Actualitate

”Trenulețul veseliei” a oprit la pârtie. Copiii de grădiniță au încercat deja zăpada (FOTO)

Copiii de la Grădinița ”Trenulețul veseliei” din Bistrița au încercat deja zăpada de pe Pârtia Cocoș. Joi, însoțiți de educatoarele lor, dar și de părinți, cei mici s-au distrat cu săniuțele în zona destinată începătorilor.

Prof. Codruţa Alina Bojor a avut ideea să-i scoată la săniuș în cadrul proiectului educativ ”Natură și aventură” pe care îl derulează împreună cu colegele ei Dana Silaghi, Cecilia Carmen Ciotmonda și Irina Andreea Pop.

„Hai afară la zăpadă” a fost prima activitate din cadrul proiectului educativ „Natură și aventură”, cuprins în CAES, ediţia a II-a.

”Reuşita acestei activităţi am văzut-o pe feţele tuturor celor prezenţi. Am văzut copii şi părinţi fericiţi. Acesta este calificativul nostru”, a transmis Codruța Bojor.

În ianuarie 2019, când s-a dezbătut în Consiliul Local achiziția unui teleschi, primarul Ovidiu Crețu a spus: ”Acestea sunt niște investiții pe care municipalitatea le face pentru sănătatea oamenilor din Bistrița. (…) Scopul pentru care facem astfel de investiții este să îmbunătățim situația sănătății copiilor, să le oferim ceva de secol XXI ca ei să fie îndemnați să iasă și să se miște. (…) Eu sunt convins că, odată cu dotările suplimentare pe care le vom face, putem prelungi minim 30 de zile chiar mai mult pentru schi. Poate să se întâmple ca acum 15 ani când, de Revelion, întreaga Austrie a schiat numai pe zăpadă artificială pentru că n-a nins niciun fulg, dar acestea sunt excepții. Noi putem face zăpadă – nu cu mijloace de ultimă generație care produc zăpadă la cinci grade, ci cu cele pe care le avem noi – să ajungem ca elevii care termină clasa a VIII-a să știe să schieze. Vom avea aquapark, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a să știe să înoate. Cred că sunt lucruri importante pentru generația care vine. Sunt lucruri care vor atrage. Să-i punem să umble cu schiurile în spate, nu vor merge niciodată. Dacă le oferim condiții ca afară, vor face sport”.

Pârtia mică se deschide azi la ora 9.00.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.