Social

Un urs a intrat în Anieș, a fugărit câțiva săteni și s-a instalat în curtea unei firme

(VIDEO) Un urs a reușit să bage spaima în sătenii din Anieș, comuna Maieru, după ce a intrat în sat, i-a fugărit pe câțiva dintre ei și a intrat apoi în curtea unei firme unde a fost surprins de camerele de luat vederi.

Potrivit lui Dragoș Hârjoabă, președintele Asociației Cinegetice Someșul – Rodna, care a și protestat de altfel în fața Ministerului Mediului cerând să se ia măsuri împotriva urșilor, spune că este justificată teama oamenilor din Anieș după ce trei bărbați au fost atacați de urs, vineri seara, la o stână din județul Harghita, la granița cu Suceava, un tânăr de 26 de ani a murit, iar altul de 45 de ani este grav rănit.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență cu privire la intervenţia în cazul urşilor agresivi, în contextul în care prezența urșilor în apropierea locuințelor a fost semnalată foarte des în ultima perioadă, inclusiv în Bistrița-Năsăud. Documentul prevede intervenţia graduală, care porneşte de la alungare prin diferite mijloace şi poate ajunge la eutanasiere sau împuşcare.

Etichete

9 comentarii

 • Sugestive imaginile, ursul își cauta pădurea printre camioanele care au defrișat-o. Știe el ce știe, zeci de ani a tot văzut aceste camioane.

  • Din pacete ursii sunt mai valorosi decat viata unui om, cel putin asta ne arata Statul Român!
   Atatea cazuri in care oamenii sunt victima ursilor si nu se iau masuri, este inadmisibil!
   Cum te poti apara de un urs daca nu ai arma de foc, te iei la dans cu el şi cine crezi ca va scapa teafar, tu sau ursul? Nu vede nimeni ca sunt prea mulți!!!!!! Alte tari nu au deloc, acum nu mai poti merge nici pe jos ca nu demult a fost zariti ursi pe valea Ghinzii pe asfalt, cum sa mai mergi seara la plimbare? Felicitari conducerii care nu ne arata decat incompetenta de care dă dovadă!!!!

  • Andrei:
   În urma cu 40 de ani câți ursi erau? Câți ursi sunt astăzi?
   În urma cu 40 de ani urcai intre ei cu atv sau suv?
   În urma cu 40 de ani cata pădure era?
   În urma cu 40 de ani cât de întinse erau localitatatile, erau case pana sub pădure?
   În urma cu 40 de ani erau atâția culegători de fructe de pădure?
   Ai numărat tu ursii ieri sa vezi ca sunt mai mulți sau mai putini?
   Ai citit pe Facebook…

 • In padurea de pe strada ghinzi Este o ursoaica cu 3 pui plus cel putin cativa ursi adulti . In curand vin la omw la han

  • Nu ai numărat bine, ursoaica are cel puțin 5 pui și mai este o duzină de urși

 • Fie își căuta de lucru, nemaiavând pădure și nici ce face, ce și-a zis moș martin „ar fi cazul să mă angajez!, pe cale de consecință, n-a apelat la AJOFM, ci a vrut să-și caute chiar singur de muncă, fie a vrut să-i caute pe cei ce i-au nenorocit habitatul, iar camioanele văzute i-au părut foarte cunoscute!… Dacă ele l-au deranjat, acuma a venit el să-i deranjeze pe defrișatori!

  • Toată lumea e revoltată pe tăierea pădurilor. E adevărat că habitatul ursului s-a redus considerabil în urma tăierilor masive de pădure. Dar problema ar trebui analizată și din alt punct de vedere. Daca acum 20 de ani în pădurile din Romania erau X urși acum, în jumătate arii împădurite sunt poate 3*X urși. E clar că nu incap și pe alocuri intra in habitatul omului atacandu-l. Trebuie luate niste măsuri și răriți. Daca nu vom face ceva numărul urșilor va crește exponențial și ne vom trezi cu ursul prin Kaufland (fără glumă). Înjumătățiți și veți vedea că nu mai intra prin curți, grădini, etc. Da, știu. Nu suna prea bine dar deja devine periculos. Până la urma omul e specia ALFA pe Pamant.

 • Sa vinul ursii sa le manance toate firmele! Ei au distrus natura si pe noi, cu banii si cu firmele lor cu tot! Omul a invadat spatiul ursilor cu foarte mult timp in urma… Acum e invers.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS