Actualitate

”Un semnal important”: Alianță în trei pentru alegerile locale. Ce s-a stabilit

Organizațiile județene PSD, ALDE și Pro România Bistrița-Năsăud vor forma o alianță electorală pentru alegerile locale din vara acestui an, liderii celor trei partide, Radu Moldovan, Ioan Monița respectiv Grigore Timoce urmând să semneze un protocol de colaborare în acest sens. Cele trei filiale județene au acceptul conducerilor centrale să materializeze o alianță.

”Ne pregătim de alegerile locale și acum s-a materializat o discuție care are loc de câteva luni vizavi de construcția unei alianțe politice. Am bătut în cuie cam tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile, protocolul pe care l-am negociat va fi finalizat și semnat după ce va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Se va constitui o alianță electorală la nivelul județului între PSD, ALDE și Pro România. Din ce știu eu, suntem primul județ unde se formează o alianță electorală. Suntem prima dovadă că se poate. Acest acord va fi un semnal important pentru cetățenii județului Bistrița-Năsăud. Cu ALDE lucrăm deja de un mandat și am făcut lucruri minunate pentru județ și suntem convinși că prezența unui partener în plus va fi un câștig pentru alianță și pentru proiectele de dezvoltare pe care urmează să le propunem”, a declarat Radu Moldovan.

Alianța va avea candidați unici pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și pentru cele 62 de funcții de primari. ”Peste tot unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar în funcție, acel partid va avea dreptul să propună candidatul de primar iar celelalte două partide se angajează să-l susțină. Acolo unde niciunul dintre cele trei partide nu are primar, în baza negocierilor vom stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianței. Urmează ca în baza unor analize sociologice, acolo unde va fi cazul, și consultării cu organizațiile partidelor din fiecare UAT să luăm decizia dacă peste tot vom merge pe liste comune pentru Consiliile Locale și pentru Consiliul Județean. Vor avea loc câte discuții vor fi necesare, va fi o analiză punctuală, inclusiv pentru Consiliul Local Bistrița și Consiliul Județean”, a explicat el.

Denumirea și semnul electoral al alianței sunt ”aproape finalizate”. ”Rămâne să facem ultimele retușuri într-un termen scurt și vom anunța. Sigla PSD ar putea să apară sau nu pe cea a alianței, nu am definitivat acest subiect. Sunt niște măsurători care ne vor spune cum va arăta sigla și ce va conține. Există și varianta modelului USL, unde în partea de jos a însemnului electoral erau partidele componente. Deci există posibilitatea unei sigle dublate de siglele celor trei partide, dar și cea independentă, care să nu fie dublată de sigla vreunui partid. Noi avem niște măsurători recente la nivel local și județean, pentru că am avut de luat decizii în privința unor candidaturi, iar în județ pentru PSD lucrurile stau îmbucurător și acesta este rezultatul activității pe care eu și colegii primari am avut-o. Este evident că la nivel național, în momentul de față, primul în opțiunile electoratului încă mai este PNL”, a afirmat Radu Moldovan într-o conferință de presă.

În 2016, PSD a câștigat 39 de primării în Bistrița-Năsăud, iar ALDE – 7.

Șeful PSD BN a adăugat că ar susține o alianță națională cu Pro România pentru alegerile parlamentare, în condițiile în care conducerea ALDE și-a exprimat dorința de a participa independent la acel scrutin.

Radu Moldovan a spus că prezența președintelui PSD Marcel Ciolacu la Convenția Națională Pro România este ”de aplaudat”: ”E o stare de normalitate. Sunt convins că oamenii de stânga, care simpatizează stânga, care au votat cu stânga, așteaptă de la PSD înțelepciune, diplomație și discuții pe partea stângă pentru a oferi alternativă la dezastrul pe care îl produce în momentul de față PNL. România este neguvernată pentru că membrii Guvernului se ocupă de anticipate, de tururi, de cu totul altceva decât de guvernare și lucrurile acestea ne vor costa foarte mult. Starea de instabilitate politică duce la costuri foarte mari”.

El a menționat că nu este foarte interesat de funcții politice de conducere în PSD la nivel național și că va candida pentru o funcție la Congresul PSD care va avea loc în curând ”doar dacă va fi imperios necesar”.

Radu Moldovan a spus că are disponibilitatea și capacitatea să facă demersurile necesare pentru a-i convinge pe membrii PSD să-l voteze la Congres pe Vasile Dâncu, propus de organizația județeană PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Național. ”Am nevoie în schimb să îl văd pe Vasile Dâncu că vrea să candideze, acest lucru nu este încă rezolvat, vreau să văd asumarea publică a unei candidaturi. Noi am făcut o propunere, mai sunt niște pași de făcut”, a comentat liderul PSD BN.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/photos/a.873179492735599/2830322963687899/?type=3&theater

11 comentarii

 • Prietenii lui Dragnea și admiratorii Vasilicăi s-au regrupat în asociația vânătorilor de voturi național-comuniști! În curând vor fi toți niște amintiri urâte din vremea ciumei roșii.

 • Denumirea și semnul electoral al alianței sunt ”aproape finalizate”. Alianta se va numi ciolaniada iar semnul electoral va fi un ciolan afumat presarat cu petale de trandafiri.

 • Alianța tusea și junghiul a luat-o din loc. Tăriceanu dă iar mâna cu Ponta prin intermediul lui Ciolacu. La nivel județean, cei
  3 se transformă în ceea ce vedem în poză: 3 oportuniști parveniți care mai vor ” o tură „, vorba unui mare intelectual.

 • La noi în sat morții se îngroapă cu popa.
  La noi în județ PSD se îngroapă cu Pro România și Alde (niște dieci anemici, mai morți) !

 • Cu riscul de-a supăra pe unii,măcar ăștia își asumă alianța,în schimb pe partea dreaptă toți strigă că vor reprezentant unic al dreptei,dar a lor să fie cel susținut de ceilalți.Da brendul PSD ,în acest moment nu e un brend care să-ți aducă voturi,au mai fost și la alții,cel mai elocvent ex e rebrenduirea PDL-ului sub sigla PNL.În BN din cei 46 de primari (PSD-ALDE) cu un singur tur ,vor rămîne aproape toți primari,iar în proporție de 80% la alegerile locale cine votează primarul îi votează și lista de consilieri locali și județeni.Hai să fim sinceri ,cîți oameni în județ au auzit de Radu Moldovan și cîți au auzit de candidatul PNL la funcția de președinte CJ Ovidiu Florean? Primul de 8 ani ,inaugurează drumuri,biserci,spitale școli,benere în tot județul de sărbători…pe cînd Florean e știut de cîțiva gardieni publici,nici de ăia de bine.Da, am mai spus și repet,dacă prerședintele CJ era ales de către consilierii județeni,Radu trebuia să-și găsească servici,așa fiind uninominal și mai ales avînd contra candidați de teapa lui Florean,Radu poate merge în concediu și să vină după alegeri să depună jurămîntul.
  PĂREREA MEA!

 • Să nu subestimăm inteligența votanților.
  Unii pot fi leneși.
  Alții proști.
  Unii interesați de Ciolancu…. cu fasole.
  Dar…proști, proști, da mulți ai naibii !
  Și s-au prins, în sfârșit, cum stă treaba cu democrația asta.
  Alegătorii sunt întotdeauna (aproape) mai deștepți CA CAndidații !
  Așa că nimeni să nu fie sigur pe nimic până la a doua numărătoare a voturilor și pronunțarea (pentru a câtea oară ? ) a C.C. ( Comitetul central PSD).

 • Cea mai mare dezamagire e primarul de la Romuli,Monita!Dle ,te plimbi ca o vrabie din creanga in creanga?Du-te dle la munca de jos si nu tot linge maini tradate!!!

 • Vox populi, si cine va vemi la carma orasului?
  Pocaitul Sigartau?
  Pe asta nu-l voteaza nici ai lui.
  Vedeti ce face banul si mai ales a lui tata.
  Olteanu este treaz numai un pic s-a hodinit.
  Ori Sigartau ori Doris dar sa fie dea lui Oltean.
  Veci nu voi vota asfel de personaje.

  • Dar de tăticul lui Niculae, conjudețean și prieten cu Dragnea, ce ziceți? De ce credeți că a ajuns Niculae acolo unde este? Desigur, basiștii nu sunt o soluție pentru Bistrița. Dar, nici gruparea din jurul pușcăriașului: Răducu, Pana, Niculae nu mai au ce căuta în oraș. Sa se duca toți în mijlocul electoratului lor, la mănăstirea din Dobric și să se pocăiască!

 • Ați auzit ce-am zis în seara asta despre alianța din județul vostru, Bistrița-Năsaud? Ați auzit? Vă întreb, ați auzit? Tot ăia vă cocoșesc, mă, de 30 de ani. Tot ăia.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS