Social

„Uichend-uri la țară”

Philippe Coupe, un francez stabilit în localitatea Malin, organizează, începând cu luna aceasta, programul „Uichend-uri la țară”, care conține seminarii, dezbateri, ateliere, activități practice și recreative

Programul a început luna aceasta și este organizat în parteneriat cu Eco Ruralis și Asociația Română de permacultură.

„Odată pe lună, vom petrece trei zile inițiindu-ne sau aflând mai multe despre bucuriile agriculturii, secretele gospodăririi gradinii, practicile agricole tradiționale sau ecologice, ne vom familiariza cu permacultura sau agricultura bio-dinamică, vom  dezbate numeroase probleme, vom construi cuptoare și obiecte de artizanat, vom învăța să identificăm plantele medicinale și virtuțiile lor, vom discuta și folosi energie alternativă, vom lua parte la evenimente culturale inedite, vom alerga pe dealuri și ne vom bucura de natură”, susține Philip Coupe. 

Potrivit sursei citate, nici copiii nu sunt uitați. Ei au la dispoziție o mică plajă de nisip, un iaz, ateliere de lucru pentru construirea unui perete vegetal sau o colibă de noroi. În plus, la dispoziția tuturor sunt șapte măgăruși, pădure, spații deschise și aventură.

„Liniște, natură sălbatică, aer curat, departe de stresul din oraș. Abandonăm mașina în sat și pe timp de noapte aprindem felinare și lumânări. Încetul cu încetul, am dori ca aceste uichend-uri să devină niște evenimente în care oamenii vin aici să se relaxeze, împrospăteze, să se plimbe, să învețe lucruri interesante, să împărtășească opinii. Pot deveni de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice și obiecte de artizanat din regiunea noastră”, se mai arată în comunicat.

Primul „Uichend la țară” a fost în perioada 25-27 martie a.c., iar ultimul va fi între 23 și 25 septembrie. Programul va include inițiere în calendarul grădinii, bucătarie vegetariană, drumeții cu măgari, dezbateri.

„Deoarece respectăm efortul meșterilor, trainerilor și specialiștilor care vor veni să susțină programul, va exista o taxă de participare simbolică, pentru a le acoperi acestora transportul și onorariul”, se mai arată în comunicat.

Malin este un sat aflat la zece kilometri distanță de orașul Beclean. Philippe Coupe și soția lui Adriana au aici o gospodărie cu teren, șapte măgăruși, doi câini, grădină de legume, păsări, o cascadă, un cort tepee și mai multe spațiiu de cazare. Gospodăria lor se numește „Ermitaj” și înseamnă loc de retragere.

Cristiana Sabău

Etichete

1 comentariu

  • am auzit la radio de initiativa acestui om, dureros este k treb sa vina strainii sa initieze ce noi puteam face de mult timp si nu ne pasa decat de baruri cluburi si viata usoara in timp ce viata trece pe langa noi. bravo don philippe esti din cei ce ne invata sa traim curat nu din cei ce au venit sa umple sacul si apoi sa plece de unde au venit. La vara sper sa va vizitez,,, sa aveti spor in ce ati initiat si doamne ajuta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.