Social

Tăierile ilegale au continuat și în pandemie. Câte au fost descoperite de Garda Forestieră

Tăierile ilegale au continuat în județul Bistrița-Năsăud și în anul de pandemie 2020 în care comisarii Gărzii Forestiere Cluj au constatat prejudicii de circa 145.000 de lei de pe urma infracțiunilor pentru care au făcut nu mai puțin de 13 sesizări penale. Sunt mai multe cu patru față de județul vecin Maramureș, unde tăierile ilegale sunt la ordinea zilei.

Potrivit raportului de activitate al Gărzii Forestiere Cluj, în Bistrița-Năsăud s-au constatat 91 de contravenții și s-au dat amenzi de 281.000 de lei.

Garda Forestieră Județeană Bistrița-Năsăud are șapte angajați.

4 comentarii

 • Padurile, industria, agricultura si alte ramuri importante fac parte din SECURITATEA ROMANIEI.
  Intrebati-va singuri:
  Cine este responsabil de SECURITATEA NATIONALA a Romaniei din 1989 pana in prezent? Acolo sunt adevaratii vinovati!
  O tara fara securitate economica devine o colonie. I se exploateaza resursele ca alte popoare s-o duca bine. S-a schimbat doar forma de colonie, acum este impachetata frumos cu asa-zise drepturi si libertati, in rest principiul de baza a ramas neschimbat!

 • Pornit-au să jupoaie tot codrul și să fure
  Jivinele cu blană cu tot și cu pădure.
  (Tudor George – Inventar celest, 1982)

  Costel Alexe? Era mână în mână cu ei: cherestea, servicii, tablă, controale de intimidare. Ioan Deneș v-ați prins de a ce a fost numit șeful pădurilor? El verifica direcțiile silvice care nu cotizau la partid. Flutur cunoscut drept părintele taxei care îi poartă numele. Cine îi mai oprește? Inspectorul Pădurii în forma actuală dacă nu-l modifică sau blochează între timp.

 • Cine-i mai opreste ? Doar ARMATA Romaniei cu glont pe teava cand va patrula prin munti si paduri mai poate face ordine. Va veni si vremea asta insa va fi foarte tarziu. Atunci aproape totul va arata golas.CASAT-ul are o vina ingrozitoare la acest capitol.

 • “Prefectul: Tu de ce ești primar, ca să faci treabă? Nu! Trezește-te! Crezi că o să fii toată viața primar? O șansă ca asta vine o dată la 100 de ani. De când ești aici, tot aud de tine că ai ciupit un pic de colo, c-ai ciupit un pic de dincolo. Ce înseamnă asta? Ia bă cu amândouă mâinile! Umple sacul, ia tot, că vin ăilalți și iau ăia dup’aia. Să nu mai rămână nimic de furat după noi, ăsta-i scopul nostru.
  Primarul: Păi și dacă mă prinde?
  Prefectul: Cine sa te prindă, mă? Eu? Păi interesul meu și al nostru ca partid care e? Să te prind sau te acopăr? Fură bă, cât mai e de furat, dar și împarte. Dă mai departe cum zice la Biblie, ai citit Biblia? S-o citești! DAR DIN DAR SE FACE RAIUL. Ia tu ca să-mi dai mie că trebuie să dau și eu la alții și tot așa ca să ajungă la toată lumea. Din ce-mi dai tu mie, eu dau mai departe.Trebuie să ia și senatorul, și deputatul, și ministrul și primul ministru.”
  Las Fierbinți – Romania (secvență)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.