Actualitate

Tineri prinși pe stradă fără declarație, amendați. Continuă controalele în autobuze și magazine

Odată cu instituirea stării de alertă și intrarea în vigoare a măsurilor obligatorii impuse de autorități (purtarea măștii în spații publice închise și declarații pe propria răspundere pentru deplasări în fara localității), s-au dat și amenzi pentru nerespectarea lor.

Patru tineri au fost surprinși de jandarmi în timp ce se plimbau pe strada Rodnei din Bistrița. Ei au fost legitimați, iar jandarmii au constatat că aceștia nu au domiciliul în Bistrița, ci în Domnești respectiv Beclenuț.

Jandarmii le-au solicitat declarațiile pe proprie răspundere cu privire la motivele pentru care nu se află în localitatea de domiciliu. Cei patru nu au putut prezenta niciun înscris în acest sens, astfel că au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeețan Bistrița-Năsăud.   

Totodată, mai mulți tineri s-au adunat pe strada Panait Cerna din Bistrița, iar jandarmii i-au avertizat că în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Pentru aceste fapte, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei.

Jandarmii bistrițeni continuă acțiunile preventive și de informare a populației, dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice închise (purtarea măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun și magazine), care trebuie respectate pe perioada stării de alertă.

Foto: IJJ BN

VEZI ȘI:

1 comentariu

  • intreb si eu pt un prieten … dar jandarmii, in grup mai mare de 3 au voie fara masca si fara a pastra distanta? ieri 6 jandarmi stateau in povesti cu alti 2 prieteni (cred … pt ca nu parea a fi o interventie sau legitimare) in parcarea de langa polivalenta unul langa altul si fara masca …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS