Actualitate

Maraton de vaccinare: ”Tineri MAI responsabili”. Câte persoane s-au vaccinat

(FOTO) Cu ocazia Zilei Copilului, luni 31 mai și marți 1 iunie a avut loc la Bistrița campania dedicată adolescenților (16-18 ani): ”Tineri MAI responsabili”. La aceste activități de vaccinare s-au putut imuniza însă și adulții.

”Tinerii sunt, cred, printre cei mai entuziasmați că au posibilitatea de a se vaccina! Drept urmare, locurile amenajate în parc pentru vaccinare sunt încontinuu ocupate. În aceste două zile, tinerii sunt un exemplu de responsabilitate pentru noi, adulții. Le mulțumesc!”, spune prefectul Stelian Dolha.

Echipele SVSU Bistrița au administrat serul Pfizer în foișorul din Parcul Municipal în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Tinerii care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate, iar minorii au nevoie ca declarația pe propria răspundere să fie semnată de un părinte.

288 de persoane s-au vaccinat în cele două zile (168 luni și 120 marți).

Alte activități de vaccinare anti-Covid-19 adresate tinerilor au loc în 1 Iunie, de Ziua Copilului, în intervalul orar 8.00 – 20.00, și în: Beclean – în zona parcului, Năsăud – în parcul din zona Judecătoriei, Sângeorz-Băi – în zona parcului, Prundu Bârgăului – la centrul de vaccinare din cadrul dispensarului.

Pe listele ISJ s-au înscris, pentru vaccinare, 321 de elevi din Bistrița, 69 din Beclean, 65 din Năsăud, 18 din Sângeorz-Băi, 10 din Prundu Bârgăului.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3757416494387813
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3758580277604768

4 comentarii

  • Asteptarile mele au in vedere vaccinarea celor in varsta „MAI putin responsabili” dar foarte vulnerabili , care locuiesc departe de punctele de vaccinare. Ar trebui organizate caravane pe toate vaile judetului: Valea Salautei , Valea Somesului , Valea Sieului , Valea Melesului , Valea Tiblesului etc. Din statistici se observa ca in contrast cu numarul de cazuri in scadere , numarul deceselor este inca mare iar acestea afecteaza de obicei pe oamenii in varsta si pe cei care au diferite boli cronice iar din motive independente de vointa lor nu au putut sa se vaccineze. Ar trebui organizate puncte de vaccinare la targuri , la diverse festivitati unde se aduna multimi . La iesirea de la slujbele de duminica si sarbatori religioase , poate de Rusalii. Medicii de familie trebuie sa fie stimulati/cointeresati sa vaccineze batranii si bolnavii cronici care nu pot merge sa se vaccineze la punctele de vaccinare existente sau la cele de tip drive through intrucat ei stiu cel mai bine ce suferinte si nevoi au acesti cetateni. Primarii alesi ar trebui si ei sa se implice mult mai mult decat au facut-o pana acum . DSP al BN ar trebui sa publice saptamanal cum sta fiecare UAT cu procentele de vaccinare. Astfel autoritatile de la nivelul judetului ar putea sa-si faca o imagine mai aproape de realitate si apoi in cunostinta de cauza sa ia masurile care se impun pentru accelerarea procesului de vaccinare.

  • Sunt impresionat sa constat ca în luna mai-iunie, temperaturile de la foișorul din parcul municipal ating acel prag de – 80 de grade, astfel încât vaccinul sa poată fii păstrat în condiții optime. Amintiți-vă nebunia transportării vaccinurilor, cu avioane speciale și cu armata. Iar acum se se vede din poză ca sunt ținute în aer liber. Prosteala poate continua… Numa zâc.

    • Perioada de valabilitate:
      Flaconul nedeschis- Flaconul congelat 6 luni, la temperaturi cuprinse între -90°C și -60°C. În cadrul intervalului de valabilitate de 6 luni, flacoanele nedeschise pot fi păstrate și transportate la temperaturi cuprinse între -25°C și -15°C pentru o perioadă unică de până la 2 săptămâni și reintrodusela temperaturi cuprinse între -90°C și -60°C.
      Flaconul decongelat 1 lună la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C În cadrul intervalului de valabilitate de 1 lună la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C, se pot aloca până la 12ore pentru transport. Înainte de utilizare, flaconul nedeschis poate fi păstrat timp de până la 2 ore, la temperaturi de până la 30°C.
      După decongelare, vaccinul nu trebuie recongelat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.