni în oraş să le mai dăm o primă la jucători, a fost un pic de umilinţă. În mod normal nu trebuia s-o fac. N-aveţi bani? La revedere!”.

Nicolae Manea a adăugat că există riscul ca Gloria să se facă de râs în retur. ”Băieţii mei mi-au zis la ultimele meciuri: hai acasă, că te îmbolnăveşti aici. De multe ori am vrut să abandonez, nu se mai putea. Ce mai puteam să le spun la jucători? Poate am avut ieşiri necontrolate la adresa lor, dar toată echipa mi-a zis la finalul anului trecut că au rămas pentru mine şi că nu mai vor să rămână chiar dacă li se dau toţi banii. Marele meu merit a fost că nu i-am minţit niciodată. N-am fost laş să fug, dovadă că voi rămâne până în vară, cu marele risc de a ne face de râs, ceea ce nu-mi convine. Sper să găsim nişte jucători cu valoare cât de cât, iar printr-o conjunctură să ne salvăm, să ne agăţăm de ceva. Dar dacă vreau să aduc un jucător, ce să-i spun? Vino la Bistriţa că se mănâncă bine? Aici nu e Ajax Amsterdam. Suntem la pământ. A zis (n.r. – Jean Pădureanu) că nu mai vrea străini, acum vrea. Eu aş prefera numai români, dacă s-ar putea numai bistriţeni, dar cum? Eu personal nu aduc niciun jucător, am încheiat asta, fiul meu a fost acuzat că a adus jucători ca să ia comisioane. I-am spus să nu se mai bage, nu mai aduce nimic, clar! Dacă aducem ceva, o să aducem români, dacă găsim pe undeva”, a spus el.

Dintre jucătorii care au plecat de la Gloria, Paul Anton şi Cornel Predescu au semnat cu Pandurii Târgu Jiu.

După 19 etape din ediţia 2012/2013 a Ligii I, inclusiv două din retur, Gloria Bistriţa se află pe locul 18, ultimul, cu 12 puncte, golaveraj 13-36 (2 victorii, 6 egaluri, 11 înfrângeri). Dacă nu vor apărea modificări, campionatul se va relua în 2 martie cu etapa a 20-a, atunci când Gloria va juca în deplasare cu Gaz Metan Mediaş (în tur 1-1).

2 comentarii

  • .Atunci plecati , de ce mai staţi ?? nu va cred nimic din ce spunrţi . plecaţi. şi noi locuitorii am dat o gramada de bani nerambursabili \cadou / şi i-aţi papat impreuna cu conducatorii , cu suita de directori si contabile si …….etcetc……..ca tare mulţi sinteţi la oala ci miere. daca s-a terminat mierea de ce mai staţi ??? sa va compatimim , şi sa va dam in continuare bani ???? bani care sint din truda noastra, de la gura copiilor , ca aştia atit stiu : sa taie salariul şi sa mareasca impozitele , ca va sature pe voi . mie mi-ar fi ruşine . mi-ar crapa obrazul ca sa mai cer banii oamenilor saraci . ruşine , de 3 ori ruşine .

  • S-au primit bani de-alungul timpului si de la Primarie si de la CJ, dar banii au luat caile construirii unor vile pentru uni care mulgeau Gloria. La fel si cu vanzarile de jucatori, banii ajungeau tot la mafioti si nu erau investiti in echipa. Acuma ce vreti de fapt? Managementul prost a adus clubul aici. De ce acum 3-4-5 ani cand au aparut problemele nu sa-u vandut actiuni la Gloria? Cat timp ati mai vrut sa mulgeti bani publici? Poate ca va veni un investitor care va cumpara clubul si va aplica un management corect.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS