Actualitate

Ultimele pregătiri pentru asfaltare pe strada Gării, între IPJ și Poșta veche

Pe segmentul 2 al străzii Gării din Bistrița, între sediul Inspectoratului de Poliție și Poșta veche, tronson de drum care cuprinde și intrarea pe Bd. Republicii, se fac ultimele pregătiri pentru asfaltare și, ulterior, redeschiderea circulației rutiere.

”Ultimele pregătiri pentru noul covor asfaltic de pe strada Gării”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Sensul giratoriu Republicii – Gării este repoziționat, iar corelativ este reconfigurată și trecerea de pietoni de la intrarea pe Bulevardul Republicii, fiind necesară mutarea unor stâlpi și ajustarea scuarului verde.

Tronsonul 2 de pe strada Gării, între intersecția cu str. Nicolae Bălcescu și până la sensul giratoriu cu Bd. Independenței (din zona sediului Inspectoratului de Poliția Județean până la Poșta veche), s-a închis pentru lucrări în data de 25 iulie, concomitent fiind redeschis tronsonul 1 (zona Complexului Winmarkt – sediul IPJ). 

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

2 comentarii

  • Tot ce se lucreaza este facut de ne priceputi! Am stat azi la spital sí ma uitam cum pun pavajul, bataie de joc! Cu denivelari, nu se pricep la inbinare ( ma refer la canale,borduri,soclu la gard)habar nu are macar unu din echipa cum trebuie facut, sunt aprox 4-5 oameni ín echipa lasati de capul lor. Merge anevoios pt ca pur si simplu nu stiu cum sa faca,se vede ca nu au nimic ín comun cu aceasta meserie,doar fac la nimerala. Pacat de atata disconfort ,atatia bani cheltuiti,pe un rebut la fonal.Daca credeti ca exagerez, trageti O raita sa vedeti ce calitate se face!

    12
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.