Actualitate

A sunat clopoțelul și pentru 16 deținuți din Penitenciarul Bistrița

La sediul Penitenciarului Bistriţa a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017-2018 pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii care s-au înscris la cursurile şcolare.

”Clopoţelul a sunat începerea şcolii pentru un număr de 16 deţinuţi care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar”, a anunțat Penitenciarul Bistrița.

Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate au fost prezente cadre didactice, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate.

Prin această acţiune se doreşte evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, are şi scopul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Diploma de studii, adeverinţa, certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă, recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură cu personal didactic buna desfăşurare a cursurilor, fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea şcolară.

2 comentarii

  • Da interesant. Oare astia platesc fondul clasei, platesc auxiluarele , caiete ,creioane……etc,etc….asa cum le platim noi ??

    • Tot noi plătim, inclusiv cazarea acestora. Însă e bine că învață, măcar de s-ar și lega ceva de capul lor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.