Actualitate

Un drum comunal din Ardan s-a transformat în vale. Circa 20 de case au rămas izolate

Circa 20 de gospodării din satul Ardan, comuna Șieu, sunt izolate întrucât, în urma ploilor abundente, drumul comunal a fost afectat în două porțiuni, fiind inundat de o viitură. În acest moment, în drum s-a format o valea dâncă de circa 1,5 metri.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în urma cantităților mari de precipitații căzute pe raza localității Ardan, comuna Șieu, un drum comunal a fost afectat în două porțiuni, inundat de o viitură produsă pe râul Ardan din localitate.

”Aproximativ 20 de gospodării sunt izolate din punct de vedere al accesului cu autovehicule, drumul fiind impracticabil, la ora acestei informări, adâncimea apei ajunsă pe strada fiind de aproximativ 1,5 metri. În eventualitatea unor urgențe medicale, echipaje de intervenție pot ajunge pe jos la solicitările care pot să apară, până la remedierea situației.

Reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița Năsăud se deplasează la solicitarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență în zona indicată pentru monitorizare și sprijinirea populației din zona izolată”, se arată într-un comunicat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.