Actualitate

Tăşuleasa Social, 32.000 de puieţi plantaţi în această primăvară

Asociaţia Tăşuleasa Social a coordonat în comuna Dorna Candrenilor, localitatea Poiana Negrii, a treia acţiune de împădurire din această primăvară. Cei 350 de voluntari au plantat 10.000 de puieţi de molid şi larice pe 2,5 hectare de teren. Tăşuleasa Social a ajuns la peste 200.000 de puieţi plantaţi în nouă ani şi la cifra record de 32.000 doar în acest an.

“Am ajuns la 208.000 de puieţi plantaţi în nouă ani de când am început acest tip de activitate din care un număr record de 32.000 doar în această primăvară. Le mulţumim tuturor volutarilor şi reprezentanţilor Ocolului Silvic Dorna şi Primăriei Dorna Candrenilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, care i-a îndemnat pe tineri să revină în timp să vadă cum cresc copacii plantaţi.

La acţiune au participat angajaţii fabricii de apă Dorna, angajaţi ai Coca-Cola HBC România şi copii şi tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Bistriţa, Bucureşti, Cluj, Sîngeorz-Băi, Iaşi, Bacău, alături de voluntari care au venit din alte părţi ale lumii special pentru această acţiune, informează Tăşuleasa Social.

“E un proiect în care cred şi de care ţara are nevoie, în care merită investit timp şi energie. Aş veni de oriunde pentru acţiuni de acest gen, nu doar din Franţa cum s-a întâmplat acum”, a declarat Răzvan Anton (grafician).

“Un lucru care mi-a venit brusc în minte în timp ce plantam şi pe care l-aş sublinia e nu doar că facem un lucru bun pentru mediu. Lângă aceşti tineri am simţit că plantăm nu doar copaci, ci şi ceva în mintea lor, o sămânţă care va creşte şi pe care ei o vor transmite mai departe familiilor, prietenilor. Vor pleca de aici cu conştiinţa faptului că au au produs o transformare. Din  punctul meu de vedere, legătura între plantarea unor copaci şi viitorul lor personal, e cea a unei proiecţii în viitor. E nu doar o speranţă ci garanţia că au pus bazele pentru ceva stabil”, a spus Deborah Buckley, voluntar.

Foto: Roxana Suci

tasuleasa poiana negri 2 tasuleasa poiana negri 3 tasuleasa poiana negri 4 tasuleasa poiana negri 5

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.