Actualitate

Un bârgăuan și acoliții lui au vrut să se îmbogățească vânzând droguri copiilor

Doi bărbați din Prundu Bârgăului și o femeie din Sigmir, capii unei rețele care vindea droguri unor minori pe Valea Bârgăului și la Bistrița, dar și alți patru indivizi, au fost reținuți în urma unor percheziții făcute de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

Un bărbat de 39 de ani din Prundu Bârgăului, o femeie de 24 de ani din Sigmir și un alt bărbat de 35 de ani din Prundu Bârgăului sunt bănuiți că ar fi format la începutul acestui an un grup infracțional organizat, specializat trafic de droguri și substanțe cu efecte. Șeful era bărbatul de 39 de ani care se ocupa de procurarea drogurilor. Tot el era cel care organiza și distribuția, respectiv vânzarea drogurilor pe Valea Bârgăului și în municipiul Bistrița, atât personal cât și prin intermediul celorlalți, inclusiv a patru bărbați cu vârste între 18 – 42 de ani care cumpărau și revindeau droguri. Acestea erau mărunțite, cântărite și ambalate la domiciliul unuia dintre bănuiți, după care vândute direct sau prin intermediari unor minori.

Cei mai mulți bani obținuți din vânzarea drogurilor erau predați șefului, în timp ce restul se alegeau cu câte un comision.

De altfel, chiar în decembrie 2023, unul dintre membrii grupului fusese prins drogat la volan. Mai mult, la momentul respectiv, mai avea la el și 10 grame de substanță psihoactivă, cunoscută sub denumirea de ”zăpadă”.

În cursul zilei de ieri, s-au făcut 8 percheziții domiciliare în Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului.

Astfel, au fost descoperite și ridicate 60 de grame de substanță cristalină de culoare albă, 5 grame de substanță vegetală de culoare verde oliv, o țigară artizanală, o cutie cu 18 pastile triunghiulare de culoare aurie, obiecte cu urme de substanță pulverulentă albă și vegetală, precum și 37 de cartușe de diferite calibre și dimensiuni, 12 telefoane mobile și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor și probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 7 persoane, bănuite de comiterea faptelor. Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud i s-a cerut emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit unui comunicat al IPJ, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS