Actualitate

Tășuleasa Social, discuții la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, cu ocazia Zilei Sustenabilității în România, o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Tășuleasa Social, în scopul găsirii unor soluții prin care traseul Via Transilvanica, un proiect de traseu turistic pedestru de lungă distanță care traversează România, inspirat de alte exemple din Europa și din lume, să poată fi dezvoltat și pus în valoare, a anunțat Guvernul.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, secretarul de stat Roxana Mînzatu și consilierul de stat Mihaiela Frăsineanu.

Din partea Tășuleasa Social au participat președintele Asociației, Alin Ușeriu, și actorul Marcel Iureș.

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe reprezentanții Asociației pentru succesul obținut recent de acest proiect, care a primit Premiul Publicului la European Heritage Awards 2023, iar acum poate fi parcurs și virtual, pe Google Maps.

”Această recunoaștere spune multe despre interesul și suportul generat de acest proiect atât în țară, cât și peste hotare. Șeful Executivului s-a declarat un susținător al continuării acestui model de dezvoltare durabilă a turismului lansat în 2018 de Asociația Tăsuleasa Social. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat sprijinul pentru asigurarea cadrului legal prin care Via Transilvanica să fie recunoscut ca traseu pedestru de interes național și să beneficieze de sprijin pentru a fi continuat, inclusiv prin corelarea planurilor sale dezvoltare cu Strategia Națională din Domeniul Turismului și cu Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului”, a transmis Executivul.

”Guvernul este un partener deschis al inițiativelor societății civile și al comunităților locale. Via Transilvanica poate deveni un real motor de regenerare și de dezvoltare economică pentru zonele rurale care și-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura și tradițiile. Este un model de sustenabilitate în turism pe care îl putem multiplica și prin proiecte similare viitoare, de care românii să se simtă mândri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, care a apreciat că dezvoltarea și promovarea acestui proiect ar putea fi perfect integrată în campania demarată deja ”Cumpără românește”.

Marcel Ciolacu a adăugat: ”Destinat exclusiv drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare, cu o distanță de 1.400 de km, Via Transilvanica traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin. Guvernul va iniția un proiect de lege cu privire la instituirea și administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special și modalități de control pentru menținerea specificului traseului”.

Ministrul Bogdan Ivan a menționat: „După ce a fost de curând digitalizată, fiind acum accesibilă prin Google Street View, Via Transilvanica va deveni un traseu omologat pentru turism și cicloturism, prin cadrul legal la care am început să lucrăm. 250.000 de oameni vor vizita Via Transilvanica în fiecare an, bucurându-se de frumosul pe care îl au oamenii și locurile noastre de suflet, din Drobeta Turnu Severin, prin toată Transilvania, până în Bucovina la Mănăstirea Putna, pe o distanță de 1400 de kilometri. Via Transilvanica va deveni un real motor de dezvoltare economică și turistică pentru zonele rurale și un ambasador extraordinar al ceea ce are minunat România: oamenii si locurile de vis”.

2 comentarii

  • Va angaja o haita de psd-isti sa administreze scump si prost ceea ce asociatia a facut prin propriile eforturi si resurse. Via Transilvanica este un lucru bun; amestecul guvernului il va strica, bineinteles. Sa speram ca Marcel de la Buzau va uita ce a vorbit azi.

    20
    4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS