Social

Un proiect implementat în Bistrița-Năsăud, considerat etalon în regiune pentru POR 2014-2020

(VIDEO) Un proiect implementat în județul Bistrița-Năsăud este considerat ”etalon” pentru Regiunea Nord-Vest, a spus Ovidiu Mărginean de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în cadrul unei conferințe online organizată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud având ca temă ”Prezentul și viitorul proiectelor europene în județul Bistrița-Năsăud”.

Potrivit acestuia, în cadrul POR 2014-2020, au fost contractate de către Consiliile Județene din Regiunea Nord-Vest un număr de 60 de proiecte, județul Bistrița-Năsăud fiind pe locul al doilea alături de Sălaj cu un număr de 13 proiecte implementate.

Conform acestuia, nugetul pentru POR 2014-2020 a fost de peste 500 de milioane de euro la nivelul regiunii, iar județul Bistrița-Năsăud a cheltuit cea mai mare sumă conform imaginilor atașate.

Cei mai mulți bani i-a absorbit Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru infrastructura drumurilor județene, reabilitarea DJ 172 ”Poarta Transilvaniei” fiind considerată un ”proiect etalon – strategic, dar și turistic” întrucât conectează Colibița – o stațiune nu doar de interes local, ci și național – cu infrastructura de drumuri naționale.

În ce privește orașul Bistrița, acesta a contractat 32 de proiecte în valoare de 85 de milioane de euro, principalul domeniu de activitate pentru care s-au cerut bani fiind mobilitatea urbană (peste 45% din totalul sumelor).

Dintre acestea sunt finalizate 12, a spus Liliana Coceșiu, director în cadrul Primăriei Bistrița: ”Sumele au fost limitate în funcție de numărul de locuitori. Orașe mai mari decât Bistrița au beneficiat de bugete mai mari”.

Celelalte orașe din județ au contractat 21 de proiecte, cel mai eficient în absorbița banilor europeni fiind Becleanul, urmat de Sângeorz-Băi și de Năsăud. Și în cazul orașelor, mobilitatea urbană a fost domeniul pentru care s-au cerut cei mai mulți bani.

”Referitor la activitatea IMM-urilor, pot spune că au fost depuse și implementate circa 40 de proiecte de către companiile din Bistrița-Năsăud în cuantum de 54 de milioane de lei finanțări nerambursabile. De curând s-au mai depus 281 de proiecte în întreaga regiune de dezvoltare, o parte dintre ele fiind din Bistrița-Năsăud, iar suma cu siguranță că va crește”, a spus Ovidiu Mărginean.

Exercițiul financiar se încheie anul acesta, dar administrațiile mai au la dispoziție 3 ani pentru ca să finalizeze proiectele.

https://www.facebook.com/EuropeDirectBistrita/videos/228854581969925/

3 comentarii

  • Cuvantul „etalon” se refera oare la cati bani costa sau la modul cum e realizat?Poate fi considerat un exemplu pentru cum nu trebuie risipiti banii sau un exemplu pentru modul de utilizare a unor tehnologii noi? De acord ca e turistic , dar stratergic ? Cam mult , spus.

  • asta inseamna conducere performanta!!!! nu conteaza culoarea politica!!! dar cand vom intelege asta???? cand vom inceta sa descaunam oameni care chiar fac ceva doar pentru ca au anumite convingeri politice? Felcitari CJ BN

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS