69 de persoane, copii și adulți, au făcut toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncare pregătită la Restaurant Ardeal și servită la trei evenimente din locuri diferite: la Dumitrița la un botez, la Susenii Bârgăului la o înmormântare și la Sigmir la un parastas.
”La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița s-au prezentat, de luni și până miercuri 69 de pacienți – copii și adulți – cu simptome de toxiinfecție alimentară, febră, dureri abdominale, greață, vărsături, scaune diareice, care afirmă că au servit masa din aceeași sursă, însă la evenimente diferite”, informează purtătorul de cuvânt al unității medicale, Camelia Strugari.
Botezul de la Dumitrița i-a îmbolnăvit pe 17 copii (1-14 ani), dintre care 10 sunt internați la Secția Boli Infecțioase, și 17 adulți (18-71 ani), dintre care unul este internat la Secția Boli infecțioase. Toți pacienții internați sunt în stare stabilă.
După înmormântarea din Susenii Bârgăului s-au îmbolnăvit 3 copii (8-12 ani) și 23 adulți (23-75 ani), care au fost evaluați în UPU și apoi trimiși pentru consult la Secția Boli infecțioase, de unde au fost externați cu tratament și recomandări medicale.
După parastasul din Sigmir, la spital a ajuns o familie cu doi copii de 7 și 12 ani.
La Secția Boli infecțioase mai sunt internați de marți începând 4 pacienți adulți cu aceeași patologie, în stare stabilă, iar în UPU s-a mai prezentat miercuri un bărbat cu simptome de toxiinfecție alimentară, cu toții afirmând că au servit masa în același local, amendat deja de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor cu suma de 50.000 de lei și închis.
Amenzi a mai dat și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, care a retras și autorizația sanitară. Probele prelevate din alimente sunt analizate în laboratorul Direcției Sanitare, Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, instituție care poate retrage autorizația de funcționare.
Dupa AZILELE GROAZEI avem Cantinele GROAZEI. Astept reactia USR Bistrita.
Propun sa desfiintam mancarea si sa trecem de exemplu pe curent. Sa facem un motoras care sa inlocuiasca functia stomacului care sa preia din curent toate substantele necesare organismului.
Daca esti furnizor de vitamina C devii prosumator si bagi in retea curent cu adaos dd vitamina C.
Produci morcovi, extragi carotenul il bagi in priza si l manci.
De ce sa ne umplecam burta cu mancare dupa care platim si canalizarea….care se se infunda!!!
Rog USR sa gaseasca solutia pana la alegeri…ca de astia de pana acum ne au dat doar…rahaturi!
E cu predilectie!!!
Bine ca a trecut de 66!!
Daca ramanea la 66 sigur se gasea inca un vinovat!
Nu i ar strica la gusteru asta vreo 30 de zile de arest preventiv.Incadrare penala este.Punerea in pericol a sanatatii publice
În acest caz, cu atâtea victime internate în stare gravă la spital vorbim de tentativă de omor, sau, cel puțin de vătămare corporală gravă, din culpă! De ce nu se ia măsura arestării preventive a patronului acestei maghernițe împuțite , păna la finalizarea cercetărilor penale, în acest caz? Eu așa văd gravitatea lucrurilor, mai ales că acest administrator este ” recidivist” de-a lungul vremii în comiterea de infarcțiuni la limita penalului????
Într-o țară normală pe lângă amenda ar trebui că dom Adrian să plătească costurile cu transportul cu ambulanța,spitalizarea, tratamentul celor 69 de persoane, plus daune morale fiecărei persoane vătămate plus cheltuieli de judecată. Așa cam un cost de vreo 1-2 milioane euro per total. Sa învețe minte sa respecte regulile pe viitor.
Ar fi interesante rezultatele unui control financiar la cotețul asta.Pe langa livratul laturilor numite mancare pentru evenimente desfasurate in general in mediul rural ,acest individ impreuna cu alti colaboratori sa ocupa cu decorarea si amenajarea incintelor unde au loc evenimentele. Ar fi interesant pentru cat la suta a eliberat documente.
ANAF-ul doarme…? De ani de zile nu eliberează bonuri de casa…evaziunea fiscală e la ordinea zilei in aceasta locație …
Esti distrus ca nu mai ai troaca?
Hai să fim serioși… Toți cei ce fac meniul zilei,unele restaurante, rup cărucioarele de la Selgros și Kaufland cu produse care au termenul de valabilitate aproape de expirare. Și aici mă refer la carne de orice fel. Pentru a face profit mare nu-și permit să cumpere ceva de calitate. Atât timp cât au clienți se pare că le merge și așa. Cel puțin la ăsta sper că i s-a înfundat…