Timp de gândire

Ţară săracă şi bolnavă, doctori mult prea bogaţi

Guvernanţii le-au dat salarii lunare de ordinul miilor de euro medicilor din spitale ca să nu mai plece din ţară, ca şi cum ar fi fost singurii puşi fugă. S-au dus din ţara asta bolnavă, hrănită cu tot felul de chimicale, toţi oamenii de calitate, de la cel mai banal muncitor harnic, la meseriaşi. Şi-au luat lumea în cap toţi cei care nu au văzut nicio şansă să răzbească într-o ţară coruptă pe care o conduc nişte politicieni nesimţit de bogaţi, care se lefăie în vile, maşini scumpe şi plimbări prin toată lumea în timp ce acasă infrastructura e praf, oamenii sunt prost plătiţi, săraci şi bolnavi.

Dacă învăţam o altă meserie care să-mi permită să fac alt gen de muncă decât cea necalificată, m-aş fi dus şi eu şi alţii ca mine, să rămână acasă doar cei plătiţi decent: politicienii şi găştile lor de slugi, magistraţii şi doctorii. Să stea şi să aibă grijă unii de alţii cheltuindu-şi salariile mari cum ştiu mai bine: pe medicamente, procese şi drumuri proaste, ca să dau doar trei exemple.

Dacă în cazul primarilor şi a celorlalţi aleşi cu salarii de peste 3000 de euro borcanul cu miere se poate termina după patru ani şi uneori se chiar întâmplă, iar magistraţii au o sumedenie de drepturi îngrădite, cu medicii din spitale lucrurile stau altfel. Ei primesc mii de euro (în condiţiile în care salariile în România sunt de zece ori mai mici), dar pot fi, în acelaşi timp, proprietari de cabinete private, angajaţi la alte clinici, pot preda la universităţi obscure, pot avea laboratoare de analize medicale sau orice altă afacere vrea sufleţelul lor ahtiat după bani. Repet, magistraţilor le sunt interzise toate acestea, iar politicienii trebuie să aibă şi ei grijă că ANI le mai suflă în ceafă din când în când.

Cel mai grav, în opinia mea, e să fii medic în policlinică sau spital şi să-ţi redirecţionezi pacienţii spre afacerea ta. Şi câţi nu sunt aşa? Îi putem număra pe degete pe cei care nu şi-au deschis cabinete în domeniile pentru care sunt angajaţi specialişti în spitale. Toţi! Până acum au câştigat puţin, toată lumea a închis ochii, le-a dat plicul la spital, a plătit la cabinetul privat fără să primească vreo chitanţă.

E de ajuns să ne uităm pe declaraţiile de avere ale doctorilor specialişti din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa ca să vedem ce proprietăţi au după salariile de „mizerie” cu care au fost plătiţi în toţi aceşti ani: vile imense, maşini de lux, tablouri, bani mulţi în conturi şi bijuterii.

Cel mai bun exemplu e cel al ginecologilor. Imediat după Revoluţie, au înţeles că e rost de făcut avorturi pe bani şi pe bandă rulantă. De fapt, exact cu asta s-au şi ocupat în cabinetele lor private. Uitaţi-vă la declaraţia de avere a şefului secţiei. Are opt suprafeţe de teren de nici nu îi încap în tabel, două apartamente, două case de locuit şi o casă de vacanţă, maşină personală şi probabil altele pe firmă, bani în conturi de nici nu-i poţi număra. Firma lui nu-i aduce cine ştie ce venituri albe,  dar să nu îi plângem de milă. Nu-ţi poţi cumpăra atâtea proprietăţi din dividende de 33.000 de lei pe an şi nici din salariul amărât de doctor de spital. În realitate, toată această „industrie” medicală e o imensă pată neagră pe obrazul economiei, la fel ca şi tot ce ţine de religie, însă nici Fiscul, nici alte instituţii nu deranjează doctorii şi popii pe pricipiul „nu se ştie când ai nevoie”.

Revenind însă la şeful Secţiei Obstretică-Ginecologie şi a altor şefi de diverse secţii. L-am ales întâmplător din cauza averii întinsă pe atât de multe pagini, dar nu e singurul, fiţi liniştiţi. Acum, drept răsplată după trei decenii în care şi-a trimis pacientele din spital direct la cabinetul privat, statul s-a gândit să-i dea un premiu: 3000 de euro salariu lunar ca să nu plece din ţară. Hai sictir! Unde să plece? În ce ţară civilizată din lume, tot a doua femeie avortează la cabinet privat, la ceas de seară, fără să ia măcar dovada sub formă de chitanţă că a trecut pe acolo? Unde în Europa civilizată se recurge direct la avort fără o prealabilă consiliere a celei în cauză şi unde, mai ales, e lăsată plece dintr-o instituţie medicală o femeie devastată de trauma unui avort, cu psihicul la pământ, într-o profundă depresie? Doar la noi, în această ţară creştină, în care medicii au uitat de jurământul lor, sub pretextul că sunt prost plătiţi, iar statul s-a făcut că nu vede această industrie medicală girată de doctorii înşişi spre care s-au dus atât de mulţi bani din economia neagră.

Acum însă, când guvernanţii au decis să-i plătească foarte bine pe medicii din spitale, lăsându-i de izbelişte pe ceilalţi, ar fi vremea să instituie reguli clare. Medicii să aleagă ce vor să facă: ori la stat, ori la privat. Dacă aleg să rămână la stat, în cazul celui mai mic derapaj, să fie daţi afară. Nu se poate să fii plătit atât de bine şi să continui să furi, pacienţi, bani din economia albă, iar noi toţi să fim de acord şi să ne închinăm în faţa ta pentru că „nu se ştie când avem nevoie”.

Nu voi încheia înainte să spun că mi se pare hilar să dai afară două infirmiere care ar fi furat banane şi să păstrezi în spital un doctor care refuză să consulte un pacient, salariul lui fiind de zece ori mai mare, iar el fiind vinovat de ceva şi mai grav decât un furt: de încălcarea jurământului profesional.

37 comentarii

  • Da.Sunt salarii cu adevărat mari în comparație cu altele.Oare acest lucru ne garantează,nouă bolnavilor ,un tratament decent?Credeți că d-nii doctori vor fi motivați să le pese ,oarecum, de pacienți?Eu, personal, nu cred.

  • Foarte bine d-na Cristiana, in sfarsit ma simt reprezentat de cineva (nu de politicieni cum ar fi de dorit sa fiu reprezentat, ci de un jurnalist care are curajul sa scrie despre mizeriile care se intampla in viata noastra a romanilor).
    Sistemul medical romanesc este un subiect de maxima importanta care ar trebui sa ocupe agenda zilnica a Guvernului, Parlamentului, Presedentiei, CSAT, SRI, DIICOT, DNA……etc.
    Sistemul este putred din cauza oamenilor care il conduc si a medicilor care pretind diverse foloase de la pacienti si cred ca daca se dorea sa se faca curatenie pana acum, cel putin 50% din cadrele medicale ar fi fost condamnate sau date afara din sistem.
    Dragi romani nu mai dati spaga la medici si sesizati orice comportament inadecvat a cadrelor medicale. Asa cum profesorii sau invatatorii nu au voie sa jigneasca elevii asa si medicii nu au voie sa jigneasca pacientii. Daca si-au dorit o cariera medicala, sa se comporte exemplar, sa fie devotati, sa contribuie fiecare la imbunatatirea sistemului.
    Toata stima pentru medicii bine pregatiti, dedicati, cinstiti si cu vorba buna (acestia merita sa fie platiti de stat cu cateva mii de euro). Ar fi interasant de introdus un sistem de evaluare si pe baza aprecierilor facute de pacienti!

    • “Dragi romani nu mai dați șpagă la medici..”…. bine zis da’……cine crezi ca te asculta??….peste 59 de ani o sa-și schimbe pacientul aceasta mentalitate in Ro…

    • Președenția, SRI, DNA, DIICOT au propiile lor sisteme de sănătate plătite de noi sisteme paralele ca și statul paralel din care fac parte.

  • Cei posedați de virusul şpăgii vor lua şpagă în continuare indiferent cât vor avea salariu . Lăcomia nu se vindecă niciodată , iar motivația doamnei ministru Olguța Vasilescu ( cu exodul medicilor ) e puerilă . Calitatea actului medical nu va creşte iar pacienții vor fi tratați în continuare în spitale insalubre , fără medicamente ( îți trimit rudele la farmacie să-ți cumpere ) , etc .

    • De ce sa nu fie sustenabile? Salariile procurorilor au fost sustenabile si in unele cazuri sunt mult mai mari. Uite ca pe procurori am reusit sa ii tinem in tara, altfel plecau si ei in strainatate si arestau pentru altii. =))
      Eu sunt sigur ca e sutenabila si e si benefica aceasta majorare. Vom trai si vom vedea. La fel s-a zis despre orice crestere de salariu minim si despre orice scadere de taxe, dar timpul a dovedit nu numai ca sunt sustenabile, dar au fost si benefice pentru economie.

    • Dar salariile din SRI și DNA sunt sustenabile ? Corupția adevărată și furtul cresc în continuu iar aceste două instituții se ocupă doar cu poliția politică.

  • De acord doar cu faptul ca ar trebui sa aleaga intre privat si stat. Totusi nu doctorii peste 50 de ani pleaca in grup in occident, ci doctorii buni tineri. Asa ca, daca salariile nu s-ar fi marit, am fi ramas cu doctori din Uzbekistan, Turkmenistan sau din tarile africane, cei romani si batrani (sau trecuti de a doua varsta) care raman in tara, oricum in cativa ani nu vor mai profesa. Ce varsta au sefii de sectii din spital pe care i-ati scos in evidenta? Este adevarat trebuie puse niste conditii la orice modificare legislativa, dar faptul ca tinerilor li se da sansa sa faca performanta in spitale romanesti este un plus, nu toti ne permitem sa mergem in Viena sau Milano sa ne operam… Ca o paranteza, dintre fostii mei colegi de liceu care sunt acum medici specialisti, cred ca 80% sunt in Franta si Germania, iar restul vorbesc despre oportunitatile din acele tari (deci sunt pe picior de plecare)… Presupun ca este un cadru general, nu particular. Avem un bun manager la spital aici in judet, care se ocupa de partea administrativa si este bine sa avem si specialisti care sa ne trateze profesionist. Ani de zile (zeci) profesorii si medicii au fost tratati ca niste paria ai societatii, ceea ce a dus la niste rezultate de-a dreptul sumbre atat in sanatate cat si in invatatamant. In loc sa dea bani la preoti si biserici, la pseudo-asistatii sociali ,la un aparat administrativ imens sau la clientii de partid ca pana acum indiferent de culoarea politica, prefer sa dea bani la invatamant si sanatate. De preferinta oricare dintre cei enumerati mai sus pot sa plece linistiti sa-si caute rost in alte tari in locul medicilor si profesorilor. Avem nevoie de un sistem medical sanatos si de un viitor care pana acum era extrem de intunecat (si va ramane cativa ani de acum incolo, pentru mai este nevoie sa sa faca multe modificari). Din pacate este adevarat ce spun altii despre romani, ca avem un caracter de masa pasiv-agresiv, orice lucru pozitiv trebuie sa-l aruncam in rht, toti suntem genii neintelese 🙁

  • Doua aspecte. Spaga si salarul.
    Nu am dat, nu mi sa cerut in ultimii 23 ani nimic in afara daca era cu chitanta. Nici la particular si nici la spital. Am fost tratat intodeuna cu respect si profesionalism.
    Dar trebuie sa spun ca am vazut de mai multe ori patienti care baga in buzunare la angajati din sistem sanatate chiar cind angajati refuza si nu au cerut nimic (la urgenta de exemplu). Obiceiul asta are cel putin intodeuna doi participanti. Unul da si altul primeste. Sper ca refuzul se va acentua si rusine de a incerca sa dai ceva in plus sa creasca!
    Cu salari ar fi mai bine sa plece toti doctori? Sa ajungem in altceas criza ca si in alte domenii unde numai gasesti omeni? Cel putin acum in domeniu asta numai are nimeni sa se plinge de salari.
    Depinde de ei daca situatia si cu punctul spaga(care eu nu am intalnit) se va schimba. Oricum aici traiesti cu 2-3000 EUR ca si in Germania cu 8-9000 EUR. Un motiv mai putin sa pleci.

  • asa am patit si eu cu dr. X aveam pregatit o gramate de adeverinte, acte si cand colo dupa o asteptare de doua ore m-a trimis la cabinetul particular 140 lei fara bon….asta e…rumania land of nobody

  • As completa cu dezamagirea mea vis a vis de aceeasi redirectionare a pacientilor din Policlinica spre cabinetul privat de catre medic, a carui familie este implicata in sistem.
    Bolnavi in varsta, disciplinati, care dupa ce mai intai s-au programat la cabinetul doctorului de familie, la data respectiva fac mai intai coada la dr de familie, apoi stau la coada in Policlinica pt programare (bilet de ordine!) si ore de asteptare la medicul specialist, de unde sunt redirectionati cu toata nesimtirea spre cabinetul privat, cu plata, unde se impune o noua programare. Si unde ai de asteptat inca 2-3 ore, deoarece „dl doctor” are multi prieteni sau acolit din partid care cu nesimtirea specifica intra este rand. Si asta pe banii tai, cu toate asigurarile!

    Circuitul este infernal, parca acest sistem (sanatate???!!!) ar avea scopul ca prin aceste „proceduri de selectie naturala” sa rareasca substantial populatia! 3 programari, 3 cozi pentru un singur scop: acela de a afla cat de bolnav esti. SI de a te lasa umilit de acum incolo de un „om” care de acum incolo te trateaza ca pe un client. Va urma…

  • Mă uimeşte ignoranţa şi uşurinţa cu care sunt puşi la zid. E uşor să arăţi cu degetul şi să acuzi în necunoştinţă de cauză şi să-i atâţi şi pe alţii. Spagă a fost şi va exista întotdeauna atât timp cât medicii şi în general tot personalul sanitar nu va avea salarii decente. Nu ma refer aici la cei care conditioneaza de bani/ bunuri actul medical. Acestia nu sunt nici oameni, nici medici si trebuie sanctionati ca atare. Cine naiba stă la serviciu şi 40 de ore, nedormit sau dormind pe vreo masă, să opereze noaptea, să fie înjurat de un deştept băut care vine la 3 noaptea că şi-a amintit că are un furuncul la fund şi atâta respect are pentru medic că vine şi nespălat (dacă s-ar fi întâlnit cu prietenă/prietenul s-ar fi spălat cu siguranţă, dar la doctor ce nevoie e de săpun?) şi apoi cine îl vede nu e doctor, e rezident… un soi de paria aşa cu nişte studii puţin mai „deştepte” decât unu-altul de pe stradă. Cine dracului vine de acasă în puterea nopţii să opereze un pacient dacă este nevoie? Cine stă peste program, ore multe, practic aproape ca trăieşte în spital ? Concediu, Casă, Copii??? Cine să-i crească şi cu ce? Revelioane, petreceri? Ce glumă…!
    În România se pleacă de la camera de gardă cu o groază de investigaţii făcute pe loc, în Anglia te trimite în policlinică şi nimeni nu comentează. E chiar revoltător dacă românul nu pleacă „cu ceva la mână” de la camera de gardă, chiar dacă a fost numai pentru un hemoroid.
    Respectul românilor pentru sistemul medical este infim, pentru medici aproape că nu există, ca dovadă că marea majoritate vin ca la bar, nespălaţi, beţi, dar cu pretenţii cât casa. Lipsa de educaţie, manipularea în masă, ignoranţa au adus România unde este azi. De ce sunt puşi la zid medicii şi arătaţi cu degetul ca fiind oaia neagră, cei mai corupţi şi mai josnici că acceptă „spagă”? Ca să fac o analogie… cineva m-a întrebat de ce un medic ia bani de la cineva despre care ştie că are cancer că oricum nu-l mai salvează. Nu ştiu ce să răspund la întrebarea asta dar întreb şi eu la rândul meu: de ce un popă ia banii la înmormântare, că nu-l mai învie pe cel dus dintre noi, de ce un senator sau un deputat ia bani de la oameni simpli în schimbul unor promisiuni pe care ştie că nu le va respecta niciodată? Şi totuşi omul de rând găseşte mult mai uşor vina în cazul medicului.
    Stimaţi ziarişti, stimaţi pacienţi şi oameni simpli, încercaţi să înţelegeţi că nu există nici o plăcere în a lucra în folosul comunităţii, pe bani puţini, fără a avea demnitate, huliţi, nerespectaţi, departe de familie, în permanenţă forţaţi să faca sacrificii, nedormiţi, hăituiţi. Medicii români sunt foarte apreciaţi şi bine-văzuţi în străinătate, numai în ţara lor nu. Trist!
    Mai jos aveti si un link in care un medic descrie foarte bine ce se intampla in sistemul sanitar:
    https://andreanum.wordpress.com/2013/04/10/de-moravuri-medicale/

    • ce ma inteles de la tine ca…. ar trebui ca la facultate sa se faca o sectie noua…specializarea sa fie …in furunculism!!!!
      vad ca de asta fug toti medicii!!!!!!!!!!!
      PE CAND VOR IESI IN STRADA MEDICII …IN FATA LA LEONII SI SA LE DE-A LA FIECARE CATE 100 DE EURO…. IN FIECARE LUNA……???????????
      ca doar din banii nostri …multi si prosti se fac SALARIILE VOaSTRE… MARI

    • Pentru ”bondarul- TM” ! FOARTE BUN ,CORECT SI ADEVARAT COMENTARIUL DV. !
      Am citit si articolul recomandat de dv. prin link-ul dat.
      Ca in toate profesiile… sunt si bune si mai putin bune, NU SE POATE GENERALIZA ! Sunt foarte multi medici buni , devotati !
      Ar fi mai demn sa ne vedem fiecare …bârna din ochi !
      Respect si recunostinta pentru toti medicii care isi implinsc cu adevarat vocatia !
      Felicitari Dn-ului ” Bondarul-TM”.

    • Cred ca sunteti medic. Daca nu ma insel am mai intalnit acest comentariu si pe alte forumuri, deci il dati in serie.
      Ca sa va raspund: preotul ia bani pentru ca inmormantarea este un serviciu util si executat corect, care trebuie platit. Medicul care ia bani de la omul cu cancer nu-i mai face niciun serviciu si stie asta. Despre politicieni nu are sens sa discutam, comparatia este fara rost si obiect.

      Ca sa nu ramaneti cu o nedumerire in privinta lipsei de respect pentru „oile negre” numite medici, sa stiti ca ea are o singura cauza de fond – lipsa competentei profesionale, cam singulara in domeniul profesiilor intelectuale. Mergeti la 5 medici pentru o suferinta mai ciudata (nu din acelea pe care ti le poti diagnostica si singur citind carti de specialitate) si veti primi 5 diagnostice. Toxinfectie alimentara confundata cu apendicita gata de perforare, chist ovarian de 10 cm (confirmat intra-operator) confundat cu metroanexita, insuficienta adrenala confundata cu atac de panica etc … sunt doar cateva exemple de care m-am lovit eu personal. Daca vorbiti de munca, de anii de studiu si de garzi epuizante – va cred – dar cui folosesc toate acestea daca sistemul de invatamant nu va invata lucruri practice si esentiale in diagnosticare?

      Este usor sa fii bine vazut in strainatate cand diagnostichezi cu aplicatia in fata, cand mare parte din anamneza s-a facut pe formularul de contact de pe site-ul clinicii. Un medic mediocru este tras in sus de sistem si dupa mai multi ani de practica corecta (nu repetand mereu si mereu aceleasi sabloane si greseli, de care nici macar nu e constient) sigur ca va deveni un medic bun.

      Nu marind salariile medicilor se rezolva problema competentei ci evaluand si restructurand programa de invatamant, criteriile de selectie si angajare a personalului medical.

  • Sustenabilitate este pana la un punct…sa ne spuna Guvernul, cat se taie de la investitii in Sanatate pt a se plati aceste salarii! Un sistem performant se bazeaza pe cresteri de salarii si pe investitii deopotriva, iar eficienta sistemului o simt pacientii.

    • Ce faci cu investitiile in sanatate daca nu ai personal?
      Investitii in sanatate au fost multe in ultimii 5 ani si foarte multe spitale din tara au inceput sa arate ca in occident. Sunt sigur ca vor fi multe investitii in continuare.

  • Dupa aproape 30 de ani de la revolutie sa spui ca in ultimii 5 ani au fost multe investitii in sanatate mi se pare grotesc de hilar. Uite ca eu le vad pe alea foarte multe (spitale) care arata ca pe vremea celui de-al 2-lea razboi mondial.
    Si eu sunt sigur ca vor fi multe investitii publice facute de guvernarea PSD: in sanatate, in invatamant, dar mai ales in infrastructura – ma astept in continuare sa curga investitiile, sa se finalizeze 5.000 de km/autostrada, 10.000 km de drumuri expres si 50.000 de km de drumuri de drumuri judetene :)))))) n-a reusit PSD-ul sa faca 500 de km/autostrada de la Ilievici incoace, via Vacaroiu, Nastase, Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose….dar acum sunt convins ca Viorica Vasilica Dancila le va da clasa la toti:))))))))))))

    • Si eu ma gandeam ca daca nu s-au facut in 30 de ani, nu are rost sa se mai faca. Nu e doar grotesc de hilar, dar e si fapta penala: au renovat spitale in scopul obtinerii de capital electoral, asta fiind o infractiune de o gravitate iesita din comun.
      Normal ca mai sunt inca multe spitale in care sunt conditii foarte proaste, dar nu cred ca pot fi facute peste noapte. Peste noapte nu a reusit nici CDR-ul in 1996-2000, dar au reusit performante exceptionale, apropiate de cele ale lui Boc. :))

    • @Toți pentru cucuvea !
      Foarte bine că au inchis multe ” aşa zise spitale”.
      Un spital în Bistrița-Nasaud este suficient ! Nu ai cum să dotezi 4 sau mai multe spitale cu aparatură performantă, să atragi medici specialişti şi să faci operatii pe creier, transplant de organe, etc în patru spitale, aflate la 20 km. distanță unul de altul.
      Tendința în Europa este să ai puține spitale, dar de 5 stele.
      Eu aş inchide spitalele din Năsăud, Beclean, Sângeirz-Băi şi aş centraliza totul într-un SuperSpital la Bistrița!
      Cunosc cazuri in UE unde au inchis 3 spitale din 3 oraşe aflate la 30 km. unul de altul, şi au construit de la zero, pe o păşune, un Super Hospital nou.
      În salianele fostelor spitale sunt cazați refugiați.

  • Doamna Cristiana, pe când un articol la fel de bun despre preoti. Ati ramane foarte surprinsa sa aflati ce averi au si cu ce se ocupa, fara morala, fara lege. La ei este mai grav ca ar trebui sa fie un exemplu de bun simt, modestie, cumsecadenie. Dar vai este foarte trist.

    • Am tot scris despre asta, însă acolo e altă poveste. Omul se duce de bună voie, nu plăteşte asigurări religioase în altă parte bani care ajung într-un sac fără fund, în timp ce slujitorii lui trimit pacientul de la un cabinet la altul.

  • Pe mine știți ce ma deranjează cel mai mult la medicii și asistentele de la SJU Bistrița? ….eu fiind născut la oraș ma deranjează ca mulți dintre ei-medici asistente- sunt veniți de la țara sa ajungă domni/doamne la oraș și surpriza!….după câțiva ani de domnie la oraș uita țăranii ca au venit de pe vagaunele Rodnei; Bârgăului ; Pasul Tiguta și alte cătune uitate de lume și se cred așa de superiori și aroganți!….unii te mint de toată groaza in legătura cu actul medical ca și cum ai fi retardat/înapoiat minta!!…..ii înțeleg ca așa au fost si ei prosti; naivi și necunoscători la inceput(când au venit la Bistrița sa ajungă donmni/doamne doctori/asistente)…..dar după 10-20 de ani sa uiți ca ai fost țăranca și sa iei de prost pe unul născut la oraș in anul 2018 când accesul la informație e așa de dezvoltat….

    • Stimate Cezar, faptul ca un medic adevarat vine de la sat nu poate fi decat benefic pentru o societate in care ne scaldam in parvenitism, kitsch si aroganta! Un taran sau „o taranca” poate avea mai mult bun simt si pregatire (depinde de motivatie!) decat un terchea-berchea care a crescut la oras, dar care nu merita doua parale ca OM sau ca profesionist!
      Prostu-i prost nu deoarece cineva (din orice mediu!) l-ar vedea asa, ci pentru ca intr-adevar asa este! Un om istet isi cunoaste valoarea si nu asteapta aprecieri, laude… doar pentru ca-i de la oras!
      In 2018 doar cine nu doreste, nu se informeaza, oriunde, la sat sau la oras.

    • Ionica băiatule sunt născut la oraș și mutat la țara de câtva ani ….deci sstiu cum gândește un orășean și un țaran….și știu ca un orășean din sistemul medical nu te ia de prost ca unul venit de la țara și ajuns sa zicem-doamna asistenta- la oraș !….. am ocazia sa văd la țara de când m-am mutat aici de persoane sărace care ajungând prin Vest prin orașe mari :Madrid; Barcelona; Paris ca se cred așa de superiori când vin scala!….E o boala psihologică care se vede de la un kilometru !….așa e și cu cadrele medicale de care îți spun!….o problema psihologică “standard”…

  • Faceti un exercițiu și provocați-i pe cei care au fost trimiși de la Policlinică- (ambulatoriu) la cabinetul privat.
    La endocrinologie, de exemplu, ca să luăm la întâmplare (poznă mare).

    • Am fost la endocrinologie,n-am vrut privat pt ca am o fixatie :platesc taxe ,musai trebuie sa beneficiez de consult gratuit!
      Ei bine,am fost trimisa sa fac analize pe bani-am refuzat-le-am facut gratis si mi-a spus d-l dr ca asa au si iesit-dupa cat am platit!
      -i-am spus ca nu e corect ce spune …ca isi denigreaza propriul sistem
      In final mi-a intins cartea de vizita sa-l caut la privat ca aparatura din policlinica nu e buna de nimic.
      Mi-a prescris o reteta dar a spus ca imi da el medicamentele ca le are acolo….sunt expirate insa sunt bune inca.
      Ei,ce parere aveti ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.