Actualitate Social

TOP Află ce salarii au luat parlamentarii de Bistrița-Năsăud

Timp Online face un top al salariilor obținute de parlamentarii județului nostru în cursul anului trecut. Află care e cel mai bine plătit dintre ei și care câștigă cei mai puțini bani.

Cel mai mare salariu, de 6850 de lei lunar, l-a avut deputatul Ioan Oltean (PDL), domnia sa fiind vicepreședinte al Camerei Deputaților. Potrivit declarației de avere, Oltean a primit, în 2010, de la Parlamentul României suma totală de 82.205 lei. De altfel, Ioan Oltean este și cel mai longeviv parlamentar al județului și, începând din acest an, deține și funcția de secretar general al PDL.

Pe locul al doilea se situează deputatul Ioan Nelu Botiș (PDL) care a câștigat, lunar, suma de de 5324 de lei dacă facem o medie a salariilor obținute de la Parlamentul României și de la Ministerul Muncii pe care l-a condus în ultimele luni ale anului trecut. Suma totală obținută de Botiș în 2010 de la cele două instituții a fost de 63.892 de lei.

Senatorul Dănuț Prunea (PSD) ocupă locul al treilea în topul salariilor de parlamentari cu un venit lunar de 5121 lei. Domnia sa a câștigat, potrivit declarației de avere postată pe site-ul Senatului, suma totală de 61.454 de lei. Activitatea sa a fost mai puțin vizibilă.

Pe locul patru, la egalitate de câștiguri, sunt senatorul PDL Ioan Sbîrciu și deputatul PSD Emil Radu Moldovan. Fiecare a câștigat un salariu lunar de câte 4301 de lei, veniturile anuale cifrându-se la 51.622 de lei. Dacă activitatea deputatul Emil Radu Moldovan este mai vizibilă, domnia sa fiind purtător de cuvânt al partidului, în schimb, senatorul Sbîrciu se mulțumește să fie discret ca și colegul său de la PSD Dănuț Prunea.

Dintre cei șase parlamentari de Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Țintean (PNL), a câștigat cei mai puțini bani în 2010. În declarația sa de avere apare suma de 3800 de lei în dreptul indemnizației de parlamentar, ceea ce echivalează cu un salariu lunar de 3166 de lei.

   

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.