Actualitate

Cum sunt împărțite voturile pe regiuni. Ce partid e preferat în Ardeal

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS a publicat rezultatele unui sondaj de opinie la nivel național desfășurat pe un eșantion de 1.500 de adulți în perioada 5-28 aprilie 2019. Marja maximă de eroare statistică tolerată la nivelul întregului eșantion este +/-2,5%. În Moldova PSD are 41% urmat de PNL cu 22% USR-PLUS cu 13% ALDE cu 9% și Pro România cu 8%, PMP cu 5%.

În Muntenia (inclusiv București) PSD are 38% urmat de PNL cu 24%, USR-PLUS cu 9%, ALDE cu 14%, Pro România cu 10% și PMP cu 4%.

În Transilvania principalul partid este PNL cu 28% urmat de PSD cu 19%, USR-PLUS cu 15%, UDMR 14%, Pro România cu 8 la sută, PMP și ALDE cu 7% fiecare.

PSD are un profil mai puternic în mediul rural (36 versus 29%). Și PNL are un profil preponderent rural dar în limita marjei de eroare. Alianța 2020, în schimb, are un profil puternic urban (15% față de doar 8% în rural)

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondențilorPerioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.

28 comentarii

 • PSD și PRO au împreună exact cât în anul 2016. Observ că de atunci nu s-a schimbat mare lucru în această privință. Alegătorii sunt aceiași și s-au mutat pe altă „creangă”cum s-ar spune. PNL a mai crescut cu vreo 3 procente datorită faptului că l-au adus pe Rareș Bogdan și au pierdut 4 pentru că l-au pus pe Blaga, Falcă și alte lichele de acest gen.
  Un Usr+ care critică și nu are soluții, precum nu are nici structuri și care va deconta cel mai mult aceste alegeri.
  Despre remorca PSD numită Alde nu vorbesc, pentru că nu există.
  Cam așa stă treaba cu alegerile europarlamentare. Vorba lui nenea Iancu:
  „Adică noi”, partidul nostru, pentru cine votăm noi, pentru cine lucram noi? Noi încă nu ştim…

  • Corect!!! In Muntenia, inclusiv Bucuresti, psd cu alde si pro romania au 62%… se pare ca nu exista nici o scadere a psd ului!!!! Ponta e tot Psd… doar ca e sfadit cu dragnea.
   Deci, toata agitatia e fix de kkat!!! Comunistii au exact acelasi electorat de la revolutie incoace. Nasol…

  • E culmea culmilor…
   PSD face atât rău României în Europa și acasă cu Justiția și scăpa Penalii și ei au atâtea procente?
   Atunci românii își merită soarta..
   De popor redus politic…
   Ce se vinde pe 2 mici și o bere Ciumei Roșii….
   Nu mai ai putere să lupți..cu oameni..
   Ciumați…
   Sa se interzică prin lege.. Ciumă Roșie socialiștii să scăpăm de ei…
   Urmașii comuniștilor…

 • independent cu buget foarte consistent din care va va creste salariile si pensiile
  am deja intocmita proclamatia din care deja curge lapte si miere
  conditia e ca IQ sa fie sub media copiilor de 3 ani…si sa veniti cu galetile de acasa (2…una pentru lapte si una pentru miere….cei sirguinciosi pot veni si cu stupi!)
  pentru a va identifica mai usor fara sa va faceti IQul sunteti persoanele din randul celor ce voteza cu pesede!

 • Motto:
  „Bistriță supusă, mergi la vot, contează!”
  (Imnul Pârtiei Cocoș)

  PSD-istilor le-a luat Dumnezeu mintile. Rovana Plumb , cea care deschide lista PSD la alegerile europarlamentare, a declarat la mitingul de sambata, tinut la Galati, ca Romania este „tara lui Liviu Dragnea, presedintele PSD”. Aceasta activista de partid s-a gudurat pur si simplu, la picioarele jupanului, scoțând pe gura urmatoarele ineptii: „PSD reprezintă cel mai bine interesele României oriunde, în Europa și în lume. PSD are cel mai bun program de guvernare din ultimii 30 de ani datorită unui lider cu viziune, un om care-și iubește țara, țara lui Liviu Dragnea, președintele PSD”. Dupa ce Dragnea a luat cu japca Teleormanul, nenorocii ăstia, vor deja sa ne ia toată țara.
  Să ne ferească Dumnezeu, pe toți românii din lume, sa ajungem sa fim reprezentati de asemenea specimene in parlamentul european.
  Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!

  • Bravo, CC! Sincer te felicit pentru comentariu, chiar daca ai mai derapat pe ici, pe colo! :p
   Eu asta am cerut tot timpul, sa nu mai fim radicalizati si sa discutam ca oamenii, chiar daca avem viziuni diferite. Aia cu dublu standard asa e, nu stiu daca o sa reusiti sa o depasiti. Cum ti s-ar parea daca Dragnea ar fi initiat campania „Fra penali in functii publice”? Acelasi lucru e si cu anticoruptia lui Klaus si altele. nu vreau acuma sa intru in polemica pe tema asta. Si eu, de multe ori ti-am spus ca sunt sigur ca si tu vrei binele, doar ca tu il vezi altfel. Eu cred ca in discutiile cu tine am venit cu argumente de cele mai multe ori, iar cu atacuri aiurea doar cand vedem ca nu am cu cine. Ai avut o perioada in care erai foarte radicalizat si de aceea nici nu prea am intrat prea mult in polimici cu tine, ca stiam nu nu putem ajunge decat la discutii sterile si eventual la jigniri. Chiar de asta nici nu prea am mai intrat sa comentz, ca am vazut o radicalizare exagerata la toata lumea. Eu nu imi doresc ca tu sau ceilalti sa ganditi toti ca mine, ar fi absurd si nic nu cred ca ar fi vreodata ok o unanimitate in gandire.
   Nu apreciez atat de mult comentariul, pe cat apreciez trendul pe care il vad la tine. In ultima perioada am observat ca analizezi mai mult lucrurile si nu te mai lasi prada emotionalului.
   Am vazut ca atacurile asupra doamnei Pana te-au facut sa iti dai seama ca ceva nu e in regula. Eu nu o cunosc personal pe doamna Pana, dar nu am inteles niciodata de ce e atat de atacata de catre bistriteni si de multe ori vazand cat este de atacata, chiar am evenit un aparator destul de implicat.
   Probabil ca ti-au dat de gandit si protestele opozitiei. E trist ca opozitia a ales un mod destul de nedemocratic de a se manifesta in aceasta campanie electorala, mergand dupa liderii PSD si haituindu-i pe unde ii gasesc. Jur ca daca PSD ar avea acelasi gen de comportament precum are opozitia, nici nu i-as lua in calcul la alegeri, deloc. Eu nu sustin PSD pentru a-i bate pe ceilalti, eu sustin PSD pentru ca vad ca au reusit sa dezvolte tara si sunt increzator ca vor continua si in cativa ani vom urca de pe penultimul loc in UE, macar inca o pozitie. Chiar daca nu vom ajunge pe antepenultimul loc, macar sa ne apropiem cat mai mult.

 • Sincer, nu-mi place turnura și atmosfera în care se desfășoară discuțiile legate de politică.
  Introspectiv, realizez că din calitatea de comentatori la un discurs public, uneori pierdem empatia atât de necesară pentru a avea o discuție pe argumente.
  Citeam pe aici oripilat despre comentarii privind problemele medicale intoxicația cu mercur, a dnei Pană. Femeia dincolo de cariera de politician este o persoană.
  Cu temerile , fricile bucuriile ei. Nu cred că nimeni nu își dorește să fie redusă la stadiul de un obiect dispozabil chiar în cuvinte(modul absolut irespectuos cu care o tratează în cuvinte unii). Fiecare dintre noi am fost bolnavi știm că e nevoie de un minim de respect.
  E scandalos.
  De fapt realizez că conceptualizarea unui partid ca fiind sursa majoră a problemelor în România este o eroare, în fond problema pornește de la educație primară.
  Modul cum de percepem, unii pe alții.
  E adevărat că manipularea, minciuna, și machierea realității fac parte din arsenalul de putere a structurilor politice, e adevărat că e incomprehensibil de ce nu reușesc structurile umane din PSD să se dezică public de comportamentul unor persoane, de a asculta argumentele părților adverse și a adapta politicile când acea opoziție are dreptate, dar la fel de adevărat că transformând oamenii din PSD în *obiecte* nu ajută, ei la rândul lor deja au dezvoltat aceiași tipologie despre opozanții politici( derbedei etc) și atunci riscul e ca și rațiunea să piardă controlul asupra emoțiilor.
  E un climat destul de negativ și da trebuie să ne punem întrebarea cine l-a întreținut și de ce considerăm că trebuie să mergem pe calea asta, a unui război pe viață și pe moarte, varianta A sau B.
  Ne-am radicalizat în opinii și nu e bine.
  Aveam pe aici un interlocutor dedicat, Alan Dala și la un moment dat realizam că de fiecare dată când aduceam un argument revenea la un argument din perspectivă opusă la fel de negativ.
  Un arsenal clasic , acuzarea adversarului de dublu standard, reducându-i astfel credibilitatea.
  Dragnea a furat, dar și Iohanis a furat(casele), Băsescu (flota) etc.
  Ca și cum o injustiție anulează automat reclamarea unor injustiții. Dar sunt evenimente, gesturi total paralele.
  E ironic, pentru că în intenții , probabil ambii am vrea implementarea(conștientizarea, adaptarea) unor politici pentru binele public.
  Eu sincer, în comentarii , îmi doresc să nu mai fie oameni care părăsesc țara aia din cauza injustiției sociale (un sistem care favorizează pe unii apropiați puterii și flagrant le oferă foarte puține șanse altora care au potențial, dar nu au cunoștințele, acces la aceleași resurse din cauza favorizării pe linie ideologică de partid, de caste) iar probabil(nu sunt în mintea personajului) percepe diferit realitatea.
  Îmi permit să critic,sunt liber, pentru că la momentul în care am ajuns nu datorez nimic, nimănui în ultimii 20 de ani, toate eforturile , rezultatele și eșecurile le datorez persoanei și acțiunilor mele.
  De altfel, întrebarea e mai mult personală, aș fi fost mai fericit în a rămâne și trăi o viață în România? Și nu suprinzător aceiași întrebare și-au pus-o mulți din anturaj care au lăsat în urmă, ani din viață, poate cei mai frumoși unde visele multora au fost frânte.
  Din perspectiva unei persoane care a rămas în preajma familiei, a cunoscuților, a unui context previzibil de viață, e greu de înțeles toată durerea pe care părăsirea țării, a unei culturi , a părinților , familiilor a tăierii legăturilor cu toți cunoscuții o lasă emigrarea în alte țări, când trebuie să te readaptezi, să realizezi că există și alte fațete de vedea lumea, că nu toate preconcepțiile culturale pe care societatea de origine le-a întărit în tine prin educație sunt adevărate.
  Dar și bucuria fiecărei bătălii câștigate e dulce.
  Însă revenind la politică, există o singură soluție.
  Renunțarea la ipocrizie și căutarea unui bun sens comun.
  Dacă PSD-ul vrea cu adevărat să iasă din zona de ură, mai devreme sau mai târziu, puterea va fi favorabilă altora, ar fi avut un simplu gest simplu de făcut, retragerea din spațiul mediatic public și decizional a unor persoane, numirea unor persoane de onestitate ireproșabilă care să nu considere politica, trambulină în lumea profiturilor personale și să conștientizeze că atunci când lumea critică, o face cu un motiv. Dacă incompetența e problema principală , atunci să se asigure de mecanismele prin care incompetența e redusă (eliminată nu se poate e legea naturii) și deciziile care se iau să fie obiective.
  Aici condamn desigur încăpățânarea unora să conceapă o carieră politică pe viață.
  E trist. Primul rând, da investeși un capital de timp și sacrifici multe , restricții personale, pierderi, dar la un moment dat trebuie să realizezi că capacitatea ta individuală nu mai corespunde ritmului de evoluție a lucrurilor, că probabil avem și fiecare limitele noastre, că trebuie încurajați tinerii pozitivi și naivitatea, da naivitatea de a gândi că se poate schimba ceva, generează perspective noi și soluții noi.
  Aici nu înțeleg, stafful politic în general, incapacitatea de a face un pas înapoi atunci când e evident că nu fac parte din soluții ci din probleme.
  Aici pot să critic acțiunile unora dar în același timp sunt alegerile personale ale lor.
  Nu e ironic, cu timpul cei care erau parteneri de nădejde, se transformă în adversari politici la care trebuie să ajungi să scuipi la un moment dat la ordinul Partidului(Victor Ponta, Corina Crețu ,Ioan Mircea Pașcu)??
  E și un joc argumentarea dar dacă nu facem atenție,ne pierdem umanitatea.

  • sa asteptam sa mai treaca 30 de ani cu astia?
   pentru copii de 12 ani pesedistii le fac consilii locale si judetene ale tineretului prin care iau contact cu supunerea si placerile de a conduce…si care culmea …toti ajung sa faca la fel…sa lucreze la stat…scop final al fiecarui pesedist !
   atata timp cat tara a fost cumparata cu salarii si pensii nemeritate noi ceilalti…privatii…ramanem doar cu dreptul de a striga….MWWEEEPPEESEDE cat duce un tren lung pana la CLUJ!
   consider ca daca mai iesa pesedeul singura solutie e…sa plecam din tara!

  • Bravo, CC! Sincer te felicit pentru comentariu, chiar daca ai mai derapat pe ici, pe colo! :p
   Eu asta am cerut tot timpul, sa nu mai fim radicalizati si sa discutam ca oamenii, chiar daca avem viziuni diferite. Aia cu dublu standard asa e, nu stiu daca o sa reusiti sa o depasiti. Cum ti s-ar parea daca Dragnea ar fi initiat campania „Fra penali in functii publice”? Acelasi lucru e si cu anticoruptia lui Klaus si altele. nu vreau acuma sa intru in polemica pe tema asta. Si eu, de multe ori ti-am spus ca sunt sigur ca si tu vrei binele, doar ca tu il vezi altfel. Eu cred ca in discutiile cu tine am venit cu argumente de cele mai multe ori, iar cu atacuri aiurea doar cand vedem ca nu am cu cine. Ai avut o perioada in care erai foarte radicalizat si de aceea nici nu prea am intrat prea mult in polimici cu tine, ca stiam nu nu putem ajunge decat la discutii sterile si eventual la jigniri. Chiar de asta nici nu prea am mai intrat sa comentz, ca am vazut o radicalizare exagerata la toata lumea. Eu nu imi doresc ca tu sau ceilalti sa ganditi toti ca mine, ar fi absurd si nic nu cred ca ar fi vreodata ok o unanimitate in gandire.
   Nu apreciez atat de mult comentariul, pe cat apreciez trendul pe care il vad la tine. In ultima perioada am observat ca analizezi mai mult lucrurile si nu te mai lasi prada emotionalului.
   Am vazut ca atacurile asupra doamnei Pana te-au facut sa iti dai seama ca ceva nu e in regula. Eu nu o cunosc personal pe doamna Pana, dar nu am inteles niciodata de ce e atat de atacata de catre bistriteni si de multe ori vazand cat este de atacata, chiar am evenit un aparator destul de implicat.
   Probabil ca ti-au dat de gandit si protestele opozitiei. E trist ca opozitia a ales un mod destul de nedemocratic de a se manifesta in aceasta campanie electorala, mergand dupa liderii PSD si haituindu-i pe unde ii gasesc. Jur ca daca PSD ar avea acelasi gen de comportament precum are opozitia, nici nu i-as lua in calcul la alegeri, deloc. Eu nu sustin PSD pentru a-i bate pe ceilalti, eu sustin PSD pentru ca vad ca au reusit sa dezvolte tara si sunt increzator ca vor continua si in cativa ani vom urca de pe penultimul loc in UE, macar inca o pozitie. Chiar daca nu vom ajunge pe antepenultimul loc, macar sa ne apropiem cat mai mult.

  • Mersi din nou CC pentru analiza. Nu puteam sa exprim mai bine. Probleme de baza: educatie, civism, pragmatism si consens sau mai bine spus, lipsa a lor. Intrun cuvint, lipsa de respect fata de semeni. Egoism pur.
   Pot confirma ca nu prea exista nici dorinta de asa ceva. Inclusif discutiile in familie sint contradictorie, o lupta permanenta pentru ar avea dreptatea si control.
   In discutiile online toate ieau amploare. In momentul cind lauzi performanta unui adversar politic dealtfel, esti catalogat fiind slab si tradator. Tabere conteaza, nu fapte. Exista un cult pentru omeni in Romania, nu si pentru fapte bune.

 • Stiti cine e CURS? Iosif Buble! Face omul un ban de la ciumati.
  Propaganda goala pentru psd. Nu va ingrijorati! Votati!

 • Cât de repede s-au dus
  Anii ăştia ce trecură
  Numai am văzut că nu-s
  Şi-am îmbătrânit în ură.

  Ochii ni s-au micșorat
  Buzele se subțiară
  Fiii ni s-au cocoșat
  Şi-au plecat scârbiți din ţară.

  Degeaba, pentru noi luminile s-au stins,
  Degeaba în mijlocul verii noastre-a nins,
  Degeaba ne-au secat fântânile şi plâng,
  Degeaba păsările gureşe din crâng.

  Doamne, cât am mai crezut
  Că ne ţii candela aprinsă!
  Şi noi tot ca la-nceput
  În genunchi, cu mâna-ntinsă
  Milogindu-ne mereu
  Așteptăm pe scurtătură,
  Ocolind drumul cel greu
  Să ne pice para-n gură.

  Cum ne mai vedeam zburând
  Vulturi albi, feriți de rele
  Cei aleși, cei scoși din rând
  Ca luceferi printre stele.

  Dar suntem cum am rămas
  De când ne-am vândut norocul,
  Orbi de orbi, fără de glas,
  Căutându-ne iar locul.

  Degeaba, pentru noi luminile s-au stins,
  Degeaba în mijlocul verii noastre-a nins
  Degeaba.

 • Considerand ca PSD, ALDE, Alianta 2020 si Pro Romania sunt toate de stanga, iar ca PNL are si el manifestari de stanga, concludem ca de la Revolutie incoace romanii au ramas majoritari socilisti, ca doresc ca statul sau Europa pe care nu o inteleg deloc sa le dea.. In ce priveste dreapta, adica a trai din ce meriti si fara ajutoare sociale romanesti sua europene, aproape nu exista. Intrebarea este ce va faceti, caci Europa care da de pomana e pe cale de disparitie.

  • Sa se rupa Transilvania de Restul tarii… e destul cat am suportat sa aleaga alte regiuni in locul nostru!

 • Dupa rezultatele sondajului avem de-a face cu 2 Românii. Una este „România lui Liviu Dragnea”, cum a fost denumita la un miting electoral de Rovana Plumb, intr-un moment de ratacire. Cealalta este România normala asa cum s-a vazut cu ocazia Summit-ului de la Sibiu pe 9 mai de Ziua Europei.
  Sa le luam pe rand. In primul rand este o ineptie sa spui ca România este tara lui Liviu Dragnea. Aici nu vorbim de PSD in ansamblu, ce a facut bun pentru tara acest Liviu Dragnea?
  In ce-l priveste pe individul Liviu Dragnea, el nu este altceva decat un condamnat definitiv intr-un proces penal, apoi un condamnat in prima instanta intr-un alt proces si este in curs de cercetare intr-un nou dosar unde deocamdata il apara o pretentioasa „prezumtie de nevinovatie”. De doi ani si jumatate, Liviu Dragnea tine guvernarea concentrata pe problemele sale penale, desi tot el promitea in programele PSD ca va reabilita scolile, va inalta 8 spitale noi regionale si unul republican, va construi 800 kilometri de autostrazi si transformarea Romaniei intr-o tara europeana.
  Romania devine europeana, dar nu datorita lui Liviu Dragnea. Acest lucru a fost demonstrat pe 9 mai prin organizarea impecabila a Summit-ului de la Sibiu unde liderii europeni si-au exprimat admiratia pentru ceea ce au vazut.
  In timp ce-si exprimau admiratia pentru insufletirea cu care sibienii isi intampinau oaspetii veniti la summit, la Iasi , in capatul celalalt al tarii, Liviu Dragnea si-a adunat simpatizantii din toata regiunea, intr-o incercare jenanta si esuata de a le da pro-europenilor peste nas. Si pentru ca tacamul sa fie complet, la Iasi unii sustinatori ai PSD se inchina si pupa pancartele cu PSD ca pe moaste:
  https://www.aktual24.ro/noi-imagini-ireale-sustinatori-ai-psd-se-inchina-si-pupa-pancartele-cu-psd-ca-pe-moaste-video/

  • Da, sunt doua Romanii si asta se vede destul de tare, atat din ce s-a intamplat la Iasi, cat si la Cluj, Arad, Galati si in alte locuri.
   Exista o Romanie a oamenilor normali, care sustin cu sinceritate si cu incredere un anumit partid, manifestandu-se pasnic chiar daca sunt injurati si scuipati, ei danseaza veseli, pupa sigla unui partid si fac alte giumbuslucuri care sunt intampinate cu ura, cu dinti inclstati, cu venele umflate, cu pumni, cu flegme de catre „elite”, de catre cei „care gandesc” si „care nu se lasa manipulati”.
   Iar cealalta Romanie e Romania urii, o Romanie in care ti se baga pumnul in gura, in care esti haituit si injurat daca ai simpatii pentru un anumit partid, esti urmarit, scuipat injurat si daca spui ca esti adeptul familiei traditionale. La fel de injurat si detestat esti si daca spui ca esti ortodox si ca esti o persoana credincioasa.

   Ma intreb cum ar fi daca ar fi invers, daca prima Romanie ar proceda asa si ar haitui sutele de sustinatori ai USR care se aduna cand se fac mari lansari regionale. Cum ar fi daca prima Romanie ar striga pe strada „mu*e USR|PNL”. Ma gandesc cat de oripilate ar fi „elitele” daca ar auzi asa ceva si cum s-ar ingretosa si i-ar cataloga ei pe cei care striga. Am vazut pe net ca oricum celor din prima Romanie li se spune de la asistati, betivi, analfabeti, pana la mormane de gunoi, asa fiind denumita mltimea celor care participa la mitingul de sustinere a PSD.
   Oare ce sa alegem? Alegem o tara normala sau alegem Romania urii? Voi ce ziceti, cu care va identificati mai mult?

 • Alan dala scrie suspect de bine si intr-o singura directie char daca se da echidistant. Dupa el PSD e salvatorul Romaniei si are dreptate ,intr-o anumita privinta, ne salveaza de Europa si ne indrepata spre mama Rusia.
  Uita probabil ca acest partid a contribuit la starea de azi a Romaniei prin participare directa si pe alocuri indirecta( guvernarea prietenului Calin Tariceanu) la coducerea tarii.
  Marile realizari din ’89 in coace ,in caz ca ati uitat ,(disparitia agriculturii , industriei din Romania, distrugerea CFR-ului , vandutul pe nimic al fabricilor Roman, Aro , Alro Slatina la prieteni rusi , resurselor de petrol si gaze naturale ,precum si a miilor de km de autostrazi realizati pe hartie in studii de fezabilitate platite aiurea ,etc) li se datoreaza in cea mai mare masura lor precum si prietenilor de la UDMR care au statul de invitat special la orice guvernare.
  Asa ca veniti la vot , as vrea un procent de pese 50% si atunci vom avea sansa de a scadea procentul celor 2 partide amintite mai sus , care au contribuit din plin la starea de azi a tarii.
  In ceea cel priveste pe d-nul Alan Dala ,intrebarea este cu ce se ocupa inainte de ’89 ?
  Raspunsul la aceasta intrebare ne va lamuri in mare masura , in ce ape se scalda.

  • @loro
   Dupa cum am anuntat, a venit vremea sa imi asum trecutul si sa explic ce faceam in comunism, pentru a va lamuri in ce ape ma scaldam.
   Voi incepe cu ce nu am facut:
   1. nu am pazit-o pe Doina Cornea in arestul la domiciliu, dar stiam despre Doina Cornea deoarece ascultam Europa Libera. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca unul dintre cei care o pazeau, va ajunge comisar european si chiar prim ministru, dupa mai putin de 30 de ani.
   2. nu am facut parte din nicio comisie din inchisoarea de la Aiud, nu am fost procurorul care se ocupa de detinutii politici inchisi in infernul de la Aiud
   3. nu am fost turnator si nu am avut niciun nume conspirativ, nici macar nume conspirativ rusesc, cum ar fi Petrov
   4. nu am fost doctor in drept si nici procuror al anilor 50, nici prim procuror in anii 60, dar nici parintii mei nu au avut aceste functii

   Eu eram o persoana care avea putine clase, chiar daca invatam destul de bine, totusi nu aveam opt clase absolvite. Nu imi este rusine de acest lucru, deoarece toti copiii de varsta mea se aflau in aceeasi situatie. Deci probabil v-ati dat seama ca aveam „ocupatia” de elev in scoala generala. :p

 • Eu nu cred ca am zis ca sunt echidistant si nici nu am incercat sa induc asta. Dimpotriva, chiar de foarte multe ori am zis ca sustin PSD-ul, pentru ca mi se pare ca e partidul care duce Romania intr-o directie buna, nicidecum sspre Rusia sau afara din UE. Nici macar Orban nu duce Unfgaria spre Rusia,chiar daca e prieten cu Putin. Aveti voi o obsesie sa zice de cei care nu va plac, ca sunt cu rusii. =)) PSD nu e nici macar anti UE. Cei mai anti UE sunt Junjers, Timmermans, Macron, Merkel si alti pacalici care sunt pe cale sa distruga toata aceasta constructie facuta cu trruda in zeci de ani.
  Ce anume din ce zic cei din PSD, te-ar face sa crezi ca directia e spre Rusia? Ai vazut cumva sa aiba . prietenii cu Putin sau cu alti oficiali Rusi? Eu nu am auzit asa ceva.
  In schimb, fosta presedinta a PNL, Raluca Turcan, a facut facultatea la Moscova, cumnatul celui mai bun prieten al lui Klaus a fost ofiter FSB. Uite c a Klaus a rupt total trelatiile cu Republica Moldova si nici nu a ajutat opozitia proeuropeana macar cuun discurs, era suficient ca sa castige Maia Sandu. Voi la faza cu Rusia sunteti ca la aia cu „comunistii”, dar la voi unde se taie, iese cate un tortionar sau securist, asa iese si cate un rus pe unde tai.
  Guvernarea lui Tariceanu a fost un foarte buna, dar nesansa noastra a fost sa vina PDL-ul dupa el, mai exact actualul PNl.
  Cele mai mari jafuri s-au facut tot cand erau cei din opozitie la butoane, sa nu il uitam pe Radu Sarbau, cum privatiza el cu FPS-ul. La ALRO Slatina poti sa il intrebi pe Petrov, ca el era foarte implicat.

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  In legatura cu intreabarea referitoare la ce faceam inainte de 89, o sa raspund in urmatorul comentariu, pentru ca vreau sa vedeti ca nu ma ascund si nu mi-e rusine de ceea ce faceam inainte de 89.

 • La ora 21:30 voi posta un comentariu in care voi explica ce am facut inainte de 89. M-am hotarat sa nu mai fug de trecutul meu si sa lamuresc lucrurile. Vad ca sunt unii foarte curiosi in legatura cu trecutul meu comunist, asa ca in curand voi explica totul exact cum a fost.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS