Social

Traseu turistic spre o cascadă din apropierea staţiunii Sîngeorz-Băi

Una din cascadele aflate în Munţii Rodnei, în apropiere de Sîngeorz-Băi, va fi mai accesibilă turiştilor. Cu ajutorul unor voluntari, noul primar al oraşului-staţiune, Traian Ogâgău, a început amenajarea unui traseu turistic.

„Se lucrează la amenajarea unui traseu pe Cascada Cheilor! Una dintre legendele acestei superbe văi spune că la cheile acestea își ascundeau tătarii caii să fie acoperiți de zgomotul cascadelor (cheilor)! Mulțumesc tuturor celor care se implică în amenajarea ei în scop turistic. O să fie una dintre cele mai frumoase puncte de atracție din nordul țării, credeți-mă!”, a scris primarul Traian Ogâgău pe Facebook, unde a postat şi câteva fotografii.

Potrivit portalului muntii-nostri.ro, pe traseul Cormaia – Şaua Obârşia Rebrii, pe drumul forestier de pe Valea Cormaia, pot fi admirate cascade mari şi frumoase care se scurg de pe versanţii stâncoşi direct în Cormaia. Adesea valea se îngustează destul de mult, încât are aspectul unui defileu. „Probabil e cea mai spectaculoasă dintre toate văile sudice ale masivului”, se menţionează aici. 

Traseu Sg Bai 5 Traseu Singeorz Bai 3 Traseu Sg Bai 4 Traseu Sg Bai 3

1 comentariu

  • Pensiune foarte frumoasa, rustica cu gazde primitoare, piscina si foisor.
    Din partea mea nota 9. Daca in camera existau mai multe prize primea nota 10.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.