Actualitate

Tichete sociale pe carduri pentru mese calde pentru 235 de sărmani ai Bistriței

Un număr de 235 de persoane defavorizate din Bistrița și din localitățile componente primesc tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile. Ca să ajungă cât mai repede la eil, cardurile vor fi distribuite inclusiv în week-end.

Cardurile sunt acordate potrivit ordonanței de urgență nr. 115 din 16 iulie 2020 prin care s-au instituit unele măsuri pentru sprijinirea persoanelor cele mai defavorizate. Acestea primesc tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile.

”Primii beneficiari sunt persoanele ce au împlinit sau depășit vârsta de 75 de ani, care au indemnizație socială minimă pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii.

Dacă destinatarii finali au mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale minime pentru pensionari, aceștia nu mai beneficiază de tichete pe suport electronic pentru mese calde.

Mai există o categorie care primește această formă de sprijin, fiind vorba de persoanele sau familiile fără adăpost, inclusiv persoanele și familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

De azi, în Bistrița și cartierele limitrofe se distribuie deja 235 de carduri, care vor fi primite la domiciliu chiar și în zilele de sâmbătă și duminică, prin angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului”, a scris pe Facebook primarul Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/695705138019336

4 comentarii

  • Pro România propune introducerea unui „venit minim de criză” de care ar urma să beneficieze persoanele cu venituri mici. Porivit unei prezentări a lui Victor Ponta, plafonul ar fi de 2.000 de lei lunar pentru o persoană singură şi 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie, limita fiind de 4.500 lei pentru o familie

  • Face ce face poporul roman si numai la ceva de gratis se gandeste. adica la pomeni care nu se sustin dar prostul si lenesul e flamand si nu gandeste de unde vin banii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS