Actualitate

Un an de lucrări la centura ocolitoare a Becleanului, în imagini

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a prezentat într-un clip video derularea lucrărilor la ”cel mai important obiectiv al regiunii”, centura ocolitoare a orașului, din aprilie 2022, atunci când s-a dat startul șantierului, până în prezent.

Investiția de circa 18 milioane de euro, realizată în parteneriat de administrația locală și CNAIR, are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an.

Varianta de ocolire Beclean va avea o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta va avea două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.


Valoarea totală a investiţiei este de 86.424.000 lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2023. Constructor: asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

7 comentarii

 • Bine, bine… dați-i bice la modernizarea Beclean-ului, laudele la final, atunci când beclenarii vor realiza/ vor începe a simți o îmbunătățire a calității vieții lor cu această infrastructură!!!
  Mă refer la acei de care depind toate mișcările.

  7
  6
 • 👍 Fain, aş vrea să văd şi astfel de imagini cât mai curând şi la construirea viitoarei Centuri a Bistriței pe lângă Budac parte a Autostrăzii Nordului .

  46
  1
 • Dacă nu apare constructor M.I.S. Grup este de bine, toate lucrările asumate prin contract vor fi finalizate la termen!Doar la Bistrița apelăm la firme de doi lei…Felicitări primarului Moldovan!

  22
  3
 • Semafoare,,,nu vrem semafoare,,,vrem sa tranzitam in 2-3 ore Becleanul,,ajuta la ozonare si la psihic… in rest numa de bine.

  7
  1
 • Era bine ca la ora asta sa va laudati cu avansul lucrarilor la autostrada iar centura Becleanului sa fi fost gata de vreo cinci ani. Faptul ca s-a facut mult intr-un an e meritul constructorului, voua ar trebui sa va fie rusine ca va luat zece ani implementarea proiectului.

  10
  12
  • Gicu, Cu toate că la Bistrița a fost şi un eferendrum în care cetățeni oraşului şi-au exprimat voința, Bistrița nu are o centură ocolitoare nici după 30 de ani datorită ipotenților care adminstrează oraşul.

   18
   1
 • Când se va reabilita DN 17 D, prin Beclenuț, până la intersecția de la podul Becleanului, pentru a conferi condițiile de trafic de pe actualul DN 17? Cred că este la fel de important ca și centura propriu zisă.

  9
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS