Actualitate Recomandări

Bărbat din Zagra reținut pentru mai multe infracțiuni. Alte două femei înșelate prin ”Metoda accidentul”

Un bărbat din Zagra a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, violare de domiciliu şi ameninţare.

În continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind săvârşirea de către un bărbat în vârstă de 48 de ani din Zagra, a infracţiunilor de violare de domiciliu, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, poliţiştii bistriţeni au stabilit faptul că în perioada 2012 – august 2015 acesta ar fi utilizat în mod ilegal o armă de tir sportiv pentru care nu deţine permis sau autorizaţie de vânătoare. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că în perioada 30-31 august a.c bărbatul ar fi condus pe drumurile publice un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, violare de domiciliu şi ameninţare, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

La data de 31 august a.c., bărbatul din Zagra ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei unui tânăr de 26 de ani din aceeaşi localitate, având asupra sa o armă de foc, adresându-i acestuia ameninţări. Între cele două persoane ar fi avut loc o altercaţie în urma căreia tânărul a reuşit să-l dezarmeze pe bărbatul de 48 de ani. Poliţiştii au procedat la ridicarea armei letale de tir sportiv cu glonţ, fără muniţie şi neîncărcată, întrucât bărbatul nu este autorizat să deţină, poarte şi să folosească arme şi muniţii de foc letale sau neletale iar arma nu figurează în bazele de date ale poliţiei.

Trei tineri din Vaslui au fost reţinuţi  după ce ar fi înşelat două bistriţence prin ”metoda accidentul”.

La data de 16 septembrie, un bărbat necunoscut a contactat pe telefonul fix o femeie în vârstă de 67 de ani din Bistriţa, care se afla la domiciliul său, căreia i s-a recomandat ca fiind medic la Spitalul Municipal Arad. Bărbatul i-a comunicat faptul că fiica sa are nevoie de o intervenţie chirurgicală, sens în care i-a solicitat acesteia 4.800 de euro, persoana vătămată declarând faptul că nu deţine decât 4.000 de euro. La scurt timp, la locuinţa femeii s-a prezentat un tânăr necunoscut care a intrat în posesia celor 4.000 de euro.

În aceeași zi, o bistriţeancă în vârstă de 88 de ani a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut care s-a prezentat ca fiind medic. Acesta i-a relatat femeii faptul că nora sa are nevoie de o intervenţie chirurgicală, ca urmare a producerii unui accident de circulaţie, motiv pentru care i-a solicitat acesteia 4.000 de lei. Totodată, i-a comunicat bistriţencei faptul că la domiciliul său se va prezenta un tânăr pentru a prelua suma de bani cerută, lucru care s-a şi întâmplat, persoana necunoscută plecând cu suma de bani solicitată.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate ca urmare a sesizărilor primite, poliţiştii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 ani şi 28 de ani, toţi trei din judeţul Vaslui, bănuiţi de comiterea celor două înşelăciuni prin ”metoda accidentul”. Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul cauzat, în valoare totală de 21.800 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Foto: arhivă

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.