Actualitate Cultură

Târg, căsătorii de o zi şi spectacol folcloric de Dragobete, pe pietonal

Primăria municipiului Bistriţa şi Consiliul Local al Tinerilor organizează sărbătoarea Dragobetelui duminică 24 februarie, începând cu ora 14.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Se vor oficia căsătorii de o zi, va avea loc un spectacol de muzică populară, iar doritorii vor putea urca gratis cu liftul în turnul Bisericii Evanghelice sau cumpăra mărţişoare de la târgul din centrul istoric.

De Dragobete, iubeşte româneşte!

Bistriţenii vor putea urmări în cadrul acestui eveniment un amplu program folcloric susţinut de către artiştii Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc”, vor avea acces gratuit cu liftul în turnul Bisericii Evanghelice şi vor putea cumpăra mărţişoare şi alte produse hand made la Târgul de Dragobete, informează Primăria Bistriţa.

De asemenea, iubitorii de folclor vor putea învăţa jocuri populare în cadrul unui atelier de dansuri populare organizat cu sprijinul Centrului Cultural Municipal. Copiii vor beneficia de atenţia voluntarilor de la Consiliul Local al Tinerilor care le-au pregătit multe surprize: baloane, pictură pe faţă, etc.

Nu în ultimul rând, cei care vor să se căsătorească de probă, pentru o zi, o pot face duminică. Înscrierile pentru căsătoriile de o zi se fac la Serviciul Educaţie, Turism – str. Nicolae Titulescu, nr. 3 – până vineri 22 februarie, ora 14.00.

Până în acest moment, 15 perechi de tineri şi-au manifestat dorinţa de a se căsători pentru o zi.

Sărbătoarea Dragobetelui la Bistriţa s eva desfăşura sub deviza ”Iubeşte nebuneşte, iubeşte ardeleneşte, iubeşte româneşte”.

Foto: arhivă 2012

Afis Dragobete 2013

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.