Sport

Trofeul Carpați, la TeraPlast Arena. Ce spune selecționerul. Neagu: Din păcate pentru mine …

Selecționerul Florentin Pera și jucătoarele Cristina Neagu și Cristina Laslo au vorbit într-o conferință de presă, la TeraPlast Arena din Bistrița, despre obiectivele pe care echipa națională de handbal feminin a României le are la Trofeul Carpați și apoi la Campionatul Mondial.

Antrenorul ”tricolorelor” și totodată al Gloriei, Florentin Pera, a declarat că se confruntă cu destule probleme de lot, din cauza accidentărilor. ”La Bistrița am debutat ca antrenor al echipei naționale, la Trofeul Carpați de anul trecut, un turneu reușit și câștigat după o finală cu Spania. Sunt mulțumit de modul cum au răspuns fetele încă de la primul antrenament, atmosfera este foarte bună, fetele s-au prezentat motivate în vederea pregătirii Campionatului Mondial. Trofeul Carpați reprezintă o bună oportunitate de a ne edifica în privința lotului și aspectelor ce trebuie îmbunătățite în privința celui mai important turneu final din acest ciclu olimpic, CM din Danemarca. Ne confruntăm cu o serie de probleme medicale, cinci jucătoare nu sunt la capacitate maximă în acest moment: Neagu, Dindiligan, Bucur, Buceschi, Seraficeanu. Mi-aș fi dorit să le avem pe toate apte la Trofeul Carpați pentru că trebuie să conturăm relațiile de joc, avem jucătoare din opt echipe și nu e simplu, timpul este foarte scurt. Sper ca până la primul joc de la CM, din 1 decembrie, cu Chile, să fim la sută la sută. Sunt convins că fetele vor trece peste orice durere și când se va da startul la CM vom intra cu motivație și spirit de luptă”.

El a spus ce așteptări are la CM din Danemarca. ”Vrem să ajungem la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, nu va fi o misiune deloc ușoară, primul pas este CM, unde trebuie să ne clasăm pe un loc care să ne asigure calificarea la turneul preolimpic. Nu avem o grupă ușoară, vicecampioana europeană Danemarca pleacă cu prima șansă, și e important să ieșim cu cel puțin 2 puncte din grupă. Este vital să câștigăm cu Serbia, cel mai important meci. Ne vom încrucișa apoi cu echipe puternice, Germania, Japonia și Polonia cred că se vor califica în grupa principală”.

Cristina Neagu a menționat că este încă în proces de recuperare și că nu poate spune sigur dacă se va antrena zilele acestea. ”Din păcate pentru mine începem Trofeul Carpați și nu am făcut niciun antrenament cu echipa, mi-e foarte greu să joc în aceste condiții. În funcție de cum mă simt, vom stabili împreună cu stafful medical când este momentul să încep să mă antrenez cu echipa și să joc. Cred că cel mai important e să îmi revin până la primul meci de la CM, voi trage tare să fiu într-o formă fizică bună la meciul cu Chile. Nu e niciun secret că va fi ultimul meu Campionat Mondial alături de echipa națională. Vom da totul să obținem un loc la turneul preolimpic. Îmi doresc enorm să mai ajung la o ediție a Jocurilor Olimpice, este maximum pe care îl poate atinge un sportiv”.

Cristina Laslo a afirmat că echipa României își dorește să câștige fiecare meci în parte la CM, primul obiectiv fiind trecerea de faza grupelor cu maximum de puncte dacă se poate. ”Sunt convinsă că sala va fi plină la Trofeul Carpați, îi așteptăm pe suporteri să ne susțină înainte de plecarea la Mondiale și să ne vadă victorioase”.

Programul Trofeului Carpați, transmis în direct la TV pe Pro Arena * Joi 23 noiembrie: Austria – Portugalia (ora 15.00), România – Elveția (ora 17.30). Vineri 24 noiembrie: Elveția – Austria (ora 15.00), România – Portugalia (ora 19.30). Sâmbătă 25 noiembrie: Portugalia – Elveția (ora 15.00), România – Austria (ora 17.30).

Lotul României: Iulia Dumanska (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Diana Ciucă (Rapid București), Daciana Hosu (CSM Râmnicu Vâlcea), Elena Șerban (Dunărea Brăila) – portari, Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă, Cristina Laslo, Sonia Seraficeanu (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan, Cristina Neagu, Crina Pintea (CSM București), Alexandra Badea, Eliza Buceschi, Lorena Ostase (Rapid București), Nicoleta Balog, Andreea Popa (Dunărea Brăila), Alicia Gogârlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Daria Bucur (Gloria Buzău), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare).

România se pregătește pentru Campionatul Mondial, unde va juca în grupa E la Herning (Danemarca), în 1 decembrie cu Chile, în 3 decembrie cu Serbia și în 5 decembrie cu Danemarca.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS