O sută de locuitori din Parva merg la Alba Iulia de 1 Decembrie. Li se alătură şi basarabeni

Holistic

O sută de săteni din Parva vor participa la evenimentele care vor avea loc la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Oamenii se pot înscrie deja pe o listă la Primăria Parva, urmând să plece în cetate chiar în ziua de 1 Decembrie cu autocare puse gratuit la dispoziţia lor de administraţia locală.

Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, a declarat pentru Timp Online că vor merge la Alba Iulia atât copii din comună, cât şi adulţi.

De asemenea, grupul din Parva va fi însoţit de 150 de basarabeni din Telița, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova, localitate cu care este înfrăţită comuna din Bistriţa-Năsăud. Basarabenii vor fi cazaţi la Mănăstirea Rebra-Parva, iar în 2 decembrie, împreună cu localnicii, vor sărbători Centenarul în centrul comunei Parva.

Reamintim că Parva din Bistrița-Năsăud este prima localitate din România care a adoptat, în anul Centenarului Marii Uniri, o ”Declarație de Unire” cu Republica Moldova. ”Declarația de Unire” a fost votată în Consiliul Local și semnată de primar, viceprimar, secretar și nouă consilieri locali.

”Prin prezenta Declaraţie ne asociem demersurile primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta împreună pentru recunoaşterea valabilităţii Actului Unirii citit de bistriţeanul Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri 1918-2018 fără ca pământul românesc să aibă graniţă la Prut”, se arată în ”Declarația de Unire”.

Sursa foto: Facebook Ioan Strugari 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Pop Marius Nicolae

    Ma bucur sa vad si drapelul Regatului Romaniei intregite! La Multi Ani ,romanilor de pretutindeni! Sa ne respectam inaintasii , sa-i onoram si sa nu renuntam nicicand la credinta si o democratie autentica! Cu cordialitate, MNPop

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.