Actualitate

Ultimul strat de asfalt în zona sensului Spital – OMV, pe Linia Verde

Lucrările pe Linia Verde, proiect cu fonduri europene implementat de Primăria Bistrița care are termen limită finalul acestui an, au ajuns (și) la aplicarea stratului de uzură în zona sensului giratoriu aferent străzilor General Grigore Bălan, Avram Iancu și Calea Moldovei.

Pentru realizarea lucrărilor de asfaltare în zona Spital – OMV, circulația rutieră a fost închisă vineri dimineață, redeschiderea traficului auto fiind programată pentru sâmbătă seara.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea/DN 17 – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara/DN 17) operat cu vehicule electrice, proiectul cu fonduri europene ”Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă” (circa 18 milioane de euro) prevede modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști. Proiectul cu bani europeni implică, de asemenea, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale. Executantul lucrărilor este M.I.S. Grup.

14 comentarii

  • Inainte de a cumpăra masina trebuie să te asiguri că ai unde parca Cam așa ar trebui să arate regulile jocului

   24
   70
  • Stai liniştit! Maşinile vor parca şi în viitor acolo unde au parcat şi până acum. Doar suntem în Bistriţa, nu-i aşa?

   1
   6
 • În majoritatea țărilor europene s-au desființat parcări, șosele și s-au transformat în zone pietonale și lumea s-a obișnuit și orașele au devenit atracții turistice. Cel mai cunoscut exemplu este Amsterdam. Oricâte parcări ai face, oricât ai lăți drumurile, ele în scurt timp se vor umple de mașini. Nu trebuie să reinventăm mersul pe jos, doar să aplicăm soluțiile altor orașe: desființarea parcărilor, transformarea străzilor în zone pietonale, piste de biciclete, benzi pentru transportul în comun. Și suplimentar, interzicerea accesului cu mașini poluante, taxă de înmatriculare egală cu valoarea mașinii (cum e în Danemarca, dacă îți cumperi o mașină cu 50.000 euro, mai plătești la primărie alți 50.000 euro taxă de înmatriculare), impozite și parcări rezidențiale scumpite de 10-20 de ori. Din păcate noi suntem niște țărani care abia am ieșit din sărăcie și avem impresia că ne-am realizat dacă ne-am permis un passat de 15 ani și că trebuie musai să ne plimbăm bucile cu mașina pentru că e o rușine să te vadă lumea în autobuz sau pe bicicletă. Și la acest capitol suntem cu 50 de ani în urma Occidentului.

  64
  86
  • Lasă tu mangleala cu parcarile si turismul .Tie iti place Amsterdam ul ca poti sa iti traiesti fanteziile cu alza 3 grame…sa porți furou,ciorapi plasă cu port jartier ,tocuri si perucă.

   16
   7
  • Compari Logan-ul cu BMW-ul…..asta faci …..o socoteala numai ca sa-ti justifice rezultatul! Ce turisti astepti tu!? Ce le arati? Ii plimbi gratis in autobuze de la Viisoara la Unirea!? Vin sa se plimbe pe bicicleta la Bistrita….poate pe ploaie, n-ai de unde sti. Pe bune?! Ce faci cu pistele acum si pana in martie?
   Ce Amsterdam vezi tu in Bistrita? Parca doar asta conteaza…

   20
   4
  • @@pt ares, Cum ce ? Turişti vor merge pe linia verde să caute Poarta Transilvanie , poartă care nimeni nu ştie unde se află 🤔
   Turnul din Pisa este in Pisa.
   Turnul Eiffel este în Paris.
   Grand Canal este în Veneția
   Turnul Belem este în Lisabona.
   Oare Poarta Transilvaniei unde este în Bistrița ? 🤔
   Şi ne mai mirăm atunci că nu este nici-un turist în Bistrița !

   35
   6
  • Ca în Danemarca la Copenhaga eu propun ca tot Centru Vechi să fie declarat oraș liber să fie pietonalizat și să se paotă consuma acolo peste tot nu numai pe strada Liviu Rebreanu legal „iarbă” exat ca la Copenhaga.

   36
   4
  • Și „fetițele” de pe strada Liviu Rebreanu să apară în ferestre dacă tot vrem să fim ca-n Amesterdam.

   17
   2
 • Dezastru daca tot a fost turnat asfaltul nu puteau sí marca? Nu inteleg nu a ajuns vopseaua doar la 3 treceri de pietoni? Restul si al 4 lea alta data ? Se mai inchide O data in cursul saptamani!

  15
  4
 • ciocu mic narozilor ca nu ati rupt usa la CL atunci cand era nevoie.
  asa ca ati ramas fara parcari si o sa va scada curu umbland pe jos la sooping.

  2
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.