Actualitate

Tânăr din Budac, arestat la domiciliu. Ce sancțiuni au dat polițiștii pe linie economică, silvică și rutieră

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere și furt de arbori, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au stabilit faptul că în perioada 18 februarie 2015 – 3 decembrie 2016, un bărbat de 30 ani din Budacu de Sus, ar fi comis 4 infracțiuni și 20 de contravenții la regimul silvic, cauzând un prejudiciu în valoare de 9.356,41 lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, iar în data de 17 februarie a.c. a fost prezentat Judecătoriei Bistrița, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Față de acesta, Judecătoria Bistrița a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale și verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comerciale pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 59.500 lei, fiind confiscat numerar în sumă totală de 1.233 lei.

Polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și cu sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere au desfășurat o acțiune pe raza orașului Năsăud, pentru prevenirea faptelor antisociale din domeniul silvic.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un bărbat de 31 ani din Năsăud, bănuit că la data de 31 ianuarie ar fi tăiat și sustras arbori în valoare de 295 lei. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, și s-a recuperat faptic cantitatea de 1,5 mc, ce a fost restituită proprietarilor.

În perioada 17-20 februarie, polițiștii bistrițeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza întregului județ. Cu această ocazie, s-au constatat 7 infracțiuni, au fost reținute 16 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate și aplicate 414 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 115.000 lei.

Spre exemplu, polițiștii din cadrul Poliței orașului Năsăud au depistat în trafic, pe raza orașului, un bărbat de 42 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Polițiști din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat pe raza orașului, un bărbat de 43 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în trafic, un bărbat de 44 ani din Sîngeorz Băi, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS