Actualitate

Tibi Ușeriu, premiat de Consiliul Județean. Planurile campionului (VIDEO)

Pentru performanța de a câștiga a treia oară consecutiv Maratonul 6633 Arctic Ultra de la Cercul Polar, Tibi Ușeriu a fost premiat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Înaintea ședinței extraordinare CJ din 11 aprilie, ultramaratonistul bistrițean a primit Premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud, precum și un cec în valoare de 25.000 de lei.

”În semn de respect, recunoștință și apreciere îi înmânăm Premiul de excelență pentru cea de-a treia performanță obținută la Maratonul Arctic Ultra. După prima victorie am crezut că nu se va mai duce, dar a câștigat și a doua și a treia oară. Noi suntem pregătiți în continuare să îl premiem pentru fiecare performanță care va promova imaginea județului Bistrița-Năsăud”, a spus președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan: ”A demonstrat că nu există limite atunci când există voință și ambiție. Felicitări Tibi! Ești un model pentru oricine simte că ”nu mai poate”, nu de alta dar ”Atunci când nu mai poți, mai poți puțin”.

”Parcă am un deja vu. În primul an premiul cel mare la Arctic Ultra a fost un pulover de 18 dolari, apoi a venit recunoașterea din partea județului. În al doilea an a crescut premiul la maraton, am primit o geacă de 70 de dolari. Acasă, la fel, recunoaștere din partea județului și m-am bucurat foarte mult și atunci. Anul acesta a scăzut premiul, am primit din nou un pulover, puțin mai ieftin decât primul. Acum, la fel, din partea CJ recunoștință și mă bucur de fiecare dată când pot să reprezint județul nostru, după care România. Am zis prima oară mai în glumă, mai în serios că voi câștiga această cursă cel puțin de zece ori. Legat de titul de cetățean de onoare al Bucureștiului, eu am zis că aș vrea să încep de acolo de unde am plecat, aștept mai întâi de la Primăria Prundu Bârgăului și apoi să ajung mai sus. Eu de fiecare dată am plecat de jos ca să ajung sus”, a spus Tibi Ușeriu.

Tibi Ușeriu a acordat apoi declarații de presă:

”Este o mândrie pentru mine că județul meu face acest gest. Este o onoare pentru mine recunoașterea care mi se aduce. Voi folosi banii la următoarea mea expediție, în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. În fiecare an am donat o parte din bani pentru susținerea unui sportiv, în primul an pe Alin Cioancă, în al doilea an o gimnastă, bineînțeles că și anul acesta voi face o donație pentru cineva, poate de la schi fond, încă nu m-am gândit dar cu siguranță o parte din bani o să meargă acolo.

Să aud imnul României la finiș a fost o surpriză. La început nu mi-am dat seama pentru că era un vânt foarte puternic, am fost destul de emoționat. Am dus drapelul cu însemnul România 100, am zis că măcar atât să fac și eu cu ocazia Centenarului. O să îl duc și în Himalaya. Fiecare român care poate face acest lucru trebuie să promoveze România în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. În Himalaya mă voi pregăti prin aclimatizare la altitudine foarte mare, voi pleca cu trei săptămâni înainte de competiția care are loc în 29 mai. Se va desfășura la cea mai mare altitudine din lume, se pleacă de 5.600 m. Eu o să fac un vârf de aproape 7.000 m pentru aclimatizare. Premiile la cele mai dure zece maratoane din lume sunt simbolice. Voi mai participa și la Turul Giganților, nu pot anul acesta, dar o să mă întorc. Maratonul Arctic Ultra este al doilea cel mai greu, primul este cel din deșert. Voi încerca anul viitor să particip acolo. Dintre toate edițiile de Arctic Ultra, cea mai grea mi s-a părut cea de anul trecut.

La astfel de competiții nu primești premii bănești, ca să te afirmi este foarte greu. Eu nu promovez sportul profesionist pentru că nu sunt un sportiv profesionist, ci amator, și nu pot să mă compar cu sportivii profesioniști. Viața mea este despre schimbare și despre ce fac de zece ani. Eu mai spus că nu mă consider un erou, dar un model pentru cei care au trecut de 40 de ani poate că da. Au fost diverse propuneri pentru un film, dar eu nu mă grăbesc. În politică nu intru.

În ceea ce privește titlul de Cetățean de onoare al Bucureștiului, o spun în continuare: nu vreau să fiu un exemplu pentru reabilitarea deținuților, fiecare trebuie să își facă reabilitarea singur. Formularea care a fost făcută nu mi-a plăcut. Nu am refuzat titlul dat din partea cetățenilor, dar nu am mers la decernare. De la București nu m-a contactat nimeni să mă întrebe dacă vreau”.

În 2016 și 2017, Tibi Ușeriu a primit Premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud din partea Consiliului Județean, alături de o răsplată financiară de câte 25.000 de lei. În fiecare an, el a folosit o parte din bani pentru a ajuta un tânăr sportiv. De curând, Tibi Ușeriu a devenit cetățean de onoare al Capitalei, însă a decis să nu se prezinte la ceremonia de decernare sau alte festivități organizate cu această ocazie.

Cuantumul brut al premiului, 27.778 lei, a fost alocat de la bugetul județului.

14 comentarii

  • Sub streașina Consiliului județéan și Prefecturii – două instituțíi bugetofage și inutile in tandem – au murit DOI OAMENI: DAN ZIGLER șI VOICHITA.
    Inuman.
    Și statul – paralel cu ce se întâmplă cu supușii lui – n-a făcut nimic.
    Iar bugetarii lui dorm bine mersi, solicitându-și sporul de stres.
    Că-i stresează cetățenii în slujba cărora zic că se află.
    Iar noi – creștini sau nu – citim și, eventual ne crucim. Și atât. Mâine pot fi (și vor fi) alții nenorociți, din aceeași cauză. Neputința autorităților de a bine-guverna.

    • Sunt atât de mâhnita de felul în care au trecut în neființă acei oameni… Îi vedeam pe stradă acum câțiva ani. Ea, cu o stare de sănătate deplorabilă datorată unei afecțiuni neurologice (și bahice, și mentale – a lui), stătea mândră la brațul soțului ei și era tot ceea ce conta în universul ei. Trebuia internată intr-o instituție spitalicească. Iertare pt. introducerea acestui comentariu intr-un loc nepotrivit. Am profitat de ” deschiderea” oferită de @un omuleț.

  • Felicitări Tibi!
    Am o intrebare pt. autorități – de ce nu se impozitează premiile?
    Exemplu:
    *
    Valoarea brută a premiului : 43.689 lei
    *
    Impozit: 2.778 lei
    CAS: 10.684 lei
    CASS: 4.274 lei
    CAM (2,25%) 962 lei
    *
    Valoare netă a premiului: 25.000 lei
    *
    Toate veniturile sau câstigurile trebuie impozitate.
    Tibi nu va primi pensie când va împlini 65 de ani?
    Nu va fi tratat in spital, dacă se imbolnăveşte?
    Nu va beneficia de ajutor de şomaj, dacă nu va avea un loc de muncă?
    *
    Sănatate Tibi, şi să te intorci sănătos din Himalaya.

  • Ce il mai tot impopotonati pe omul asta ,a castigat o competie sa ii fie de bine ,cam multa publicitate ,sunt multi alti ca el dar bineinteles nepromovati.Dupa parerea mea sa rabzi frig pentru ati lua ulterior politicienii victoria pentru un plus de imagine este egal cu ZERO.

  • Ce se seamana se-aduna! Ce Useriu? Ce atata reclama? Un puscarias, care la un moment dat isi va relua vechile obiceiuri….cati olimpici a premiat acest Radu Moldovan? Adica, premiem persoane cu antecedente penale, dar inchidem ochii in fata unor valori adevarate, nu???
    Rusinos!
    Chiar face ce vrea cu banii judetului, ca si astalalt de la municipiu……

    • sigur.
      astia fac ce vor [chiar tot ce vor] cu banii nostrii.

      uita-te ce vor sa faca cu banii de pensii private.

      acest premiu este tot din banii nostrii.
      ca doar nu la dat dl Radu asa din buzunarul lui.

  • Sigur
    Este o trapa/capcana bine pusa sa prinda fraieri.
    Asta e Romania.
    Ai ales pilonul 1 ……e gata cu banii.r gaura neagra.
    Parerea mea.nici la astia de la pilonul 2 nu este in regula ….dar ai o mica sansa sa ai banii.
    In schimb la pilonul 1 nici o sansa .absolut nici una.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS