Social

Trecere de pietoni unde Via Transilvanica se intersectează cu DN 17 (FOTO)

Pe DN 17 la intersecţia cu drumul forestier Lăzăroaia, mai precis la kilometrul 97+730, a apărut astăzi o trecere de pietoni. La sugestia poliţiştilor de la Rutieră, drumarii au marcat drumul naţional exact în zona în care se intersectează cu Via Transilvanica pentru ca cei care străbat acest drum să meargă în siguranţă de la un capăt la altul, fără să fie obligaţi să se abată din cale.

În proiect exista intenţia drumarilor de a face o trecere de pietoni, însă la 500 de metri distanţă de acest loc, însă poliţiştii rutieri au insistat ca trecerea să fie mutată exact prin zona în care DN 17 se intersectează cu Via Transilvanica.

”Polițiștii Serviciului Rutier sprijină demersul, unic în țară, inițiat de Tășuleasa Social, denumit Via Transilvanica. În contextul inaugurării traseului Via Transilvanica, pe drumul național 17, la km 97+730 m, la intersecția cu drumul forestier Lăzăroaia a fost marcată o trecere pentru pietoni, presemnalizată corespunzător. Inaugurarea traseului din județul Bistrița-Năsăud va avea loc pe data de 29 septembrie, astfel că toți cei care vor parcurge ”drumul care unește” o vor face în siguranță”, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Via Transilvanica va fi realizat pe modelul ”El Camino”, cu un traseu de 950 km care străbate zece județe. În Bistrița-Năsăud, traseul are 134 km și trece prin următoarele comune: Monor, Șieuț, Șieu, Mărișelu, Dumitrița, Cetate, Livezile, Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Lunca Ilvei.

Cei 134 de km din Via Transilvanica, drumul care uneşte ţara, vor fi inauguraţi sâmbătă 29 septembrie, începând cu ora 12.00, la sediul Asociaţiei Tăşuleasa Social.

”Povestea Via Transilvanica este una cu multe detalii, toate la fel de importante cum e drumul în sine. În Poiana Stampei se pun ultimele 5 borne, în grădina de la Tăşuleasa voluntarii pun lucrurile cap la cap astfel încât ziua de 29 septembie să intre în istoria proiectului, instalăm ultimele panouri informative şi pregătim şi o dezvăluire „monumentală”. Aşteptăm şi nişte drumeţi nerăbdatori, care s-au pornit luni din Monor, iar astăzi vor ajunge în campusul Tăşuleasa! Este vorba despre o echipă de oameni faini, absolvenţi ai proiectului Școala de Mers pe Munte. Aşteptăm cu bucurie să le auzim poveştile de drum, să ne facă o poftă şi mai mare de a lua Via Transilvanica la pas. Avem răbdare până sâmbătă, când vom putea vorbi despre o Via Transilvanica „in the making”, dar cu o porţiune cât se poate de oficială, numai bună de parcurs!”, a anunțat Tășuleasa Social.

 

3 comentarii

  • Zebra ca zebra, dar pe un drum în pantă cu curbe şi vizibilitate redusă dacă nu se instalează o semnalizare apropiată din timp,ar rămâne doar vopsea albă pe şosea.
    Zero impact.

  • Cel mai misto este balega de cal pe asfalt. Oare de ce nu se interzice umblatul cu caruta pe drumurile nationale si judetene???? Tot in evul mediu a ramas tara asta cu carutele pe soselele. Rad straini de noi cand vad carutele pe drumurile nationale. Cand vezi politicienii tarii cu costume impecabile iar pe drumurile tarii se plimba caruta evului mediu te intrebi daca acesti politicieni isi merita pensia speciala sau salarul de senator…. ce contrast.

  • este un proiect bun, toata lumea sio dat silinta sa iasa bine, trecerea este presemnalizata de la 100 m fiind in afara localitatii, nu va mai dati cunoscatori politia rutiera a facut posibila trecerea si o treaba buna, respectati regimul de viteza de pe indicatoare amatorilor

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS