Sport

România a învins Elveția în prima zi a Trofeului Carpați, la TeraPlast Arena

Echipa națională de handbal feminin a României a trecut fără probleme de selecționata Elveției în prima zi a turneului Trofeul Carpați, care se desfășoară la TeraPlast Arena din Bistrița, cu scorul de 33-28 (20-11).

Pentru naționala României, antrenată de Florentin Pera, au înscris: Bianca Bazaliu – 6, Crina Pintea – 6, Lorena Ostase – 4, Andreea Popa – 4, Eliza Buceschi – 4, Cristina Laslo – 2, Sonia Seraficeanu – 2, Alexandra Badea – 2, Diana Ciucă – 2, Nicoleta Balog – 1.

Intervenții reușite ale portarilor: Diana Ciucă – 6, Daciana Hosu – 4, Iulia Dumanska – 4, Elena Șerban – 3.

Cristina Neagu, nerefăcută, nu a jucat. Andreea Popa a fost declarată jucǎtoarea partidei.

Reprezentativa Elveției, pregătită de Knut Ove Joa, a marcat prin: Mia Emmenegger – 7, Tabea Schmid – 5, Malin Altherr – 4, Nuria Bucher – 3, Laurentia Wolff – 2, Daphne Gautschi – 2, Alessia Riner – 2, Kerstin Kundig – 1, Lisa Frey – 1, Norma Goldmann – 1.

Între buturi, Manuela Brutsch a apărat 16 aruncări.

”A fost un meci de pregătire în care am dat minute tuturor jucătoarelor disponibile, am încercat mai multe formule de echipă și sisteme de joc și în apărare și în atac. Am avut o primă repriză excelentă, echipa a arătat bine, am avut avantaj de nouă goluri la pauză. Sunt nemulțumit de relaxarea din a doua repriză, am și ratat mult, s-a văzut o lipsă de concentrare în situații de unu la unu. În perspectiva Campionatului Mondial avem nevoie de o concentrare mai bună la finalizare. Una peste alta este o victorie, în ciuda problemelor de lot pe care le avem. Ne-am atins obiectivul, și victorie, și faptul că au evoluat toate jucătoarele. E greu când evoluează 19 jucătoare să ai și constanță în joc. Este o victorie clară, am condus pe tot parcursul jocului. Prima parte a arătat așa cum îmi doresc, am tranșat victoria încă din prima repriză, însă asta nu scuză numărul de ratări, am avut 16 situații clare unu la unu. Faptul că am avut o primă repriză la discreția noastră poate a creat o oarecare relaxare în rândul jucătoarelor. Trebuie să jucăm cu ambiție până în ultima secundă. Mă bucur însă că am început cu dreptul această campanie de pregătire pentru Campionatul Mondial, au fost multe aspecte pozitive. Am încredere că echipa va crește de la zi la zi și va arăta din ce în ce mai bine”, a declarat selecționerul Florentin Pera.

România se pregătește pentru Campionatul Mondial, unde va juca în grupa E la Herning (Danemarca), în 1 decembrie cu Chile, în 3 decembrie cu Serbia și în 5 decembrie cu Danemarca.

Austria a zdrobit Portugalia

În cealaltă partidă a zilei, Austria, calificată și ea la Campionatul Mondial, s-a impus la scor în fața Portugaliei, 32-20 (16-12).

Austria (antrenor Herbert Muller): Katarina Pandza – 4, Sonja Frey – 4, Claudia Wess – 4, Kristina Dramac – 3, Johanna Reichert – 3, Mirela Dedici – 2, Patricia Kovacs – 2, Lilli Gschwentner – 2, Stefanie Kaiser – 2, Santina Sabatnig – 2, Ana Pandza – 2, Ines Ivancok – 1, Josefine Huber – 1.

Portugalia (antrenor Jose Antonio Silva): Patricia Rodrigues – 5, Patricia Lima – 3, Bebiana Sabino – 2, Luciana Rebelo – 2, Joana Resende – 2, Maria Unjanque – 2, Carolina Monteiro – 1, Constanca Sequeira – 1, Nadia Rodrigues – 1, Naide Goncalves – 1.

Programul în continuare

Vineri 24 noiembrie se joacă Elveția – Austria (ora 15.00) și România – Portugalia (ora 19.30), iar sâmbătă 25 noiembrie Portugalia – Elveția (ora 15.00) și România – Austria (ora 17.30).

Toate meciurile sunt transmise în direct la TV pe Pro Arena.

”Împodobim bradul Gloriei cu decorațiuni de la tine”

”La TeraPlast Arena avem un brăduț pe care vrem să-l facem Glorios. Așa că vrem să-l împodobim doar cu decorațiuni de la suporterii noștri, mici și mari. Pe toată perioada Trofeului Carpați, începem să colectăm decorațiunile la intrarea principală a Complexului Sportiv Polivalent. PS: Am vrea ca decorațiunile să fie făcute de voi. Să avem un brăduț cu personalitate!”, este mesajul clubului Gloria.

1 comentariu

  • A jucat foarte bine Andrea Popa punandu-si coechipierele in situatii bune de a marca , a patruns prin apararea adversa in mai multe randuri , aratand , daca mai era nevoie , ca-si merita locul in lot. Au jucat bine Sonia Seraficeanu , Lorena Ostase si Eliza Buceschi. In ciuda golurilor marcate , Crina Pintea si Bianca Bazaliu nu au convins prin jocul lor din atac. Intr-un meci din grupa de la CM sau din grupa principala de la acelasi CM , daca ratezi pe jumatate cat au ratat cele doua in aceasta seara , sunt sanse mari sa se piarda orice meci chiar daca celelalte jucatoare stralucesc. Idem , ratarile Alexandrei Dindiligan si ale Alexandrei Badea din pozitii clare de gol si faptul ca de pe extrema stanga nu s-a marcat niciun gol (golul Biancai nu a fost marcat de o extrema de meserie!) cred ca-l pun pe ganduri pe antrenor. Daca Ciuca a aparat la modul superlativ (inclusiv doua lovituri de penalitate) , marcand si doua goluri , prestatiile celorlalte trei portarite (ca sa ma exprim elegant) , nu au fost la prea mare inaltime…Va fi greu sa se decida , dintre cele trei , care vor fi acele doua , validate pentru CM. Claudia Constantinescu , care a marcat multe goluri in acest tur de campionat si care este „om” de baza la Craiova , la echipa nationala nu a convins nici de aceasta data. Tanara Gogarla a primit multe minute din partea antrenorului , sa arate ce poate , dar in seara asta a dezamagit (cred ca a tras la poarta de sapte ori si nu a marcat!). Mai are (probabil) doua incercari , in urmatoarele zile. Antrenorul si iubitorii handbalului au sperat ca de aceasta data echipa nationala poate beneficia , dupa lunga vreme , de doi interi dreapta de mana stanga (Gogarla si Bucur) care sa dea goluri de la distanta. Se pare (dupa meciul de azi) ca acele sperante erau desarte , echipa „functionand” destul de bine cu Laslo sau Popa pe acest post. Astazi n-am scris nimic despre jocul Cristinei Laslo (un munte de talent si fantezie) , pentru ca nu am prea avut ce sa zic (nici de prea mult bine , nici de prea mult rau). As fi putut scrie ca a jucat binisor dar de la ea se asteapta mult si foarte mult. Poate maine…Boiciuc , mai poate fi convocata !

    7
    7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS