Actualitate

Torturile cu foiţă de aur şi dantelă, recomandate de Cofetăria Cristina pentru o nuntă de vis (FOTO)

Cum au fost prăjiturile, dar tortul? E întrebarea la care dacă vreţi ca nuntaşii să răspundă "excelente!" trebuie să apelaţi la specialişti. Cofetăria Cristina e pregătită să vă surprindă anul acesta invitaţii cu torturi care te lasă mut de uimire, începând de la cele ornate cu foiţă de aur, până la cele tematice. Secretul nunţii perfecte l-am aflat de la Cristina Istrate.

Cofetăria Cristina a impresionat vizitatorii Târgului de nunţi organizat la Pensiunea Terra. Torturile de forme diferite, viu colorate şi lucrate cu mână de artist au atras toate privirile. Am întrebat-o pe Cristina Istrate care sunt dulciurile „la modă” anul acesta.

„Putem face atât de multe lucruri încât mi-e foarte greu să vă spun că se poartă numai mini tortuleţele, de exemplu. Se poartă ce-şi doreşte fiecare mireasă. Noi putem face orice. Am venit cu reţete noi, cu macarons, am venit cu prăjituri făcute cu unt de casă, cu minispecialităţi, muffins şi, ca noutate, tortul ornat cu foiţă de aur. E aur veritabil, dar comestibil. E un tort ceva mai scump care se adresează celor care vor să aibă altceva decât majoritatea. Fiecare tort în parte spune ceva. Am făcut şi tortul care reflectă o nuntă în pădure cu şoricelul şi şoricica mireasă, torturi florale, cu impremeuri, cu dantelă comestibilă, cu de toate”, a spus Cristina Istrate.

Din fericire, spune ea, au apărut atât de multe ingrediente pe care le pot folosi cofetarii încât singurul lucru de care au nevoie este imaginaţia. „Acest domeniu e într-un progres continuu. E absolut incredibil câte noutăţi se aduc de la un an la altul. Dacă cineva vrea un tort în formă de pălărie, cu pene albastre, noi îi putem face (foto jos). Tot ce vedeţi la acel tort este comestibil, inclusiv plasa, floarea, pictura. Totul e făcut cu coloranţi alimentari. Până la urmă, nunta e cel mai important eveniment în viaţa unui cuplu şi toţi îşi doresc să aibă parte de un eveniment minunat”, a mai spus Cristina Istrate.

Cei care îşi planifică nunta pentru anul acesta nu ar trebui să-şi pregătească singuri dulciurile fiindcă riscă să plătească mai mult, iar rezultatele să nu fie pe măsura aşteptărilor.

„Nu e o soluţie scumpă să apelezi la specialişti. Cred că e mai scump să faci lucrurile haotic, după capul tău, şi să constaţi la final că ai cheltuit mai mult şi nu ai obţinut ce voiai. Eu cred în specialişti, în oameni care ştiu bine ceea ce fac în domeniul lor şi ştiu să facă recomandări bune. Nu cred că toată lumea trebuie să se priceapă la orice. Întrucât concurenţa e foarte mare în acest domeniu (al gastronomiei), fiecare se străduieşte să fie serios şi corect pentru că nu îţi permiţi să gafezi sau să dai informaţii greşite”, a adăugat ea.

Întrucât vine vara, iar dulciurile păstrate în condiţii necorespunzătoare pot duce la îmbolnăviri în masă, organizatorii unei nunţi ar trebui să apeleze la specialişti. „Noi ne asumăm nişte responsabilităţi. Lucrăm după un sistem pus la punct, respectăm legea, iar dacă se întâmplă ceva suportăm consecinţele. În ce ne priveşte pe noi (Cofetăriile Cristina -n.r.), avem experienţă de 22 de ani în domeniu şi nu ne permitem să facem greşeli. Eu cred că suntem foarte bine pregătiţi”, a adăugat Cristina Istrate.

Persoanele care vor să organizeze o nuntă sunt ajutate întotdeauna să decidă ce deserturi să aleagă. „Cu toţi clienţii noştri, dar cu absolut toţi, planificăm o întâlnire unde vorbim, se degustă toate prăjiturile, se aleg variantele. Mirii ne spun ce îşi doresc, ce culori, ce materie primă, ce decor, ce buget au – fiindcă avem prăjituri pentru toate buzunarele – şi, în final, pot merge acasă satisfăcuţi, zic eu. Mai nou, clienţii sunt şi de la ţară. Preferă tot mai mulţi să aleagă cofetăriile şi firmele de catering”, a declarat ea.

Cofetăriile Cristina pot pregăti torturi care să coste 300 de lei – pentru o sută de persoane – , dar şi 1000 de lei. Preţul diferă în funcţie de decor sau de compoziţie. Cele cu margarină sunt mai ieftine, în timp ce torturile cu unt de casă costă mai mult.

În afară de tortul de nuntă, Cofetăriile Cristina vă oferă pentru petrecere bombonelele de ciocolată, noi prăjituri de casă, macarons, minitarte, ciocolatine. „Un lucru vreau să-l subliniez. Oamenii caută tot mai des produsele naturale fără coloranţi sau cu coloranţi naturali. Ştim foarte bine: portocaliul îl obţinem din morcovi, vişiniul din sfeclă, iar noi folosim în cofetărie coloranţii naturali în proporţie de 90%”, a spus Cristina Istrate.

Cine vrea să comande pentru nuntă sau orice altă ocazie dulciuri şi patiserie de la Cofetăriile Cristina se poate adresa cu o comandă oricărei cofetării din oraş, pe pagina de internet la http://www.cofetariacristina.ro/ sau pe Facebook. Dacă vă comandaţi dulciurile până duminică, la Târgul de nunţi de la Pensiunea Terra, beneficiaţi de o reducere de 10%.

Cristina 2 Cristina 3 cristina 4 cristina 5 cristina 6 cristina 7 Cristina 8 Cristina 9

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.