Actualitate Recomandări

Tribunalul Bistrița-Năsăud, controlat de Direcția de Inspecție pentru Judecători

Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost controlat de Direcția de Inspecție pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmare a unui memoriu al judecătorilor Secției a II-a contencios administrativ și fiscal care s-au plâns că nu pot redacta la timp hotărârile întrucât sunt prea puțini., aceasta deși în luna septembrie 2019, Statul de funcţii şi de personal a Tribunalului Bistriţa-Năsăud cuprindea doar două posturi vacante (1 post de judecător şi 1 post de funcţionar public).

Prin memoriul înregistrat cu o săptămână anterior efectuării verificărilor directe de Inspecția Judiciară la Tribunalul Bistrița-Năsăud și la Curtea de Apel Cluj, judecătorii care funcționează în cadrul Secției a II-a contencios administrativ au solicitat asigurarea unui management eficient al resurselor umane și dimensionarea echilibrată a volumului de activitate, identificarea cât mai urgentă a soluțiilor adecvate în vederea asigurării funcționării optime a secției, dispunerea de măsuri în vederea rezolvării problemei resurselor umane cu care se confruntă această secţie, în condiţiile în care un post de judecător este vacant încă din data de 13 decembrie 2018, iar un judecător urma să intre în concediu de maternitate începând cu luna noiembrie 2019.

”În cursul discuțiilor purtate cu judecătorii semnatari ai memoriului nu s-au identificat însă elemente de natură a pune în discuție îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor manageriale ale președintelui Tribunalului Bistrița-Năsăud din această perspectivă, analiza situației și identificarea soluțiilor fiind etape în curs de derulare la data finalizării verificărilor directe.”, se arată în raportul nr. 19-3734 privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către judecătorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, dar publicității de Inspeciția Judiciară a CSM.

Direcția de Inspecție pentru Judecători a aflat că judecătorii de la Secția a II-a contencios administrativ și fiscal au scris acel momemoriu ca să justifice depășirea termenului de redactare a hotărârilor și ca să determine președintele Curții de Apel Cluj să delege un judecător de la Judecătoria Bistrița cu grad de judecător de tribunal la Tribunalul Bistrița-Năsăud pe secția în cauză, ”având în vedere precedentele existente, când s-au dispus delegări la alte instanțe din raza Curții de Apel Cluj”.

”Constatările în urma verificărilor prealabile nu au confirmat însă aceste ultime susțineri, situațiile în care s-au dispus măsurile respective fiind diferite, au justificat soluții diferite”, se mai arată în raport.

Ulterior controlului, ”au fost dispuse măsuri în urma demersului inițiat de judecătorii Secției a II-a contencios administrativ și fiscal constând în întâlniri la data de 22 octombrie 2019 între conducerea Tribunalului Bistriţa-Năsăud şi conducerile celor două secţii civile, şi mai apoi cu judecătorii fiecărei secţii, întâlniri în urma cărora s-a ajuns la un consens asupra modalităţii de suplinire a lipsei temporare a judecătorului din cadrul aceleiaşi secţii”.

În ceea ce priveşte hotărârile redactate peste termenul legal, în perioada 01.01.2019 – 15.09.2019, s-a constatat încadrarea instanţei în gradul de 20/40 eficienţă „INSUFICIENT”, grad determinat în special de Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal

Conform raportului, în luna septembrie 2019, Statul de funcţii şi de personal a Tribunalului Bistriţa-Năsăud cuprindea doar 2 posturi vacante (1 post de judecător şi 1 post de funcţionar public).

7 comentarii

 • Poate au dat si de dosarul meu de IESIRE din INDIVIZIUNE adica un caca- maca si care se judeca din 2008 si inca nu este gata ! Aho, aho CSM ! Manat Mai HAI, HAI !

 • Ba da judeca cum spune politicul, in aceiasi speta hotarari diferite, nu tin cont de deciiziile CC.
  Fac ce vor, pe ei nu i verifica mimeni.

  • CC pus de PSD,sau CC al PCR?A reusit mafiotul ciumei rosii,dracnea,sa puna justitia si ccul pe butuci.I-a momit pe justitiabili cu salarii si pensii astronomice,de au ajuns sa judece hotii de gaini!!Astia zici ca sunt de pe alta planeta,ies la pensie mai tineri decat tinerii,au vile,bmwuri si te judeca ca esti un parlit de concetatean care nu esti de acord sa platesti impozite pentru ca ei sa traiasca regeste!!De parca ciuma rosie si caracatita psdista nu sub protectia lor a prosperat si s-a transformat intr-un monstru!!

 • Ovidiu, nota 4; stai jos. Conform dex, justitiabil este cel care este parte intr-un proces/ cel care este chemat sa raspunda in fata instantei judecatoresti. Daca ciuma rosie a crescut salariile si pensiile justitiabililor la valori astronomice, de mirare este ca acestia nu au votat PSD, dat fiind faptul ca mai mult de 50% din populatie, intr-un fel sau altul, au treaba pe la instante. Dar nu cred ca asta ai vrut sa spui. Incultura, bat-o vina

  • Ok cu justitiabilul,dar 50% au treaba la instante?Aici te inseli amarnic!Apropo,nici 5% dintre voi nu ati protestat cand dracnea efectiv a distrus sistemul de justitie!!Asta ca sa incasati salarii si pensii de nivel occidental.Mai ales cei din Bistrita,de la palatul de coruptie,ati semnat declaratia impotriva rebelilor din sistem care se opuneau modificarilor impuse de ciuma rosie!!Oricum nu o sa ramaneti cu aceste venituri nemeritate si eu o sa votez cu cei care va taie de pe lista specialilor!!

 • Tribunalele sunt controlate de smecheri care au influente politico comuniste… justitia in tara asta este de tip bolsevic

 • Si tutusi la Tribunalul Bucuresti recent cei de la ECO- CIVICA si NICUSOR DAN cu al lui ong. SALVATI BUCURESTIUL au infrint-o pe pesedista Firea care voia sa construiasca un mic cartier rezidential pe spatiul verde unde se afla in miniatura niste gradini superbe. Deci se poate ! Astfel cele doua ONG-uri au avut peste 100 de procese cu primaria bolsevica din capitala, si au castigat procese rasunatoare. Bucurestiul nu isi mai permite sa piarda nici un metru patrat de sp. verde avand in vedere ca este cea mai poluata capitala din UE. Dar iti trebuie detreminare, cultura si dorinta de a trai intr-un mediu sanatos. Daca ai indivizi ticalositi si slugi penibile ca la noi in B-ta gen Rabinul etc care deturneaza permanent subiectul prin comentarii aiurea , sigur ca la noi administratia isi face de cap.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS